Quantcast
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ FRIDAY WALK

Friday Walk | Luben Guide goes Santa Paraskevi

Βόλτα στην αγαπημένη αγία της πάνω πλευράς του λεκανοπεδίου


LUBEN CREW · 5 Μαΐου 2017

Dodo’s

Ένα από τα πιο ωραία μαγαζιά στην Αγία Παρασκευή που μπορεί να σου καλύψει όλες τις γευστικές σου φαντασιώσεις. Από burger κόλαση που είναι και tailor made για να ευχαριστήσει και τους πιο απαιτητικούς μέχρι σοκολατένιο πύργο ευτυχίας με extra γαρνιτούρα από bueno. Και φυσικά δεν θα παραλείψω να μιλήσω για τα cocktails που έχουν όλα τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του μαγαζιού και φυσικά την πινελιά του bartender που πάντα σε ψυχολογεί και μετά δημιουργεί για εσένα. Εμείς δοκιμάσαμε Pink Flamingo που ήταν και λίγο spicy, ακριβώς όπως μας αρέσει δηλαδή, και έχουμε να πούμε με μια φωνή: Dodo’s και ξερό ψωμί.

Dodo’s Bar
Ελβετίας 21 – Αγία Παρασκευή

ΑΣΚΕΡΙ

Σαν να λέμε, το ωραίο, το τίμιο, το σωστό ρακάδικο που θα πας και θα ξαναπάς και κάθε φορά θα θέλεις άλλο ένα ποτηράκι. Η ρακί του είναι πραγματικά από τις καλύτερες που έχουν φτάσει στους γευστικούς μας κάλυκες και η ρακί με ρόδι που σίγουρα κάπως θα βρεθεί και στο δικό σου τραπέζι είναι ότι καλύτερο για το καλοκαιράκι που σχεδόν έφτασε. Ο ντάκος, οι πατατούλες φούρνου και όλα αυτά τα φοβερά μεζεκλίκια κάνουν το Ασκέρι την φωλιά του κάθε μερακλή. Και μην ξεχάσω, κάθε Παρασκευή ή Σάββατο έχει και live μουσικές από όλα σχεδόν τα μέρη της Ελλάδας, που λίγο η λύρα λίγο το κανονάκι θα σε βάλουν στο ρυθμό τους, ακόμα και αν δεν είσαι στα κέφια σου. Τι άλλο να θέλει κανείς;

Παραδοσιακό Καφενείο ΑΣΚΕΡΙ
Αγίου Ιωάννου 63 & Ελευθερίας 1 – Αγία Παρασκευή

ΜΠΟΥΦΟΣ

Ένα μέρος που δεν πιστεύαμε πως θα έχει τόσο κέφι τόσα ωραία παραδοσιακά ποτά από όλη την Ελλάδα και συνάμα τόσο προσεγμένο και ποιοτικό φαγητό. Αυτός ο Μπούφος είναι ξεκάθαρα από τους πιο ιδιαίτερους τύπους που έχεις συναντήσει, γιατί ξέρει να ζει, να τρώει και να διασκεδάζει όσο κανένας. Στο πάλκο του θα βρεις μουσικές από ρεμπέτικες κομπανίες μέχρι και πρωινό ξεσάλωμα υπό τους ήχους, τους λαϊκούς, τους αυθεντικούς. Και φυσικά δεν μπορώ να πω πως δεν παρατηρήσαμε την φοβερά προσεγμένη διακόσμηση του χώρου, με αισθητική λιτή αλλά και παιχνιδιάρικη. Αυτός είναι ο Μπούφος της καρδιάς μας λοιπόν, που μόνο χαζό δεν θα τον έλεγα.

Μπούφος Μεζέ αλα Μουζίκ
Αγίου Ιωάννου 82 – Αγία Παρασκευή

MILF GRILL

Μια σουβλακερή που αν δεν έχεις ήδη επισκευτεί, πραγματικά δεν μπορείς να ξέρεις τι σημαίνει ΩΡΑΙΟ ΠΕΡΙΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ. Ο χώρος μέσα τόσο ωραία διακοσμημένος και όλα τα παιδιά του μαγαζιού φιλόξενα και γεμάτα πραγματική χαρά για να φροντίσουν τον κάθε σουβλακοερωτοχτυπημένο. Και φυσικά δεν είναι τυχαίο πως ο κόσμος περιμένει στωικά στην ουρά προκειμένου να γευτεί το MILF του. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να προσθέσω πως εμείς δοκιμάσαμε και την Ceasars (με iceberg,γαλλική σαλάτα, σπιτικά κρουτόνς, bacon, φιλέτο κοτόπουλο και dressing caesars – φυσικά σπιτική) και δεν μας πειράζει μετά από αυτή την εμπειρία να ζήσουμε μόνο με τέτοιες σαλάτες. Και για τους λάτρεις των πειραματισμών προτείνω μια δοκιμή στην Bitter Sister, δεν θα χάσεις.
Πριν σταματήσω τον γευστικό πειρασμό θα πω μόνο κάτι τελευταίο. ΟREO KEIK και ας αργήσει λίγο ακόμα το καλοκαίρι.

MILF GRILL Barbecue Restaurant
Aνθ/γού Τασσοπούλου 1 – Αγία Παρασκευή
http://milfgrill.gr/

TENDER

Δεν υπάρχει περίπτωση να βολτάρεις στη Αγία Παρασκευή και να μην καταλήξεις στο Tender. Αγαπημένο στέκι των χορευταράδων που θα σε κρατήσει στο ρυθμό του μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Καθαρά ποτά, ωραίοι τύποι και τύπισσες πίσω από τις μπάρες και πολύ κέφι που ξεκινάει από το ίδιο το προσωπικό και καταλήγει σε όλους. Δεν χρειάζονται παραπάνω λόγια για το μέρος αυτό, πήγαινε και θα καταλάβεις. Θα το βρεις ανοιχτό: Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή / Ώρες: 22:30 εως 6:00 το πρωί φυσικά.

Tender Bar
Ελβετίας 21 – Αγία Παρασκευή

Best of internet