Quantcast
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ BURGER GUIDE VOL.2 ΦΑΓΗΤΟ

Το τελευταίο εύρημα της αδιάκοπης έρευνάς μας σε μπεργκεράδικα λέγεται ΒΒC, βρίσκεται στο Κερατσίνι και είναι εξαιρετικό

Για την ακρίβεια λέγεται Burger Barbeque Corner


LUBEN CREW · 7 Δεκεμβρίου 2016

Kαλησπέρα αγαπητές φίλες και φίλοι του Luben και του καλού burger και καλωσήρθατε στο 2ο μέρος του ενδελεχούς αφιερώματός μας στα καλύτερα μέρη όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το λαοφιλές αυτό έδεσμα στην Αθήνα. Αρχής γενομένης σήμερα και για τις επόμενες μερές, θα σας παρουσιάζουμε τις νέες μας ανακαλύψεις και τις all-time classic αγάπες μας που επισκεφτήκαμε ως επιθεωρητές γεύσεως και φάσεως από το καλοκαίρι και δώθε. Καλό Burger Guide vol. 2 να’χουμε και καλή σας όρεξη.

Σήμερα θα μιλήσουμε για το BBC. Όχι το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο, γιατί αυτό θα ήταν ομολογουμένως άκυρο, αλλά το ομώνυμο μπεργκεράδικο στο Κερατσίνι που ανακαλύψαμε πρόσφατα και είναι ίσως το πιο τρελό λαβράκι που έχουμε βγάλει ποτέ: To ratio γαματοσύνη/δημοφιλία του ΒΒC (Burger Barbeque Corner) τείνει επικίνδυνα προς το +∞, πράγμα που -σημαίνει για όποιον δεν τα πηγαίνει πολύ καλά με τα μαθηματικά- ότι το μαγαζί τα σπάει αλλά δεν είναι όσο γνωστό θα του άξιζε στην πιάτσα. Κι αυτό το τελευταίο είμαστε εδώ για να το διορθώσουμε.

bbc-1

Καταρχάς να ξεκινήσουμε λέγοντας ότι το ΒΒC σα μέρος είναι αυθεντικό και τίμιο. Προσοχή: Δε χρησιμοποιούμε τη λέξη “τίμιο” όπως θα το κάναμε αν θα θέλαμε να περιγράψουμε ευγενικά κάποιο φαγητό που είναι μέτριο. Το φαγητό στο BBC γαμάει, να το τονίσουμε. Λέμε ότι ο χώρος είναι τίμιος κι αυθεντικός επειδή στην ουσία τα πάντα μέσα στο μαγαζί τα έχει φτιάξει ο ιδιοκτήτης ο Χρήστος και προφανώς το κόνσεπτ ήταν το all-time classic “θα βάλω τον εαυτό μου σε αυτό το μαγαζί”. Η φάση είναι απέριττη πλην φιλόξενη ξύλινη επένδυση παντού, στρατηγικά τοποθετημένα διακοσμητικά στοιχεία που μαρτυρούν πραγματική αγάπη για το ιδίωμα της ροκ (π.χ πορτραίτο του Στίβι Ρέι Βον) και η ανοιχτή κουζίνα στη μέση για να παίρνεις μάτι επειδή “καθαρός ουρανός…” κτλ.

Η ανοιχτή κουζίνα

Η ανοιχτή κουζίνα

Ο Χρήστος (λίγο θολωμένος)

Ο Χρήστος, λίγο θολός για το σασπένς (κι επειδή δεν ξέρουμε αν θέλει να φαίνεται η φάτσα του)

Ο Στίβι Ρέι Βον (RIP)

Ο Στίβι Ρέι Βον (RIP)

Ωραία, ας μιλήσουμε τώρα γι’αυτά που φάγαμε.

Η σαλάτα που πήραμε για το κλασικό ξεκάρφωμα λέγεται “Καίσαρας” και στη μέση έχει μια κρατσανιστή πυραμίδα τύπου. Πιο αναλυτικά, περιέχει μαρούλι άισμπεργκ, λόλα, ψητό φιλέτο κοτόπουλο, σπασμένη τραγανή τορτίγια, τραγανό καπνιστό μπέϊκον, παρμεζάνα και αυθεντική σως Καίσαρα.

bbc-13

Περνώντας στην ώρα του σταφ, ας ξεκινήσουμε με το Spicy Rum Burger για τις δύσκολες ώρες που και θες να χορτάσεις αλλά ΚΑΙ αποζητάς τη ζεστή αγκαλιά του αλκοόλ (για να κάνεις κεφάλι πρέπει να φας γύρω στα 60 βέβαια). Μπιφτέκι απο 100% μοσχαρίσιο κιμά, cheddar, τραγανό καπνιστό μπέικον, ψημένη ροδέλα ανανά, τηγανητά κρεμμύδια και ολα αυτα λουσμένα με την homemade spicy rum glaze powered by Havana Club.

