Quantcast

Μήπως υπάρχει ένα κρυφό σκάκι στο chat του facebook και μπορείς να παίξεις με τους φίλους σου;

Δε θέλετε αλλά τώρα μπορείτε να κάτσετε όλη την Παρασκευή μέσα και να παίζετε σκάκι

LUBEN CREW

5 Φεβρουαρίου 2016

Το πιο πιθανό είναι έτσι κι αλλιώς να μην έχετε φίλους που να θέλουν να παίξουν σκάκι στο Facebook. Στην απίθανη περίπτωση που έχετε πάντως, υπάρχει ο τρόπος. Οι δημιουργοί του facebook έχουν ενσωματώσει στον κώδικα του γνωστού social media ένα κρυφό παιχνίδι σκακιού μέσα στη λειτουργία του chat.

Απλώς ξεκινήστε μια συζήτηση με κάποιο φίλο και γράψτε “@fbchess play” για να ξεκινήσει μια παρτίδα. Μετά, αν κατέχετε την τυποποιημένη αλγεβρική κωδικοποίηση των κινήσεων στο σκάκι (στα αγγλικά), τη χρησιμοποιείτε για να μετακινήσετε τα πιόνια σας, ξεκινώντας κάθε εντολή με το πρόθεμα “@fbchess.” Έτσι πχ, η εντολή “@fbchess Pe4” θα μετακινήσει το πιόνι σας (P)στο τετράγωνο E4.

Tα βρήκατε δύσκολα; Γράψτε “@FΒCHESS HELP”

Όπως και να’χει, τα βασικά είναι τα εξής: το K είναι για το βασιλιά, το Q για τη βασίλισσα, το B για τον αξιωματικό, το N για το άλογο,  το R για τον πύργο και το P για το πιόνι. Αν χρειαστεί επίσης μπορείτε να εξηγήσετε και ποιο πιόνι μετακινείτε. Άρα, το Nbd2 θα μετακινήσει το άλογο στη στήλη b (την κάθετη) στο τετράγωνο d2. Με την εντολή “x” επιτίθεστε σε ένα πιόνι (πχ η B2xc5 θα στείλει τον αξιωματικό σας στη δεύτερη οριζόντια γραμμή στο τετράγωνο c5) και η εντολή “=” θα μετατρέψει ένα πιόνι σε βασίλισσα (πχ e8=Q) και η εντολή “0-0-0” κάνει ροκέ.

13

Τέλος, με την “@fbchess resign” παραιτήστε από ένα ματς. Δεν έχουμε ιδέα πόσο καιρό υπάρχει αυτό το παιχνίδι, αλλά το subreddit για σκάκι του Reddit το εντόπισε το Δεκέμβριο του 2015.

Όπως και να’χει, τώρα μπορείτε να παραστήσετε τους γκρανμέτρ χωρίς να βγείτε από το facebook.

(σως/sauce)

 

Best of internet