Quantcast
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ FRIDAY WALK

Friday Walk | Luben Guide goes Koukaki!

Βόλτα στην ιστορική γειτονιά κάτω από την Ακρόπολη


LUBEN CREW · 28 Απριλίου 2017

Παρουσίαση: Σοφία Λιάπη / Shooting & Editing: Αριάδνη Παπαναστασίου

ΜΠΑΜΠΑΣ

Κάπου μεταξύ του Μουσείου της Ακρόπολης και του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης σε απόσταση αναπνοής από το σταθμό μετρό του Φιξ, αυτός ο πολύ αλλιώτικος μπαμπάς σου προσφέρει την φροντίδα του από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Καφέδες, ροφήματα, και φοβερά γλυκά για τους πιο πρωινούς τύπους αλλά καaι cocktails για όσους αγαπάνε το βραδάκι.
Και φυσικά αυτό είναι το στέκι που πρέπει σίγουρα να πας εσύ φίλε λάτρη της μπύρας γιατί σε αυτή τη μπάρα θα βρείς πολλές ελληνικές μπίρες από μικροζυθοποίες αλλά και καινούργιες προτάσεις που δεν θα μπορέσεις να τους αντισταθείς.

Extra tip: Κάθε Παρασκευή από τις 17:00 μέχρι και τις 21:00, συνδυάζεις το cocktail της επιλογής σου με έναν μοναδικό απογευματινό free μπουφέ, με όμορφες γεύσεις από την κουζίνα μας!

Φαλήρου 53, Κουκάκι
Τηλ.: 21 5550 5565

Follow

OΛΥΜΠΙΟΥ ΑΜΑΛΘΕΙΑ

Το κλασικό που είναι και διαχρονικό. Ένα μεσογειακό μεζεδοπωλείο με πιάτα που θα σε κάνουν να μην σταματήσεις μόνο σε ένα. Ζεστός χώρος και ακόμα πιο ζεστοί οι άνθρωποι του. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς; Γιουβέτσι με φρέσκα λαχανικά, χοιρινό με μανιτάρια, μπριάμ, μπουτάκια κοτόπουλο στο φούρνο, μπάμιες, σπετζοφάϊ, και πατάτες φούρνου!
Και φυσικά το πιάτο που εμάς μας ξετρέλανε, μακαρόνια με κοκκινιστό κρεατάκι και φετούλα στο πλάι, σκέτη αμαρτία. *Από φρέσκο ψαράκι υπάρχει μαρίδα, γαύρος, σαρδέλα, μπακαλιάρος φρέσκος, τσιπούρα, λαβράκι και από θαλασσινά υπάρχει γαριδάκι φρέσκο, καλαμαράκι τηγανιτό και χταποδάκι σχάρας! Πανταχού καλοφαγάδες ενωθείτε.

Πεζόδρομος Γ.Ολυμπίου 8 Κουκάκι
Τηλ.: 210-9242780 / 6978234477 / 6948326026

Follow

Το Σπιρτόκουτο

Αυτό το μέρος το ερωτεύεσαι με την πρώτη γουλιά. Μικρό, όμορφο και με cocktails τόσο ταξιδιάρικα όσο και η διάθεση μας λίγο πριν το καλοκαίρι. Μουσικές από τη rock μέχρι την jazz σκηνή που σε βάζουν σε διάθεση πικάντικη και ερωτική. Γιατί τι άλλο θες εκτός από ένα Σπιρτόκουτο όταν χρειαστείς φωτιά;

Extra tip: 5 με 10 το απόγευμα έχει happy hour με όλα τα cocktails στα 5 ευρώ και τα καφεδάκια στο 2,5 ευρώ!

Ολυμπίου Γεωργάκη Street 14
Τηλ.: 21 0934 0200

Follow

Ζάχαρη και Άλάτι

Ένα all day spot για σένα που αγαπάς τον καφέ αλλά δεν θα έλεγες όχι και σε ένα μυρωδάτο τσαγάκι που φυσικά συνοδεύεται με σπιτικά κέικ και φρέσκο χυμό για της απαραίτητες βιταμίνες της ημέρας. Αγαπημένο σημείο για τις χορτοφαγικές επιλογές σου, με Φαλάφελ που θα κάνει και τους πιο απαιτητικούς να αναφωνήσουν από γευστική απόλαυση. Όλα ψήνονται σε φούρνο και δεν περιέχουν γαλακτοκομικά ή αυγά. Σαλάτες για τους λάτρεις του καλοκαιριού και φυσικά κρασάκι μπυρίτσα από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες.

Extra tip: το σπιτικό ρυζόγαλο που ΠΡΕΠΕΙ να δόσεις στον εαυτό σου την χαρά να δοκιμάσει. Όλα φτιαγμένα με τα καλύτερα υλικά και με το πιο βασικό συστατικό της επιτυχίας, πολύ αγάπη.

Αθανασίου Διάκου 38 & Καλλιρρόης
Τηλ.: 21 0924 4322

Follow

Hops Beer and Burgers

Το απόλυτο μέρος για κάθε μπεργκεροχτυπημένο που ξέρει να διαλέγει μικρές στιγμές ευτυχίας με μπιφτεκόψωμα. Τεράστια ποικιλία από μπύρες και premium burger που έχουν εκτός από παραδεισένια γεύση και εμφάνιση που θα βγάλουν τον μικρό φωτογράφο που κρύβεις μέσα σου στη επιφάνεια. Εμείς δοκιμάσαμε και αποφασίσαμε που βρίσκεται πια το νέο μας αγαπημένο spot, γιατί εκτός της γαστρονομικής απόλαυσης, ο χώρος είναι ευρύχωρος και τόσο μα τόσο καλοφτιαγμένος που θες δεν θες θα τον προσέξεις καθώς περνάς από τον πεζόδρομο της Δράκου. Όλα με την υπογραφή του Γιώργου Γεράρδου κάνουν αυτό το μέρος σίγουρα ότι καλύτερο για μια πεινασμένη βραδιά.

Δράκου 10
Τηλ.: 21 1013 6500

Follow

Best of internet