bbc-18

Αν έχετε όρεξη για μια άρρωστη σπιτική σως μανιταριών, προτείνουμε το Πόρτο Μπέλο. Μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά , σάλτσα από μανιτάρια Πόρτο Μπέλο σβησμένα με κονιάκ και πασπαλισμένα με φρέσκο θυμάρι, τραγανό καπνιστό μπέικον, ντομάτα, μαρούλι άισμπεργκ και σως καπνιστής μαγιονέζας.

bbc-25

bbc-26

 Δε Μπόμπ-ερ: Δύο αφράτα τοστάκια πάνω – κάτω απο  ψωμάκι μπριός γεμιστά με τυρι gouda, καπνιστό μπέικον και ντομάτα, και στη μέση τραγανό κρουσταριστό κοτόπουλο, τυρι gouda, καπνιστό μπέικον, μαρούλι άισμπεργκ, καπνιστή μαγιονέζα, κρεμμύδι, λαχταριστό τηγανητό αυγό, σως καπνιστής μαγιονέζας και sweet τσίλι σως. Oυυυ γιέα.

rsz_bbc_-21

bbc-16

Atlas Rising Burger. Ναι, το μπέργκερ αυτό έχει πάρει το όνομά του από κομμάτι του καινούριου δίσκου Μετάλικα και πολύ κάλα έκανε. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να πούμε ότι ως Luben πιστεύουμε ότι ο καινούριος δίσκος είναι ωραίος και ότι όσοι γκρινιάζατε και γι’αυτό (όταν μετά από τόσα χρόνια επέστρεψαν στις thrash ρίζες που μας πρήζατε τόσα χρόνια ότι σας λείπουν) είστε κομπλεξικοί μεταλάδες που δε μπορεί κανείς να σας βρει πουθενά. Τέλος παρένθεσης. Το μπέργκερ είναι στην ουσία ένας διακριτικός πύργος από μπιφτέκι, χοιρινά μπριζολάκια, παναριστό κοτόπουλο, κρεμυδοροδέλες, παναριστό σαγανάκι καπνιστού τυριού και χειροποίητη Guinness sauce μέσα σε σκορδοψωμάκια. Πάρτε κι ένα βίντεο:

Το Wurger έχει μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά, cheddar, διπλό καπνιστό bacon, τηγανητό αβγο μέσα σε φρεσκοψημένες βάφλες λουσμενες με maple syrup.

bbc-21

bbc-20

Βonus για μερακλήδες: Chicken War με φρέσκες τηγανητές πατάτες, ψιλοκομμένο κρουσταριστό κοτόπουλο, μπέικον, καπνιστή μαγιονέζα, τσένταρ σως , sweet chilli sauce, παρμεζάνα και στην κορυφή 2 λαχταριστά τηγανητά αυγά.

bbc-36

Όλα τα burgers ήταν γαμάτα, όπως συνήθως συμβαίνει όταν τα υλικά σου είναι φρέσκα και ποιότικα, ξέρεις να ψήνεις, και συνδυάζεις τα υλικά σωστά ώστε να αναδεικνύονται οι επιμέρους γεύσεις και να μην μπερδεύονται με άκυρο τρόπο. Το BBC παίρνει τικ σε όλα  αυτά τα κουτάκια και μπόνους πόντους επειδή είναι απ’αυτά τα λίγο τρελιάρικα μαγαζιά που πειραματίζονται με τις γεύσεις (βλέπε ψωμάκι-βάφλα, Guiness sauce κτλ) κι αυτό το κάνει καλά. Να τονιστεί το “καλά”,  γιατί 40 χρόνια στο κουρμπέτι έχουμε δοκιμάσει αποτυχημένους πειραματισμούς σε διάφορα μαγαζιά και σε καμία περίτωση δεν ψαρώνουμε με το εκκεντρικό στοιχείο από μόνο του. Από εκεί και πέρα, το ποιο burger θα ξεχωρίσεις από την παραπάνω παρέα έχει να κάνει με τις προσωπικές σου προτιμήσεις σε γεύσεις. Αν πάντως έπρεπε να διαλέξω ένα, εγώ προσωπικά ως Luben Crew member #156, θα έλεγα Spicy Rum, αλλά με μισή καρδιά γιατί γούσταρα πολύ και το Μπομπ-ερ και η φάση με τα τοστάκια-ψωμάκια ήταν πολύ δυνατή.

Ανακαλύψτε λοιπόν αυτό το μαγαζί αγαπητοί φίλοι, και στείλτε μας τις ευχαριστίες σας και τα -συνηθισμένα πια- σχόλια τύπου “σοφά μίλησες πάλι γέροντα” στο [email protected].

Τα ξαναλέμε συντόμως.

bbc-23
BBC – Burger Barbeque Corner
Aναπαύσεως 90, Κερατσίνι

Τηλ: 210-4634788
Facebook: BBC Burger Barbeque Corner

Best of internet