Quantcast

Όσο πατάτε reactions, το Facebook σας σερβίρει καλύτερα διαφημίσεις

Δεν το λέμε εμείς, το λέει η αστυνομία του Βελγίου

LUBEN CREW

16 Μαΐου 2016

Με τα νέα εικονίδια αντιδράσεων του facebook δε δείχνεις μόνο τα συναισθήματά σου στους φίλους σου, αλλά δείχνεις και στους διαφημιστές πότε να σου διαφημίσουνε τι, ισχυρίζεται η αστυνομία του Βελγίου η οποία προειδοποιεί τους πολίτες να μη χρησιμοποιούν τα νέα reactions του Facebook εάν θέλουν να προστατεύσουν τα προσωπικά τους στοιχεία.

Τον Φεβρουάριο, το facebook λάνσαρε έξι νέες αντιδράσεις πέραν του παλαιότερου “Like”. Ο σsτόχος ήταν να δώσουν στον χρήστη και άλλες επιλογές πέραν του “μου αρέσει”, ιδαανικές πχ για δυσάρεστες ειδήσεις. Ωστόσο η αστυνομία του Βελγίου τώρα λέει ότι το Facebook χρησιμοποιεί τις νέες αντιδράσεις ώστεr να συλλέγει πληροφορίες για τους χρήστες του και να μάθει έτσι πώς να διαφημίζει υπηρεσίες και προϊόντα πιο αποτελεσματικά. Συνεπώς. προειδοποιεί τους χρήστες να αποφεύγουν τη χρήση των νέων αντιδράσεων εάν θέλουν να διατηρήσουν την ιδιωτικότητά τους.

Facebook-Reactions-UK-Release-Date-Price-Reaction-Animated-Emoji-Like-Button-Animated-Emoji-Animated-Facebook-Reactions-UK-Belgi-538331

“Τα εικονίδια αντιδράσεων δε βοηθούν μονάχα να εκφράσετε τα συναισθήματά σας, αλλά βοηθούν και το Facebook να έχει πρόσβαση στην αποτελεσματικότητα που μπορεί να έχουν οι διαφημίσεις στο προφίλ σας” αναφέρει η Βέλγικη αστυνομία στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Εν ολίγοις, το Facebook μπορεί να χρησιμοποιεί αυτό το νέο εργαλείο για να αναγνωρίζει πότε οι άνθρωποι τείνουν να έχουν καλή διάθεση και να χρησιμοποιήσουν αυτή τη γνώση για να ξέρουν πότε πρέπει να διαφημίσουν τι, όπως ισχυρίζεται η αστυνομία του Βελγίου:

Με το να περιορίσουν τον αριθμό των εικονιδίων στα 6, το Facebook βασίζεται επάνω σας ώστε να εκφράσετε τις σκέψεις σας ευκολότερα, ώστε οι αλγόριθμοι που τρέχουν στο παρασκήνιο να είναι αποτελεσματικότεροι. Με ένα κλικ τους επιτρέπετε να γνωρίζουν πότε είστε χαρούμενοι. Οπότε βοηθάτε το Facebook να βρει την τέλεια τοποθεσία και τη στιγμή επιτρέποντάς του να προβάλλει στο προφίλ σας διαφημιστικό υλικό το οποίο θα σας κινήσει την περιέργεια. Εάν φαίνεται ότι είστε σε καλή διάθεση μπορεί να σημαίνει ότι μάλλον είστε πιο δεκτικοί και άρα το Facebook μπορεί ευκολότερα να πουλήσει διαφημιστικό χώρο σε εταιρίες μιας και θα είναι πιθανότερο να τις κλικάρετε.

Αρκετοί έχουν σημειώσει ότι οι νέες αντιδράσεις του Facebook είναι ένα ισχυρό όπλο για τους διαφημιστές. Παρά τους ισχυρισμούς του FB ότι είναι απλά ένας τρόπος για να αλληλεπιδρούν οι χρήστες με πιο πολύπλοκους τρόπους, εκτός αυτού φαίνεται ότι παρέχει πολύτιμα δεδομένα σχετικά με τι συναισθήματα προκαλεί το περιεχόμενο στους ανθρώπους, ενθαρύνοντάς τους να αλληλεπδρούν με πιο προσωπικά ποστ.

Best of internet