Quantcast
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ FOOD GUIDE 2017 ΦΑΓΗΤΟ

Στο BBC BURGER γίνεται πόλεμος και πήγαμε ανταποκριτές

Άλλοι έχουν το όνομα κι άλλοι έχουν τη χάρη


Μαρίτα Αλημίση · 1 Νοεμβρίου 2017

Εδώ στο Luben η αγάπη μας για το καλό μπιφτεκόψωμο είναι δεδομένη -και διαδεδομένη θα λέγαμε- οπότε μόλις έρχεται η ώρα να γράψουμε γι αυτό, είμαστε τόσο χαρούμενοι όσο και όταν το τρώμε (καλά ντάξει περίπου). Όταν, μάλιστα, γράφουμε για αγαπημένα στέκια, τότε, φίλοι μου, τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερα.

Το BBC Burger στο Κερατσίνι είναι από εκείνα τα μαγαζιά που σέβονται τον πελάτη. Άνετος χώρος, φρέσκα υλικά και γαμάτο service είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας που το φέρνει πρώτο στο μυαλό (και στην καρδιά μας) κάθε φορά που θέλουμε να καταβροχθίσουμε ένα τιτάνιο πλην ποιοτικό burger. Και λέω ποιοτικό γιατί από φαμφάρες έχουμε χορτάσει. Ή μάλλον δεν έχουμε χορτάσει.

O Χρήστος ο ιδιοκτήτης είναι από τους τύπους που κάνουν μόνοι τους όλα τα μερεμέτια και την διακόσμηση, κι επειδή είναι φανατικός ροκάς, αυτό βγαίνει προς τα έξω. Κυρίαρχο ξύλο, φωτογραφίες θρύλων της ροκ, ηλεκτρικές κιθάρες και πιατίνια στους τοίχους δημιουργούν πραγματικά το ιδανικό σκηνικό για επικά
food battles. Η παρασκευή όλων των υλικών γίνεται στην ανοιχτή κουζίνα όπου βαράνε ροκιές και τα παιδιά που «τρέχουν» το μαγαζί σε όλα τα πόστα είναι αυτό που λέμε bros. Μια παρέα καλοφαγάδων, δηλαδή, που ψήνει ανελέητα μπιφτέκια, ψωμάκια και κοτόπουλα και που σερβίρει ακούραστη αυγά μάτια και λιωμένο τσένταρ πάνω σε γαβάθες με τηγανητές πατάτες.

Σας υποσχεθήκαμε έναν πόλεμο όμως, κι όπως κάθε πόλεμος που σέβεται τον εαυτό του έτσι κι αυτός για ν’ αρχίσει πρέπει σαφώς να κηρυχθεί. Πρώτο στο τραπέζι που λέτε, έπεσε σαν βόμβα το Chicken War. Φρέσκιες τραγανές τηγανιτές πατάτες, ψιλοκομμένο κρουσταριστό κοτόπουλο, μπέικον, smoky mayo, τσένταρ, sweet chilli sauce, παρμεζάνα και στην κορυφή δύο αυγά μάτια που τα σπάσαμε με το πιρούνι και ξεχύθηκαν τριγύρω πριν καλά-καλά προσγειωθούν μπροστά μας. Το στομάχι έστρωσε κι οι σειρήνες άρχισαν να βαράνε.

Battle 1: Βig Mama vs Irish Devil

To Βig Mama είναι από μόνο του αρκετό για να παραδώσει κανείς τα όπλα. Μιλάμε για ένα τεράστιο μπιφτεκόψωμο με μοσχαρίσιο μπιφτέκι που τα σπάει, κρουσταριστό κοτόπουλο, διπλό τσένταρ, διπλό μπέικον, 2 στρώσεις κιμά sloppy joe, τριμμένη παρμεζάνα, νάτσος τυριού, ντομάτα, άισμπεργκ και στην κορυφή να ρέει άφθονη καπνιστή μαγιονέζα που σκάει σαν καταρράκτης στο πιάτο. Άντε γεια. Υπερτίμιο. Ποιος να του ‘πει τι;
Όλα αυτά, φυσικά, μέχρι να σκάσει μύτη ο Τσακ Νόρις των
burger aka το Ιrish Devil. Ένας πύργος, δηλαδή, με δύο λαχταριστά μοσχαρίσια μπιφτέκια, plus τραγανές κρεμμυδοροδέλες, plus διπλό τσένταρ, plus διπλό καπνιστό μπέικον, plus τριμμένα peanuts, λουσμένα κυριολεκτικά με χειροποίητη σάλτσα τσένταρ και σπιτική σάλτσα από irish whiskey (μέσα στην οποία τσιγαρίζονται κρεμμύδια, παιδιά). Κοίτα. Δεν είναι ότι εντυπωσίαζομαι με το μέγεθος αλλά δεν μπορώ να μην ‘πω την αλήθεια. Το Irish Devil κερδάει. Είναι μπεργκεράρα. Γνώμη μου.
Πάμε, όμως, και στο δεύτερο
battle για σήμερα το οποίο παίζει εξίσου δυνατά (και πικάντικα).

