Quantcast
the stream DAILY VIRAL

Αυτό το βίντεο του Tasty είναι ο λόγος να ξεκινήσει Ελληνοβουλγαρικός πόλεμος

Περιμένουμε επίσημη τοποθέτηση του ΥΠΕΘΑ Πάνου Καμμένου


President Creed · 21 Μαρτίου 2017

Ποιός θα το φανταζόταν αγαπητοί φίλοι, ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινούσε από μια διαφωνία μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, των κατά τ’ άλλα Ορθόδοξων αδερφών μας; Και μάλιστα με την εξαιρετικά σημαντική αφορμή της καταγωγής μιας σαλάτας που δεν είναι μεν ακριβώς η τυπική χωριάτικη ελληνική σαλάτα, αλλά παρ’ όλα αυτά είναι εξαιρετικά σημαντικό να της δώσουμε κάποια ιθαγένεια προτού καταναλωθεί.

Ένα βίντεο για το πως να φτιάξεις μια “Greek-Inspired Salad” του γνωστού facebook page “Tasty” ήταν η αφορμή ώστε να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και η διχόνοια και ο όλεθρος να απλωθεί πάνω από τα πολύπαθα Βαλκάνια:

 

To βίντεο αυτό έχει προβληθεί περίπου 11,407,063 φορές μέσα σε μια ημέρα, και δυστυχώς μετράει πάνω από 10 χιλιάδες σχόλια σε αυτό τον άδικο πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ φονταμενταλιστών της σαλάτας.

 

Ξεκινάμε με ένα αγαπητό φίλο, λάτρη των σαλατών αλλά και της Ελλάδας, ο οποίος καρφιτσώνει την Ελληνική σημαία πάνω στο πιάτο του Tasty:

 

Η Βουλγαρική διπλωματία διορθώνει τον Έλληνα αναφέροντας ότι “βασικά, αυτό είναι (βουλγαρική) σαλάτα “Σόπσκα”:

 

Βούλγαρος σαλατοτζιχαντιστής κλιμακώνει την ένταση, κηρύσσοντας ουσιαστικά πόλεμο για τα όμορφα μάτια της σαλάτας:

 

Ξαφνικά η σαλάτα του Tasty έγινε και Τούρκικη:

 

Στην επόμενη μάχη η Ελλάδα συνέχισε να χάνει εδάφη, αφού η φέτα, το γιαούρτι και η “Ελληνική σαλάτα” είναι 100% Βουλγαρικά προϊόντα.

 

Η Ελληνική αντιπροσωπεία απάντησε πράγματι με “Αδερφέ, όταν τρώγαμε γιαούρτι εσείς ακόμα σκαρφαλώνατε στα δέντρα και τρώγατε μπανάνες“, δηλαδή μια δοκιμασμένη στρατιωτική τακτική που είναι και εξαιρετικά αποτελεσματική.

 

Στη συνέχεια η σαλάτα δεν έγινε απλά Βουλγαρική, αλλά απέκτησε και εθνικιστικές αλλά και κομμουνιστικές αποχρώσεις:

Σέρβοι τελικά δεν συστρατεύουνται με τους Βούλγαρους και διεκδικούν για τον εαυτό τους τη σαλάτα, αποκηρύσσοντας ταυτόχρονα τον Κομμουνισμό, κρατώντας όμως τα λαχανικά:

 

Και οι Πορτογάλοι διεκδικούν την ιθαγένεια της σαλάτας του Tasty και ρίχνονται με ορμή στη μάχη, αλλά μόνο με 2 λάηκ στρατό 🙁

 

 

“Οι από δω γαμάνε τους από εκεί” και “αντιγραφούρα” στις συρράξεις μεταξύ των δύο χωρών.

 

Mεγάλη ανατροπή από καινούριους διεκδικητές της σαλάτας, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η Σαλάτα του Tasty είναι μια αυθεντική σαλάτα της Μέσης Γης.

 

Το debate συνεχίζεται με Βούλγαρους που διολοστέλνουν σε Greeklish:

 

Και Έλληνες που κάνουν “καθρεφτάκι σ’ όλο τους το σώμα” και όποιος το λέει είναι:

 

Τέλος κάποιος Βούλγαρος παιανίζει λίγο Αντώνη Ρέμο ως ένδειξη εκεχειρίας ίσως συμφιλίωσης:

 

Μιας και ο πόλεμος μαίνεται ακόμη, ας τοποθετηθούμε κι εμείς λέγοντας ότι αυτή η σαλάτα που ανέβασε το Tasty σίγουρα δεν είναι μια κανονική Ελληνική Χωριάτικη σαλάτα. Όλοι γνωρίζουμε ότι η αυθεντική η χωριάτικη η σαλάτα φτιάχνεται έτσι:

Best of internet