Quantcast
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ FOOD GUIDE 2017 ΦΑΓΗΤΟ

Τα Αγγελάκια αναβαθμίστηκαν σε αρχαγγέλους

Ένα delicatessen ψητοπωλείο ήρθε για να αλλάξει τον ρου της ιστορίας των ψητών


Μαρίτα Αλημίση · 10 Νοεμβρίου 2017

Έχοντας διανύσει ήδη 20 χρόνια στην αγορά των βορείων προαστίων, τα «Αγγελάκια» στο Χαλάνδρι και στο Ηράκλειο έχουν πλέον τους δικούς τους φανατικούς πιστούς της κρεατοφαγείας. Η μεγάλη ποικιλία σε ποιοτικά κρεατικά, ορεκτικά και ελληνικές μπύρες αλλά και η ζεστή ατμόσφαιρα ήταν πάντοτε το σήμα κατατεθέν της αλυσίδας η οποία μετά την πρόσφατη ανακαίνιση της, εξελίχθηκε και πέρασε σε μια νέα φάση δημιουργικής μα πιστής στην παράδοση κουζίνας. Καινούργια ξύλινα τραπέζια, ιδιαίτερα φωτιστικά, ψαγμένες γωνιές αλλά και ένας προσεγμένος και… υπερπλήρης κατάλογος σε υποδέχονται εκ νέου και σε κάνουν να αναθεωρήσεις την κλασσική εικόνα που είχες στο μυαλό σου για το πάλαι ποτέ ψητοπωλείο.

Στα Αγγελάκια, θα βρεις ένα ανανεωμένο μενού που βασίζεται κυρίως στα delicatessen και βιολογικά προϊόντα και επιμένει στα ελληνικά κρεατικά και τις φρέσκες ποιοτικές πρώτες ύλες. Εκτός από τα sold out τυλιχτά που μπορείς να τα απολαύσεις πλέον και στην διπλάσια ποσότητα επιλέγοντας την «αγγελόπιτα» (την μεγάλη πίτα με 200 γρ. κρέατος), σε περιμένει και μια σειρά από νέα λουκούλλεια πιάτα.

Μια μεγάλη ποικιλία από χειροποίητα καπνιστά λουκάνικα απ’ όλη την Ελλάδα (ξεχωρίσαμε το μοσχαρίσιο Τρικάλων αλλά και εκείνο με το αγριογούρουνο), ένα εξαιρετικό burger με βουβαλίσιο μπιφτέκι Κερκίνης και καραμελωμένο κρεμμύδι και φυσικά τα αγαπημένα μας κεμπάπ, ψημένα στη βέργα, σε πολλές εκδοχές όπως αυτό με τον αρμένικο παστουρμά ΜΙΡΑΝ, το κεμπάπ κοτόπουλου ή τα γεμιστά με Philadelphia. Έχε υπόψιν σου πως στο μαγαζί του Χαλανδρίου δεν θα βρεις γύρο χοιρινό ή κοτόπουλο τον οποίο, όμως, μπορείς να αναζητήσεις πάντα στο παράρτημα του Ηρακλείου.

Ο κατάλογος με τα κρεατικά είναι χωρισμένος ανά κατηγορίες ώστε να μπορείς να παραγγείλεις γρήγορα και να μην μπερδεύεσαι με τόσα καλούδια. Έτσι, θα επιλέξεις εύκολα ανάμεσα σε «μοσχαράκι», «γουρουνάκι» ή «κοτοπουλάκι» και αφού καταλήξεις, θα το συνοδεύσεις με φρέσκιες τηγανητές πατάτες, κομμένες στο χέρι. Αν πάλι είσαι από τους αναποφάσιστους, δοκίμασε με την παρέα σου την τεράστια ποικιλία με όσα διαλεχτά κρεατικά τραβάει η όρεξή σας όπως πανσετάκια, καλαμάκια, χοιρινά μπριζολάκια κ.α. Η τελευταία θα καταφθάσει στο τραπέζι μαζί με τις σπιτικές σάλτσες του μαγαζιού, άφθονα τραγανά τηγανητά κρεμμύδια αλλά και την άψογα εκτελεσμένη coleslaw σαλάτα.

Στα Αγγελάκια θα βρεις, γενικώς, πολλές ιδιαίτερες σαλάτες με φρέσκα λαχανικά και πρωτότυπους συνδυασμούς όπως εκείνη με το ψημένο κατσικίσιο τυρί, την τραγανή τορτίγια και την σως μελιού ή την μεσογειακή με το κους-κους και το αρωματικό λάδι βασιλικού. Στην ίδια κατηγορία «παίζουν» και αρκετές επιλογές για τους χορτοφάγους με οργανικά λαχανικά. Μας έκανε εντύπωση η τριλογία λαχανικών με κολοκυθάκια, ψητές μελιτζάνες, καραμελωμένα κρεμμύδια και χούμους ψητής κόκκινης πιπεριάς ενώ το μενταγιόν λαχανικών με λιαστή ντομάτα και μαστέλο Χίου μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει και ορεκτικό.

Αν τώρα είσαι…αποκλειστικά κρεατοφάγος, δοκίμασε σαν πρώτο πιάτο τα βιολογικά αυγά με το αρμένικο σουτζούκι και το αλάτι Μεσολογγίου ή το σαγανάκι με τον αρμένικο παστουρμά και τον βουβαλίσιο καβουρμά και δεν θα χάσεις. Μαζί με το φαγητό σου μπορείς να απολαύσεις πάνω από 50 ετικέτες μπύρας ελληνικής μικροζυθοποιίας όπως για παράδειγμα μια φρέσκια απαστερίωτη Chios beer ή μια κορινθιακή αφιλτράριστη Canal Dive Pilsner ενώ θα βρεις και εγνωσμένες ετικέτες.

Για το τέλος, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις κάποιο από τα εκλεκτά γλυκά του καταλόγου καθώς από την πανακότα με την μαρμελάδα λεμονιού μέχρι τα 2 διαφορετικά είδη cheesecake (με λεμόνι και αγριοκέρασο ή με σοκολάτα, μπανάνα και τρούφα) είναι όλα εξαιρετικά. Αν το θελήσεις, μάλιστα, μπορείς να τα “ενισχύσεις” με μία μπάλα παγωτό Kayak ανάμεσα σε πολλές διαφορετικές γεύσεις… Φυσικά, όλα τα παραπάνω μπορούν να έρθουν και στην πόρτα σου με ένα τηλεφώνημα αφού καθημερινά υπάρχει delivery. Καλή όρεξη!

Aγγελάκια
Επιδαύρου 55 & Κ. Βάρναλη, Χαλάνδρι
Τηλ.:21 0683 3873

Μαρίνου Αντύπα 62-66, Νέο Ηράκλειο
Τηλ.:2102715290

Best of internet