Quantcast

Οι 10 πιο “ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ 2016” στιγμές της χρονιάς που πέρασε στα σπορ

Ο τίτλος της Λέστερ δεν έφτανε για να ξεπλύνει μια ολόκληρη χρονιά

Bobol Gordello

31 Δεκεμβρίου 2016

Το 2016 υπήρξε αμείλικτο στο σινεμά, στη λογοτεχνία, στη μουσική σκηνή, δε θα μπορούσε να μην του αρμόζει και ένα “ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ” για τα σπορ, με αποκορύφωμα την τραγωδία της Τσαπεκοένσε στην Κολομβία.

b1-23

Αρκετά, όμως, με τα θανατικά, ας δούμε κάποια αμιγώς αθλητικά συμβάντα με τα οποία το 2016 δικαίωσε τη φήμη του σαν δίσεκτο.


Ο Άρης Γάτας γράφει βιβλίο για το Ρανιέρι

dsc_3740

Κάνει το καλό το 2016 και αποβαίνει μείζων καρμανιόλα για τους μεγάλους στην Αγγλία, με την τιτανοτεράστια Λέστερ των Βάρντι και Μαχρέζ να κατακτά ένα ιστορικό πρωτάθλημα και βρίσκεται ο άνθρωπος εκείνος που αφιερώνει στον αρχιτέκτονα της επιτυχίας βιβλίο: ο Άρης ο Γάτας. Fair enough.

105_5018


Ο Ρονάλντο βάζει το τελευταίο πέναλτι στον τελικό Τσου Λου

cristiano-ronaldo-real-madrid_3474888

Ο Τσόλο με τις φωνές του και ένα σεληνιασμένο Γκριεζμάν φτάνει ξανά τελικό Τσου Λου, για να ξανασυναντήσει τη Ρεάλ, σε επανάληψη του τελικού της Λισαβόνας. Ο Καράσκο ισοφαρίζει το γρήγορο (για τα δεδομένα του) γκολ του Ράμος και, με τα πολλά, το ματς πάει πέναλτι. Ο Όμπλακ παθαίνει Καρνέζη και τα τρώει όλα όρθιος, με τελευταίο και νικητήριο αυτό του Κριστιάνο. Που μας δείχνει άλλη μια φορά τι ωραίους κοιλιακούς έχει. Γιατί ρε Σλοβένε Καρνέζη;

image-1


Ο Σάντος παίρνει Γιούρο

cape-verde-vs-portugal

Η Πορτογαλία φτάνει με 5 ισοπαλίες ημιτελικά Γιούρο και όλοι αρχίζουν τα στάτους “ΣΑΝΤΟΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΓΙΟΥΡΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΠΟΤΕ”. Ο Πορτογάλος τεχνικός τους (και μας) κατουράει στη μάπα κερδίζοντας εμφατικά στον ημιτελικό και γελάει με την κατάκτηση του τίτλου στην παράταση. Τελικό αποτέλεσμα: συγκομιδή 1-6-0 και πρώτος τίτλος για Πορτογαλία, σαν να παίρνουν οι Πυξ-Λαξ πανευρωπαϊκό τίτλο ροκ τραγουδιού. Στα απόνερα της φάσης, ο Πορτογάλος Ποτσέπης έχει και Γιούρο πλέον.

xpd103-711_2016_115303_hd


Η Σέλτικ τιμωρείται για σημαίες Παλαιστίνης, ο ΑΠΟΕΛ όχι για σημαίες ΧΑ

celticpalestine_2967122a

Η Χαποέλ Μπερ Σεβά έχει πετάξει από νωρίς εκτός Τσου Λου το Γαύρο και κληρώνεται με τη Σέλτικ. Οι της Σέλτικ, όμως, δεν είναι NO POLITICA και στο εντός έδρας ματς ανεβάζουν σημαίες της Παλαιστίνης, μιας και η Μπερ Σεβά εδράζεται πλάι στη Λωρίδα της Γάζας. Η Ουέφα τιμωρεί τη Σέλτικ για το πολιτικό του μηνήματος. Λίγο καιρό αργότερα, οπαδοί του ΑΠΟΕΛ (της φάρας Refugees Not Welcome) σκάνε με σημαίες ΧΑ στο Καραϊσκάκη. Δεν τιμωρούνται ποτέ.

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ-ÁÐÏÅË ( EUROPA LEAGUE) (ICONPRESS/ÄÇÌÇÔÑÇÓ ÍÔÏÕÍÔÏÕÌÇÓ) ÅÎÅÄÑÁ ÁÐÏÅË

Όπως, άλλωστε, δεν έχει τιμωρηθεί ακόμα το εμετικό πανό “Σύρμα – Μαχαίρι – Σερμπένιτσα” στο ματς της Εθνικής με τη Βοσνία.

