Quantcast

Η Αίγυπτος προκρίθηκε στο Μουντιάλ μετά από 28 χρόνια και αυτός ο πανηγυρισμός τα λέει όλα

Αυτός ο Αιγύπτιος φίλαθλος κυριολεκτικά πέταξε από τη χαρά του

THE NEWSROOM

9 Οκτωβρίου 2017

Με επικό τρόπο κέρδισε χτες Κυριακή την πρόκρισή της στο Μουντιάλ η Αίγυπτος, καθώς κέρδισε το Κονγκό 2-1 με ένα πέναλτι του Μο Σαλάχ στις καθυστερήσεις του δευτέρου ημιχρόνου. Παρότι η Αίγυπτος έχει ένα ακόμη ματς, είναι πρώτη στον όμιλό της και κανείς δε μπορεί να της πάρει τη θέση.

Ένας οπαδός της ομάδας των Φαραώ (καλύτερο παρατσούκλι ομάδας ποδοσφαίρου στον κόσμο) έκλεψε την παράσταση στους πανηγυρισμούς. Το ότι είχε ένα πόδι δεν τον πτόησε καθόλου και άρχισε να χοροπηδάει από τη χαρά του για να πανηγυρίσει το γκολ του Σαλάχ.

 

Στο 95', ο Σαλάχ ευστοχεί στο πέναλτι και στέλνει την Αίγυπτο σε Μουντιάλ, ύστερα από 28 χρόνια. Ο τρόπος που χαίρεται αυτός ο φίλαθλος εδώ, που έχει μόνο ένα πόδι, είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου!

Posted by gazzetta.gr on Montag, 9. Oktober 2017

Πραγματικά θα θέλαμε να έχουμε στη ζωή μας κάποια στιγμή τη χαρά του Αιγύπτιου οπαδού. Οι πανηγυρισμοί του είναι 100% δικαιολογημένοι, καθώς η Αίγυπτος είχε από το 1990 να πάει σε Μουντιάλ και η ομάδα του ήθελε πάση θυσία τη νίκη στο γήπεδο στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου για να πάρει την πρόκριση.

Οι Αιγύπτιοι νόμισαν ότι ήταν κοντά στο στόχο τους με το 1-0 (και αυτό από τον Σάλαχ), αλλά ο Άρνολντ Μπούκα Μούτου ισοφάρισε για το Κονγκό. Η ομάδα του γνωστού μας Έκτορ Κούπερ κέρδισε πέναλτι από το Κονγκό και προφανώς δεν έχασε την ευκαιρία.

Η νίκη αυτή κάνει την Αίγυπτο την δεύτερη ομάδα από την Αφρική που προκρίνεται στο Μουντιάλ της Ρωσίας μετά τη νίκη της Νιγηρίας επί της Ζάμπιας. Εννοείται βέβαια ότι αν κάτι τέτοιο είχε γίνει στην Ελλάδα θα στηρίζαμε να γίνουν 5 δίκες για το γιατί έκανε μια ομάδα πέναλτι στο 94′.

Best of internet