Quantcast
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ WEEKLY DOSE

Weekly dose of Athens, από Πανόρμου-Αμπελόκηπους

Στην παραγνωρισμένη πιάτσα, η διασκέδαση ήταν και είναι δεδομένη


Μαρίτα Αλημίση · 10 Νοεμβρίου 2017

Πολύβουη, «ταρατσάτη» και εύκολα προσβάσιμη, η συγκεκριμένη περιοχή φιλοξένησε μερικές από τις πιο ωραίες βραδιές των φοιτητικών μας χρόνων ενώ κάποιοι από εμάς στα εμβληματικά της στέκια δοκιμάσαμε τα πρώτα μας cocktail. Η ευρύτερη πιάτσα Πανόρμου-Αμπελόκηπων, ευτυχώς, παραμένει δημοφιλής και “ψαγμένη” έχοντας να επιδείξει μέχρι σήμερα εξαιρετικά ενδιαφέροντα μαγαζιά και ανθρώπους.

Roosters Barbershop

Ένα vintage barber shop δίπλα στο μετρό των Αμπελοκήπων, μικρό και στυλάτο. Τα έμπειρα χέρια των παιδιών εδώ, ειδικεύονται στα παραδοσιακά ανδρικά κουρέματα, στο παραδοσιακό ξύρισμα με φαλτσέτα και hot towel και φυσικά στην περιποίηση της γενειάδας σου. Το μέρος θα σου θυμίσει τις πάλαι ποτέ ανδρικές ιεροτελεστίες ενώ το μασάζ στο τέλος αξίζει από μόνο του μια επίσκεψη.

Λ. Αλεξάνδρας 209, Αμπελόκηποι
τηλ: 2106432581

ZEN Bar & Lounge

Ένας μεγάλο άνετο μαγαζί, σωστά διαρρυθμισμένο ώστε να παραμένει cozy, με χαλαρή μουσική και παρεϊστικη διάθεση. Ο ανανεωμένος κατάλογος του ZEN διαθέτει από brunch και νοστιμότατα πιάτα ημέρας μέχρι φρέσκιες σαλάτες, πίτσες, burgers και επιδόρπια ενώ τα πάντα γίνονται και delivery. Ανοίγει από νωρίς το πρωί για καφεδάκι μέχρι αργά το βράδυ για cocktail, παγωμένες μπύρες και καθαρά ποτά.

Λ.Ριανκούρ Και Λασκαρίδου 7, Αθήνα
Τηλ.: 21 3005 0821

Sensimilia Café Bar

Ένα πολύχρωμο μαγαζί στους Αμπελόκηπους με άκρως φιλική ατμόσφαιρα και ψαγμένες μουσικές. Εδώ θα ακούσεις jazz, Afro, etnic, latin και reggae ήχους ενώ τις εντυπωσιακές ζωγραφιές που θα δεις στους τοίχους τις έχει επιμεληθεί ο Άκης, ο ένας από τους ιδιοκτήτες. Το Sensimilia διαθέτει μια υπέροχη ταράτσα που λειτουργεί όλο τον χρόνο ενώ συχνά-πυκνά έχει διάφορες προσφορές. Ενδεικτικά να πούμε πως υπάρχει καθημερινά happy hour από τις 18:00-23:00 ενώ Κυριακή-Δευτέρα-Τρίτη τα ποτά του πρώτου ορόφου είναι στα 5 ευρώ. Φέτος, το Sensimilia κλείνει 10 χρόνια λειτουργίας και θα το γιορτάσει με ένα μεγάλο πάρτι οπότε τσέκαρε την σελίδα του στο Facebook για λεπτομέρειες.

Δουκίσσης Πλακεντίας 129, Πανόρμου
Τηλ.: 697 933 8256

Le Roi bar

Το αδερφάκι του Le Roi της Αγίας Παρασκευής είναι ένα καθαρόαιμο ροκάδικο με ανάλογες μουσικές και ατμόσφαιρα. Καθημερινά οι dj’s του μαγαζιού επιλέγουν ανάμεσα σε 9.000 δίσκους βινιλίου για τα πατροπαράδοτα classic rock sets τους ενώ κάθε Παρασκευή θα συναντήσεις στα decks τον maitre του είδους Αλέξανδρο Ριχάρδο. Το μπροστινό μέρος με τις vintage μηχανές γίνεται αίθριο όταν ο καιρός το επιτρέπει ενώ ο μέσα χώρος και ο 1ος όροφος αποπνέουν μια πιο χειμωνιάτικη και cozy διάθεση. Στο Le Roi εκτός από μεγάλη ποικιλία σε μπύρες, θα βρεις και εξαιρετικά cocktails (δοκίμασε το Le Roi Zombie με Rum blend, homemade fallernum, χυμό ανανά και αψέντι) ενώ bonus του μαγαζιού αποτελούν αναμφίβολα τα unlimited «ψιψιψώνια» που καταφθάνουν συνέχεια στο τραπέζι σου χωρίς να τα ζητήσεις.

Πανόρμου 117β, Αθήνα
Τηλ.: 21 0691 2095

48 URBAN GARDEN

Ένας πολυεπίπεδος αστικός κήπος στην καρδιά της Αθήνας με ξύλινες πλατφόρμες και καθιστικούς πάγκους, τραπέζια πικ νικ, ανθισμένους μπαξέδες και ένα τροχήλατο food-truck με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα. Το 48 urban garden είναι στ’ αλήθεια ένα «ονειρικό» concept το οποίο έχει πάρει σάρκα και οστά πίσω από το στάδιο του Παναθηναϊκού και έχει βαλθεί να μας ξελογιάσει. Δημιουργική κουζίνα με gourme πινελιές και street- food διαθέσεις, long drinks με βότανα από τον κήπο και ωραίες jazz & funk μουσικές συνθέτουν το τρίπτυχο της επιτυχίας ενός από τα πιο ψαγμένα μαγαζιά της πόλης. Tο εστιατόριο λειτουργεί από Δευτέρα έως Σάββατο μετά τις 20.00 ενώ κάθε Κυριακή από τις 12.00 σερβίρεται κυριακάτικο brunch. Έχε στο νου σου ότι Κυριακή βράδυ το μαγαζί παραμένει κλειστό.

Αρματωλών και Κλεφτών 48, Αθήνα
Τηλέφωνο: (+30) 213 0281866

Μetropolis Café

Ένα διαδραστικό στέκι με καλλιτεχνικό προσανατολισμό, ωραία μουσική και «ζεστές» γωνιές βρίσκεται δύο μόλις λεπτά απ’ το μετρό της Πανόρμου. Το Μetropolis (απ’ την ομώνυμη ταινία του Φριτς Λανγκ) εκτός απ’ την μεγάλη βιβλιοθήκη όπου μπορεί κανείς να χαλαρώσει διαβάζοντας, διαθέτει κι έναν εξωτερικό χώρο με ξύλινους πάγκους και τραπεζάκια που θα σου θυμίσει κήπο και θα θέλεις να αράξεις με τις ώρες. Στο μαγαζί φιλοξενούνται κάθε βδομάδα ωραία live με ροκ και τζαζ διαθέσεις ενώ θα βρείς ποιοτικό καφέ από το πρωί και φθηνά ποτά το βράδυ.

Λαρίσης 49, Αμπελόκηποι (μετρό Πανόρμου)
Τηλ.: 211 2105319

Best of internet