Battle 2: Chicken For The Weak vs Νew Entry

Το Chicken For The Weak είναι η απάντηση στη μάνα σου που σου έλεγε μικρό ότι η τελευταία μπουκιά είναι η δύναμή σου. Άκου μάνα, ΑΥΤΟ το burger είναι η δύναμη μου. Όλα τα άλλα ήταν απλώς  ψέμματα για να φάω τα φασολάκια. Κρουσταριστή κοτοπουλάρα, διπλό τσένταρ, διπλό μπέικον, μουστάρδα, καπνιστή μαγιονέζα, σπιτική BBQ sauce, siracha, άισμπεργκ και ψιλοκομμένα χαλαπένιος γεμιστά με τυρί. Εδώ, καταλαβαίνεις ότι ο συνδυασμός siracha και χαλαπένιος κάνουν όλη την δουλειά. Μιλάμε για ένα burger κυριολεκτικά κόλαση που αν είσαι πραγματικά δυνατός παίχτης του καυτερού, θα το λατρέψεις. Συν του ότι η καπνιστή μαγιονέζα και η BBQ sauce του ταιριάζουν όσο δεν πάει και το απογειώνουν.
Το
New Entry τώρα, προφανώς και δεν λέγεται έτσι. Απλώς επειδή είναι όντως το new entry του μαγαζιού αλλά δεν έχει μπει ακόμα στον κατάλογο (και ναι ήμαστε οι πρώτοι που το δοκιμάσαμε), θα το λέμε έτσι για να συνεννοούμαστε. Αφού τα ξεκαθαρίσαμε, λοιπόν, θέλω να πάρεις ψύχραιμα τα παρακάτω. Καταρχήν, αυτό το burger αντί για ψωμάκια έχει δύο πατάτες hash browns. Μέσα εκεί παίζουν δυνατή μπάλα μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τσένταρ, κρεμμύδι και αν θέλεις βάζεις και μουστάρδα που δένει τέλεια με τις πατάτες. Δεν τελειώσαμε, όμως. Στην κορυφή έρχεται και μπαίνει ένα ανοποδογυρισμένο ψωμάκι, γεμισμένο με την υπέρτατη λευκή chili con carne sauce με ψιλοκομμένο κοτόπουλο και πράσινα τσιλάκια που το καθιστούν spicy αλλά με μέτρο. Εντάξει, εδώ θα το πω. Δεν είμαι αντικειμενική γιατί δεν τρώω τα πολύ καυτερά και λατρεύω τις αμερικανιές τύπου hash browns. Επιλέγω οπότε το δεύτερο αλλά δίνω ένα μεγάλο ρισπέκτ στο πρώτο και σε όποιον αντέξει να το φάει.

Λήξη πολέμου χωρίς νεκρούς.
Να σου πούμε σ’ αυτό το σημείο ότι στο BBC μπορείς να κάνει τέτοιες μάχες με 24 διαφορετικά μπιφτεκόψωμα και άπειρους συνδυασμούς οπότε πήγαινε με παρέα για να καλύψει τα νώτα σου. Μεταξύ άλλων θα βρεις και το Τσίπουρο Glaze με χειροποίητη σάλτσα τσίπουρου για να τονώσει το εθνικό σου φρόνημα αλλά και το Wurger με τηγανητό αυγό ανάμεσα σε δύο φρεσκοκομμένες βελγικές βάφλες σε περίπτωση που σκεφτείς να συνθηκολογήσεις. Καλή τύχη, αδέρφια!


BBC BURGER
Αναπάυσεως 90
Κερατσίνι

Best of internet