Quantcast
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ FOOD GUIDE 2017 ΦΑΓΗΤΟ

Το Gold Pig δεν είναι ακόμα ένα blog μαγειρικής

Aλλά οι νόστιμες σκέψεις ενός τρολά σεφ που αγαπάει τα ταξίδια και τις απίθανες ιστορίες πίσω απ’ αυτά


Μαρίτα Αλημίση · 16 Οκτωβρίου 2017

Το Gold Pig τυπικά είναι ένα blog μαγειρικής. Στην πραγματικότητα είναι απλώς το σημειωματάριο που κουβαλάει μαζί του ένας περιπλανώμενος σεφ, αιώνια ερωτευμένος με το φαγητό και τα ταξίδια. Ένα μπλο(γ)κ, δηλαδή, με τα τηλέφωνα των φίλων που φάγανε μαζί σε κάποιο tapas bar στην Βαρκελώνη, τις μυστικές συνταγές που έμαθε από μια γιαγιά στη Νάπολη, τα συστατικά ενός απίθανου σάντουιτς που δοκίμασε από κάποιον πλανόδιο στο Κουβέιτ.

Ο Παύλος Σάφτης που βρίσκεται πίσω από όλο αυτό, μεγάλωσε στα 80’s κάπου μεταξύ Καναδά και Μέσης Ανατολής και χρωστάει τον πρώτο του οργασμό σ’ εκείνο το sushi που δοκίμαζε σ’ ένα φιλικό σπίτι γιαπωνέζων. Η αγάπη του για το φαγητό τον οδήγησε από νωρίς να ακολουθήσει το επάγγελμα του Chef και η τρέλα του για τα ταξίδια τον τράβηξε μακριά από την Ελλάδα να εργαστεί και να μαθητεύσει σε διάφορα εστιατόρια του κόσμου. Γνώρισε έτσι διαφορετικές κουλτούρες, μάζεψε γεύσεις και μυρωδιές, δούλεψε κάτω από απατητικές συνθήκες για να καταλήξει τελικά στην Γαλλία όπου τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως Personal Chef με τους δικούς του ρυθμούς και φιλοσοφία γύρω από το φαγητό.


Ταυτόχρονα, κλείνεται στην κουζίνα του -ενίοτε με φίλους-, βάζει τέρμα Ramones και δημιουργεί παρέα με μια κούπα καφέ για όλους αυτούς που αγαπάει και, φυσικά, για το Χρυσό του Γουρούνι. Ένα όνομα αρκούντως περίεργο που, όμως, εξηγείται πλήρως.

Γουρούνι για 4 βασικούς λόγους, λοιπόν. Πρώτον γιατί το συμπαθές θηλαστικό κατέχει περίοπτη θέση στις κουζίνες του κόσμου, δεύτερον γιατί οι δύο γιοι του λατρεύουν την Πέππα το γουρουνάκι και τρίτον γιατί το ίδιο το γουρούνι είναι από τα ζώα που απολαμβάνουν το φαγητό τους στο μέγιστο. Ο τέταρτος λόγος τώρα, συνδέεται με το σημαντικότερο -μάλλον- κομμάτι του φαγητού, εκείνο των αναμνήσεων.. Η γιαγιά του συνήθιζε να κρεμάει τις κουτάλες της σε μια κρεμάστρα με σχήμα γουρουνιού και όλα τα παιδικά του χρόνια περιστρέφονται γύρω από αυτή την εικόνα.
Χρυσό γιατί είναι το χρώμα της ντίσκο που ποτέ δεν πεθαίνει, της πολυτέλειας αλλά και της αγαπημένης παροιμίας που θέλει τους καλοφαγάδες να τρώνε με χρυσά κουτάλια.
Ο Μr. Gold Pig, λοιπόν, θα σε μάθει με απλά βήματα να “πειράζεις” κλασσικές συνταγές, θα σου προτείνει γευστικές εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσεις και γενικώς θα προσπαθήσει να σου μεταδώσει το πάθος και τις γνώσεις του για την μαγειρική και τα ταξίδια. Όλα αυτά με μεγάλες δόσεις χιούμορ, με αφοπλιστική ειλικρίνεια και με συνταγές που χορογραφούνται σε ολιγόλεπτα rock βιντεάκια. Καλή όρεξη!

Best of internet