15085619_1815536228659310_3470320232894283553_n


Ο Διαμαντίδης σταματάει το μπάσκετ, ο Χατζηγεωργίου όχι

1529256

Ο ηγέτης του μπασκετικού Παναθηναϊκού βάζει τέλος στην πολυετή και μεγαλειώδη καριέρα του, με μια σειρά τελικών που για χρόνια θα θυμόμαστε για πολλά πολλά χρόνια, με τον Ολυμπιακό να το παίρνει μες στο ΟΑΚΑ, αλλά τους πάντες να μένουν στο γήπεδο να αποθεώνουν τον αρχηγό.

diamantidis

Ο μεγαλύτερος του φαν, όμως, δεν ακολούθησε και αυτός το δρόμο της απόσυρσης και, έτσι, αναγκαζόμαστε ακόμα να κλείνουμε τα αυτιά μας όταν το κρατικό δείχνει Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα. Δε συζητάμε για στίβο, τένις και σκουός. Ναι, Δημήτρη Χατζηγεωργίου, για σένα μιλάμε.

maxresdefault-3


Ο Χάγκα, η μασκότ της ΑΕΚ

maxresdefault-4

Η ποδοσφαιρική χρονιά ξεκίνησε με προοπτικές για τίτλο για την ομάδα του Τίγρη. Η οποία, εκτός από τον παλαίμαχο φαγάνα Αλμέιδα, έφερε στο προπονητικό κέντρο και το Χάγκα το δικέφαλο αετό, τη νέα μασκότ. Ο συνδυασμός Βυζαντίου-Τσέρνομπιλ-Μάπετ Σόου δεν αρκεί για να περιγράψει το θέαμα.

download-4


Ο Κούγιας διώχνει γκαφατζή τερματζή, ο Κιμ Γιονγκ Ουν όχι

1_510

Ο Ντεγκρά της ΑΕΛ κάνει επική γκάφα από υπερβολική αυτοπεποίθηση και ο Ηρακλής ισοφαρίζει τα αλογάκια του Κάμπου στο ξεκίνημα της Σουπερλίγκ, αλλά ο έγκριτος ποινικολόγος βλέπει σκευωρία, κατεβαίνει αποδυτήρια, πλακώνεται με το Ντεγκρά και του λύνει και το συμβόλαιο.

Με τη σύμφωνη γνώμη του Αναστασιάδη. Ο οποίος απομακρύνεται μετά από λίγο καιρό μετά από νίκη της ΑΕΛ. Ανάλογη (για τα δεδομένα της Βορείου Κορέας) θα μπορούσε να χει και ο έφηβος τερματζής των U18 της Βορείου Κορέας που έφυγε ακόμα πιο ύποπτη φόλα. Ο Κιμ δεν πάτησε τίποτα και ο έφηβος τερματζής έφαγε απλά ποινή από την Ασιατική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για υποψία στησίματος.


Ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟ είναι τόσο χάλια που ο Καλιτζάκης απειλεί με φάπες

stramatsoni

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός μπορεί να πέτυχε τον αρχικό του στόχο, την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα, από κει και πέρα, όμως, πάλι δε σταύρωσε νίκη στους ομίλους, στο πρωτάθλημα βρίσκεται 9 πόντους πίσω και στο Κύπελλο πέρασε στο όριο στους 16, σκορπίζοντας θλίψη και οργή στα κεντρικά του Βαζελούμπεν. Ο Στραματσόνι είναι, πλέον, κάτι σαν ποδοσφαιρικό Αντρέα άνεργο και με τον Ουζουνίδη το ποδοσφαιρικό τμήμα θα παλέψει να σταθεί ξανά στα πόδια του. Ο Γιάννης Καλιτζάκης, όμως, παλαίμαχος του ΠΑΟ, δείχνει να χει χάσει κάθε ελπίδα.

Μέχρι και ο Άρης φοβήθηκε.

fa208f951ca8065155c4cd699403d6e1_xl


Η Μαύρη Θύελλα πέφτει τοπικό

untitled-1-1024x540

Το καμάρι του Σωτήρη Γεωργούντζου, η Μαύρη Θύελλα που κάποτε πέτσωνε τρίμπαλα στο Γαύρο, δε βρίσκεται πλέον στις επαγγελματικές κατηγορίες. Οι χειρότεροι εφιάλτες του κορυφαίου Έλληνος σπήκερ έγιναν πραγματικότητα, με ένα ξεγυρισμένο 7-0 από τη Σπάρτη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να ρίχνει την Καλαμάτα “εξευτελισμένη” στο τοπικό μετά από 35 χρόνια στις κορυφαίες κατηγορίες. Γολγοθάς. Σταύρωση. Επιτάφιος.


Το ελληνικό ποδόσφαιρο εξακολουθεί να υπάρχει

Και μπαίνουν ακόμα τέτοια γκολ.

Best of internet