Quantcast

Μαραθώνιος αγάπης για το μικρό Γιαννάκη από γυναίκα στο fb που διάβασε άρθρο του Κουλουριού (PHOTO)

Συγκινητική ανταπόκριση χιλιάδων συνανθρώπων

President Creed

7 Σεπτεμβρίου 2016

Για κάποιο λόγο το ελληνικό ίντερνετς δείχνει να είναι πιο ευπαθές σε hoax και σε τακτικές like farming, αγαπητοί φίλοι.Σε αυτή τη μικρή γωνιά του πλανήτη καταφέρνουμε να φτάσουμε εκατοντάδες χιλιάδες αναρτήσεις με ψεύτικους διαγωνισμούς όπως ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΑΚ, Κερδίστε μια κομπρεσσόρα και τα σχετικά.

Αυτή τη φορά μια ευκολόπιστη χρήστης του Facebook άνοιξε τους ασκούς  του Αιόλου αναπαράγοντας ένα άρθρο από το Κουλούρι περνόντας το για πραγματικό. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι και έμπειροι δημοσιογράφοι έχουν πέσει στην παγίδα του Κουλουριού, αυτό άλλωστε έχει συμβεί στο παρελθόν και στην ΕΡΤ και στον ΑΝΤ1.

Αυτή τη φορά ήταν επιτέλους η ώρα να ξεγελαστεί και το ίντερνετ και να γίνει μετρήσιμη η βλακεία που δέρνει τον κοσμάκη. Η αγαπητή φίλη που έπεσε πάνω σε ένα πόστ από Το Κουλούρι το οποίο αναφερόταν στην υπόθεση ενός “μικρού Γιαννακη” που θα κάνει απλά ένα τσεκάπ επειδή δε μαζεύτηκαν αρκετά like στη φωτογραφία του στο facebook, αποφάσισε να το κοινοποιήσει και να ζητήσει τη βοήθεια των φίλων της να μαζευτούν like:

 

doh

 

Το άρθρο το οποίο αρχικά δημοσιεύτηκε στο Κουλούρι την 1η Ιουλίου 2016,  αναδημοσιεύτηκε στο προφίλ καλοπροαίρετης αλλά μάλλον ευκολόπιστης κυρίας στο facebook τη Δευτέρα. Ας ρίξουμε μια ματιά και στο κείμενο του άρθρου που αναπαράγουν για να δούμε στο περίπου τι IQ χρειάζεται για να πιστέψει κάποιος ότι πρόκειται για πραγματικό περιστατικό.

Το τοπικό ιατρικό κέντρο το οποίο και διεξήγαγε την ενέργεια, είχε δεσμευθεί να πραγματοποιήσει την θεραπεία την οποία απεγνωσμένα χρειάζεται ο μικρός Γιάννης για να κρατηθεί εν ζωή αφιλοκερδώς, με μοναδικό όρο η φωτογραφία του, η οποία αναρτήθηκε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης να φτάσει τον παραπάνω αριθμό.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές του «Κουλουριού», το τμήμα επικοινωνίας του κέντρου είχε υπολογίσει ότι η διαφήμιση και οι επαφές με το κοινό θα καλύψουν την αξία των εξόδων της θεραπείας εφόσον ξεπεραστεί ο στόχος των 8.000 likes. Έτσι, ο στόχος τέθηκε στα 10.οοο likes για να υπάρχει σχετική ασφάλεια. Μετά τις θλιβερές εξελίξεις, εκπρόσωπος του κέντρου δήλωσε σοκαρισμένος: «Δεν το πιστεύουμε αυτό που συνέβη. Καμπάνιες σαν κι αυτή πηγαίνουν πάντοτε πάρα πολύ καλά. Ίσως η εικόνα του μικρού Γιάννη να μην είναι αρκετά αξιολύπητη- δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς».

Μέσα σε δυόμιση ημέρες η ανάρτηση έχει 20.000 like και 2.370 κοινοποιήσεις. Συνεπώς μην ανησυχείτε, αγαπητοί φίλοι, με τόσα like ο Γιαννάκης θα θεραπευτεί πλήρως και θα περισσέψουν και μερικές χιλιάδες like για να κάνει μερικά σφραγίσματα και απονευρώσεις η μητέρα του Γιαννάκη.

Περίπου 22.000 άνθρωποι που ψηφίζουν και έχουν κάνει και ίσως έχουν κάνει και παιδιά, επικροτούν και αναπαράγουν μια είδηση του Κουλουριού για τον ανύπαρκτο μικρό Γιαννάκη, μεταξύ των οποίων:

Ο Παΐσιος

giannakis

 

Ο ξεσικοτικώςgiannakis2

 

Ο σίγουροςgiannakis3

 

 

 

 

20.000 άτομα αγαπητοί φίλοι. Μέσα σε 3 ημέρες 20 χιλιάδες άτομα μαζεύουν λάηκ για τον Μικρό Γιαννάκη

giphy

Best of internet