Quantcast

Συγκινητικό: Την ίδια μέρα γιορτάζουν τα γενέθλια τους 7 παίχτες της U17 ομάδας του Νίγηρα

Δεν είναι όμορφο ότι οι παίχτες της αφρικανικής ομάδας θα μπορούν να γιορτάζουν όλοι μαζί τα γενέθλιά τους;

THE NEWSROOM

11 Οκτωβρίου 2017

Mια πολύ συγκινητική πληροφορία αποκάλυψε με δημοσίευμα της η γνωστή ισπανική αθλητική εφημερίδα «Marca». Η εφημερίδα αποκάλυψε χτες πως 7 από τους 21 παίχτες της U17 ομάδας του Νίγηρα (είναι οι παίχτες οι οποίοι δηλώθηκαν για το Παγκόσμιο Κύπελλο U17  το οποίο διεξάγεται αυτές τις μέρες) έχουν γεννηθεί την ίδια ημερομηνία. Αν μη τι άλλο, είναι εύκολο να το θυμούνται οι ίδιοι και η διοίκηση.

Πιο συγκεκριμένα πέντε από αυτούς (οι Ισμαέλ Ισάκα, Χαμπίμπου Σοφιάν, Γιακουμπά Αμπουμπακάρ, Ρασίντ Σουμανά και Ιμπραχίμ Μπουμπακάρ) γεννήθηκαν την 1η Ιανουαρίου του 2000 ενώ άλλοι δύο (οι Καϊρού Αμουσταφά και Αμπλουλάγ Μπουμπακάρ) γεννήθηκαν την 1η Ιανουαρίου του 2001. Αυτή η μαγική σύμπτωση όχι μόνο εξασφαλίζει ότι εύκολα διαπιστώνεται σε ποια ηλικιακή κατηγορία ανήκουν, αλλά θα μπορούν και να γιορτάσουν όλοι μαζί και την Πρωτοχρονιά και τα γενέθλιά τους!

H μεγάλη τύχη που ένωσε τους παίχτες της Εθνικής U17 του Νίγηρα μας θύμισε τις τόσες φορές που παίχτες από την Αφρική έζησαν μια δεύτερη νιότη (η οποία φάνηκε και στα χαρτιά τους, όχι μόνο στο σώμα τους) όταν πήγαν να αγωνιστούν στην Ευρώπη ή ήρθε η ώρα να παίξουν σε κάποιο τουρνουά με όρια ηλικίας. Αυτές οι ιστορίες μαγείας και τύχης είναι που μας θυμίζουν πόσο ωραίο είναι το ποδόσφαιρο. Μακάρι να συνέβαιναν πάντα τέτοια.

 

 

Best of internet