Quantcast
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ WEEKLY DOSE

Weekly Dose of Athens, πήγαμε Πετράλωνα να γίνουν τα ανάλογα!

Η αγαπημένη γειτονιά του κέντρου-απόκεντρου είναι γεμάτη στέκια για κάθε γούστο και κάθε βαλάντιο


Μαρίτα Αλημίση · 9 Οκτωβρίου 2017

Κάναμε μια βόλτα στα αγαπημένα Πετράλωνα και επιβεβαιώσαμε για μία ακόμα φορά πως είναι μια από τις ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας. Μια συνοικία εργατική που μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να συγκεντρώσει εξαιρετικά στέκια και μας δίνει συνέχεια καινούργιους λόγους να επιστρέφουμε στα στενά της.

Upupa Epops

Το αγαπημένο μπαρ στην Αλκμήνης που κρύβεται σ’ ένα μεσοπολεμικό σύμπλεγμα τριών σπιτιών του ’30 έκλεισε αισίως έναν χρόνο. Έναν χρόνο γεμάτο αριστουργηματικά coctails, επιλογές από την πλούσια κάβα του, προσεγμένο bar food καθώς και το απαραίτητο brunch από νωρίς τα σαββατοκύριακα. Είτε καθίσεις στην θεατρική αυλή του είτε στον πεζόδρομο ακριβώς απέναντι, θα έχεις την ευκαιρία να ακούσεις έναν από τους resident Dj’s που βρίσκονται κάθε βράδυ στο μαγαζί και ίσως να γυρίσεις σε μια άλλη εποχή, τότε που οι τσαλαπετεινοί λαλούσαν ακόμα στις γειτονιές των Πετραλώνων.

Αλκμήνης 7, Αθήνα
Τηλ:21 2105 5214

Το Θείο Τραγί

Μια κολεκτίβα δημιουργικών νέων ανθρώπων συναιτερίστηκαν για να φτιάξουν ένα punk bistro με τους δικούς τους όρους εργασίας. Το αποτέλεσμα; Μια δημιουργική γαστρονομία με πρωτότυπα υλικά και εποχιακές αλλαγές, μια ιδιαίτερη λίστα κρασιών από Έλληνες παραγωγούς, εξαιρετικά coctails και διαλεχτές μπύρες μικροζυθοποιίας. Όλα αυτά σ’ ένα χαλαρό περιβάλλον με λογοτεχνικό όνομα και ψαγμένες μουσικές, μακριά από καθωσπρεπισμούς και απαγορευτικές τιμές. Το Θείο Τραγί αξίζει τα σέβη μας καθώς και μια επίσκεψη λίαν συντόμως.

Δευτέρα – Παρασκευή μετά τις 19:00
Σαββατοκύριακο μετά τις 15:00

Κυδαντιδών 36, Άνω Πετράλωνα
Τηλ: 2103410296

ΑΣΤΕΡ

Ένα νεοκλασικό κρητικό καφενείο με σπιτική ρακή από βιολογικά αμπέλια περιμένει να σε φιλέψει εκλεκτούς μεζέδες στην πολυσύχναστη Τρωών. Με ζεστή ατμόσφαιρα, ρετρό σερβίτσια και μερικές από τις πιο νόστιμες παραλλαγές παραδοσιακών πιάτων που έχεις δοκιμάσει, το ΑΣΤΕΡ έχει κάτι από γκουρμέ εστιατόριο, καλλιτεχνικό στέκι και την αυλή της γιαγιάς σου ταυτόχρονα. Συν μερικά τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο βγαλμένα από γαλλική κομεντί.

Τρώων 48, Αθήνα
Τηλ: 21 0341 6668

Το Κλουβί

Μικροκαμωμένο καφέ, μπαράκι, αφτεράδικο ή ίσως ένας τροπικός κήπος στην καρδιά της Αθήνας. Όπως και να χαρακτηρίσει κανείς «Το κλουβί» ένα είναι σίγουρο. Πως η φλοράλ τραπεζαρία και οι Jazzy μουσικές σε συνδυασμό με το εξαιρετικό brunch του μαγαζιού και τη χαλαρή ατμόσφαιρα είναι λίγοι μόνο από τους λόγους που το χουν κάνει στέκι των περιχώρων. Κράτα ακόμα πως ό, τι προσφέρεται εκεί είναι φρέσκο ημέρας όπως ο χυμός τζίντζερ και γενικώς όλοι οι χυμοί που θα βρεις ενώ τα coctails του στ’ αλήθεια δεν παίζονται.

Κυδαντινών και Δημοφώντος 57, Πετράλωνα
Τηλ:
 2103479998

Λόλα

Ένα παρεϊστικο μπαράκι με χαλαρή ατμόσφαιρα, βιομηχανικό στυλ και τραπεζάκια στον διπλανό πεζόδρομο, έχει καταφέρει να μας κλέψει την καρδιά. Μεταξύ άλλων στη Λόλα θα βρεις δροσερά funky κοκτέιλς με φρέσκα υλικά αλλά και εξαιρετικό φαγητό. Το χειροποίητο burger με 100% μοσχαρίσιο κιμά, η pizza με ζυμάρι που ανοίγουν τα παιδιά κάθε μέρα στην κουζίνα αλλά και το πεντανόστιμο brunch τα Σαββατοκύριακα είναι μερικά μόνο από τα εδέσματα που έχουμε ξεχωρίσει. Μένει να ανακαλύψεις τα υπόλοιπα μόνος σου αφού πρώτα παίξεις μια παρτίδα πινγκ-πονγκ στο υπόγειο του μαγαζιού.

Κειριαδών 11, Κάτω Πετράλωνα
Τηλ:2130159902

Andaman Thai Bar Restaurant

Μια χρωματιστή σάλα με χειροποίητα φωτιστικά, έθνικ μουσικές και μια ατμοσφαιρική ταράτσα με θέα το αστικό τοπίο των Πετραλώνων είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το σκηνικό του ταυλανδέζικου Andaman. Το μυστικό της επιτυχίας του, ωστόσο, είναι τα εξωτικά του πιάτα, άρτια εκτελεσμένα καθώς και τα ευφάνταστα coctails με τα ιδιαίτερα υλικά που μπορεί να βρει κανείς στο μπαρ. Τα πάντα φτιάχνονται εκείνη την στιγμή και προσφέρονται με αγάπη σε προσιτές τιμές σε ένα πρωτότυπο μαγαζί που, όμως, δεν ξεφεύγει από την ανεπιτήδευτη και χαλαρή ταυτότητα της περιοχής.

Πειραιώς 187 και Αλόπης 65, Αθήνα
Τηλ: 21 1210 4939

Best of internet