Quantcast
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ WEEKLY DOSE

Weekly dose of Athens, στο Κέντρο

Στην καρδιά της Αθήνας θα βρεις μερικά απ’τα πιο έμπειρα μαγαζιά


Μαρίτα Αλημίση · 27 Οκτωβρίου 2017

Το «ιστορικό κέντρο» της Αθήνας είχε πάντα τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα, ιδανικό για περιπλανήσεις και ψαγμένες αγορές. Εδώ θα συναντήσεις καλλιτέχνες δρόμου, μαγαζάκια με μπαχαρικά και αντίκες, παλιά δισκάδικα, πάγκους με μεταχειρισμένα βιβλία.. Από την Ακρόπολη μέχρι την Πλάκα το μεγαλύτερο μέρος του είναι πεζοδρομημένο ενώ η αύρα του πάντα σε χαλαρώνει και σε προσκαλεί να περάσεις καλά. Ανέκαθεν, άλλωστε, φιλοξενούσε μερικά από τα καλύτερα μαγαζιά της πόλης, κάτι που συνεχίζεται δυνατά μέχρι σήμερα.

The Bank Job

To Βαnk Job κάποτε ήταν το μέρος που μετρούσε τα χρήματα του το Μετοχικό Ταμείο Στρατού γι αυτό το όνομα και το design παραπέμπoυν… σε ληστεία. Μπαίνοντας, θα δεις το μεγάλο ατμοσφαιρικό μπαρ και μια ενδιαφέρουσα διακόσμηση βασισμένη στις λεπτομέρειες όπως ας πούμε το εντυπωσιακό ταβάνι με τα neon γράμματα ή το δημοφιλές πια χρηματοκιβώτιο. Το μαγαζί διαθέτει εξαιρετικά και πρωτότυπα cocktails, μια μεγάλη γκάμα από premium ποτά ενώ το φιλικό και εξειδικευμένο προσωπικό του είναι πάντα πρόθυμο να σε κατατοπίσει.

Κολοκοτρώνη 13, Αθήνα
Τηλ.:694 063 4363

Etnico

Το ethnic street food κατέφθασε στην Αθήνα και στεγάζεται σε ένα πολύχρωμο bar με ξύλινους πάγκους στην Κολοκοτρώνη. Εδώ, θα βρεις μεξικάνικη, ινδική και αραβική κουζίνα και θα πιεις φθηνές Μαργαρίτες, σαγκρία και εξωτικούς χυμούς. Αν περάσεις απ’ τα μέρη, δοκίμασε την διάσημη chimichanga με κοτόπουλο ή τα τραγανά nachos με το λιωμένο cheddar ενώ αν είσαι vegetarian παράγγειλε το falafel με την σπουδαία μελιτζανοσαλάτα. Το μαγαζί παραμένει ανοιχτό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ τον χειμώνα σερβίρει και καταπληκτική κολοκυθόσουπα.

Κολοκοτρώνη 22 & Χαβρίου, Aθήνα
Τηλ.:21 1411 3880

Αμπάριζα

Το πολύχρωμο μαγαζί με το ψηλό επιβλητικό μπαρ, την ψαγμένη κάβα και τον ποιοτικό καφέ είναι χρόνια τώρα το αγαπημένο spot της Λέκκα. Στην Αμπάριζα το βράδυ θα πιεις ένα premium ποτό ή ένα καλοφτιαγμένο signature cocktail ενώ όλες τις ώρες της ημέρας μπορείς να επιλέξεις κάποια από τις σπιτικές τάρτες και τα χορταστικά sandwich της κουζίνας. Το σίγουρο είναι ότι ακόμα κι αν πας μόνος στο διάλειμμα απ’ την δουλειά, οι επιλεγμένες μουσικές και ο ξύλινος «ζεστός» διάκοσμος του χώρου θα σου κρατήσουν την καλύτερη παρέα.

Λέκκα 14, Αθήνα (στοά Λέκκα)
Τηλ.:21 0325 7644

Peek a Bloom

Το δεύτερο εγχείρημα του Mind the Cup -το οποίο θυμίζουμε ότι έχει συμπεριληφθεί στην λίστα του Buzzfeed με τα 25 καλύτερα καφέ του κόσμου- βρίσκεται στην στοά Λέκκα, διαθέτει φωτεινό εσωτερικό χώρο και φυσικά εκλεκτό καφέ που ψήνεται επιτόπου. Ο Παναγιώτης, ο Χρήστος και ο Νίκος έφτιαξαν ένα σπουδαίο cocktail bar όπου μπορείς να βρεις σπάνια αποστάγματα από όλο τον κόσμο και δέκα διαφορετικά είδη από αψέντι. Όταν ο καιρός το επιτρέπει, θα καθίσεις στα εξωτερικά τραπεζάκια του μαγαζιού και θα χαζέψεις τα «αιωρούμενα φυτά» στον ακάλυπτο. Εδώ, θα απολαύσεις comfort food όλες τις ώρες της ημέρας ενώ θα εντυπωσιαστείς σίγουρα με τα ιδιαίτερα signature cocktails-ωδή στους καταραμένους ποιητές.

Λέκκα 14, Αθήνα (στοά Λέκκα)
Τηλ.:21 0321 9000

Οdori Vermouteria di Atene

Η πρώτη βερμουτερία στην Ελλάδα διαθέτει χειροποίητη πίτσα στον ξυλόφουρνο, αριστουργηματικό brunch
και μια μεγάλη ποικιλία από ιταλικά ζυμαρικά και γλυκά για να συνοδεύσεις το ποτό σου.. Eδώ, θα επιλέξεις ένα κλασικό cocktail με βερμούτ, κάποιο από τα 8 signature cocktails ή ένα από τα 6 διαφορετικά aperitivo του καταλόγου. Μπορείς ακόμα και να φτιάξεις το δικό σου Negroni ή να δοκιμάσεις μια ολοκληρωμένη πρόταση σερβιρίσματος vermouth. Όλα αυτά σε έναν υπέροχο ρετρό χώρο με λουλουδένιες γωνιές και κυρίαρχο ξύλο που θυμίζει εξωτικό κήπο στην καρδιά της Αθήνας.

Σκουλενίου 2, Αθήνα
Τηλ.:21 0331 4674

Τhe Clumsies

To 6ο καλύτερο bar του κόσμου βρίσκεται στην οδό Πραξιτέλους και ακούει στο όνομα The Clumsies.Ένας πολυεπίπεδος χώρος με αίσθηση και διάταξη σπιτιού, λουσμένος στο φως του ήλιου την μέρα και γεμάτος ατμοσφαιρικές γωνιές την νύχτα. Στο The Clumsies θα δοκιμάσεις μερικά από τα καλύτερα cocktails της ζωής σου -από τον κατάλογο «genesis» με τα ιδιαίτερα ονόματα-, θα ακούσεις αγαπημένες χορευτικές μουσικές και θα βρεις εξαιρετικό καφέ από νωρίς το πρωί. Αν θέλεις κάτι ιδιαίτερο και πιο ήσυχο, επέλεξε τον πριβέ “ζεστό” χώρο του μαγαζιού με το τζάκι και το μπιλιάρδο. Πριν φύγεις, πάντως, μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις ένα από τις εξαιρετικά πιάτα που διαθέτει η κουζίνα.

Πραξιτέλους 30, Αθήνα
Τηλ.:21 0323 2682

Best of internet