Quantcast
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ WEEKLY DOSE

Weekly dose of Athens, από τα στενά του Ψυρρή

H εβδομαδιαία δόση από Αθήνα, στην αγαπημένη γειτονιά του Ψυρρή


Μαρίτα Αλημίση · 22 Σεπτεμβρίου 2017

Οι πιο παππούδες από μας πρωτομάθαμε στα στενά του τι σημαίνει φαγητό και ποτό. Τον απατήσαμε λίγα χρόνια με πιο ψαγμένες γειτονιές του κέντρου και όπως συμβαίνει μ’ αυτά τα πράγματα, επιστρέψαμε στην αγκαλιά του πιο καψούρηδες από ποτέ.

Weekly Dose – Ψυρρή

Μια εβδομαδιαία δόση από Αθήνα, με τα αγαπημένα μας στα στενά του Ψυρρή.>>> http://luben.tv/theguide/lists/weekly-dose/128489

Posted by Luben Guide on Freitag, 22. September 2017

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να τον ξαναρίξουμε χωρίς πρώτα να κάνουμε ένα καλό κούρεμα. Ξεκινήσαμε, λοιπόν, την βόλτα μας με ένα μπαρμπεράδικο βγαλμένο κατευθείαν απ’ την παλιά Αθήνα. Ξύλινοι καθρέφτες, δερμάτινοι καναπέδες, ωραίος κόσμος και περιποίηση πρώτης τάξεως από τους μάστερ του είδους θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις την ιδέα σου για το κούρεμα.

Στο Joy’s Birth The Barbershop θα συναντήσεις την oldschool νοοτροπία μαζί με μια παγωμένη μπύρα για να απολαύσεις το κούρεμά ή την περιποίηση στα γένια σου σε συνδυασμό με μια ποικιλία από υψηλής ποιότητας προϊόντα.

Joy’s Birth The Barbershop
Παλλάδος 19, 210 3243957


In Crust, we trust. Στην Πρωτογένους θα φας διπλωμένη πίτσα στον δρόμο υπό punk και hip-hop ήχους. Λεπτή, φθηνή, ψημένη σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο και με υλικά όπως σπασμένο λουκάνικο, πεπερόνι, τσένταρ αλλά και γάλα καρύδας θα νομίζεις ότι τρως γρήγορο φαγητό αλλά δεν θα τρως. Νew entry που ξεκάθαρα θα μείνει καθώς ήδη γίνεται χαμός και δικαίως. Bonus η κρυφή «υπόγα» του μαγαζιού που φιλοξενεί τα πιο ψαγμένα λαϊβάκια της πόλης.


Crust
Πρωτογένους 3, 210 3257179


Το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ ή Nancy’s sweet home είναι σε όλες τις γλώσσες αυτό που λέει το όνομά του. Η γωνιά της καρδιάς μας είναι πάντοτε φίσκα και έχει κάτι από την θαλπωρή του σοκολατένιου κέικ που ψήνει η μαμά σου στο σπίτι. Έτσι αντιμετωπίζει και η ιδιοκτήτρια το μαγαζί  αφού έχει αναπτύξει με το προσωπικό μια μοναδική σχέση αγάπης και στοργής. Τα “παιδιά της” είναι πάντοτε πρόθυμα να σε ξεναγήσουν στις κολασμένες γεύσεις του καταλόγου ενώ εδώ θα βρεις, επίσης, εξαιρετικό καφέ και ποικιλίες τσαγιών. Νάνσυ, υοθέτησέ μας. Δε θα μιλάμε, μόνο θα τρώμε.


Το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ
Πλ. Ηρώων 3, 210 3211323


“Ο λύκος των παραμυθιών μας, των παιδικών τραγουδιών μας, ο λύκος της ψυχής μας. Ο λύκος που μας ταξίδεψε σε άγνωστα μέρη, ο λύκος που μας κράτησε ζωντανούς σε δύσκολες στιγμές, ο λύκος που μας κρατά ακόμα σε επιφυλακή έρχεται και είναι καλός. Φέρνει μαζί του φοβερούς μεζέδες, σπέσιαλ ρακί, σούπερ κρασάκι, παγωμένες μπύρες, ωραία τραγουδάκια και άμα θες και καφεδάκι σου φτιάχνει.” Ο Καλός ο Λύκος στην Ωγύγου ανήκει στον Νικόλα που είχε το θρυλικό Stand των Εξαρχείων, ο οποίος μοιάζει με πειρατή και γι αυτό τον συμπαθούμε λίγο περισσότερο. Επίσης, περιγράφει καλύτερα το μαγαζί του από ‘μας κι ας μην περιαυτολογεί για την καταπληκτική ταράτσα του. Ρισπέκτ.


Ο Καλός Ο Λύκος
Ωγύγου 2, 697 4320286

 


Για το Καρότσι του Γιατρού δεν χρειάζονται συστάσεις αφού αν δεν έχεις φάει το υπερτούμπανο σάντουιτς του μαγαζιού μάλλον δεν έχεις κατέβει ποτέ στα πέριξ. Το αγαπημένο μέρος που ξεκίνησε όντως ως καρότσι στην πλατεία του Ψυρρή και έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές, συνεχίζει με την ίδια τρέλα να προσπαθεί να μας κάνει καλά. Ο ίδιος ο Γιατρός αυτοπροσώπως μας κάλεσε να προσπαθήσουμε να φάμε 5 Lua Lua με λουκάνικο φουλ κομπλέ και 3 πατάτες. Σε όποιον το καταφέρει, το κατάστημα κερνάει ό, τι πάρει εκείνος και η παρέα του. Challenge accepted Γιατρέ. 


Το Καρότσι Του Γιατρού
Μιαούλη 9

Best of internet