Quantcast

Κι άλλο εκρηκτικό πρόβλημα για τη Samsung: Αγωγή καταγγέλει πως κι άλλο smartphone της εταιρείας πήρε φωτιά (PHOTOS)

Μία μία σκάνε οι βλάβες μετά το σκάνδαλο με το Galaxy Note 7

LUBEN CREW

20 Οκτωβρίου 2016

Pdpkeyfeature-sm-g890azaaatt-600x600-C1-062016

Ένα ένα σκάνε (ακαλόε) τα προβλήματα για την Samsung. Μετά το φιάσκο με τις συσκευές Galaxy Note 7 που έσκαγαν τα οποία η εταιρεία της Νότιας Κορέας αναγκάστηκε να αποσύρει, ενδέχεται να πρέπει να τακτοποιήσουν και άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα.

Μια οικογένεια στην Καλιφόρνια έκανε αγωγή ενάντια στη Samsung υποστηρίζοντας πως ένα smartphone Galaxy S6 Active άρπαξε φωτιά με αποτέλεσμα να καεί ο κάτοχός του. Η αγωγή υποστηρίζει συγκεκριμένα πως η εταιρεία γνωρίζει τα επικίνδυνα προβλήματα των συσκευών της και παρόλαυτα «επέλεξε να αποκρύψει το πρόβλημα από τους καταναλωτές, παρά το γεγονός ότι γνώριζε τον πιθανό κίνδυνο υπερθέρμανσης, ανάφλεξης και καταστροφής, αλλά και την πιθανότητα πρόκλησης σοβαρών τραυματισμών».

917

Σύμφωνα με τον  Φρανκ Πιτρ, δικηγόρο των Μπράντον και Τζένιφερ Κόβερτ, τα ξημερώματα της 2ας Αυγούστου του 2016 το smartphone του Μπράντον πήρε φωτιά στην οικογενειακή κρεβατοκάμαρα και έβγαζε καπνούς. Στην προσπάθεια του να το σβήσει, αφού απέτυχε να το κάνει με τη μπλούζα του, ο Μπράντον πέταξε το λιωμένο κινητό στο νεροχύτη και έπαθε σοβαρά εγκαύματα στα χέρια του, όπως σημειώνει η αγωγή:

«Αυτό που έμεινε ήταν μια παραμορφωμένη μάζα από μέταλλο, πλαστικό και γυαλί μαζί με κομμάτια από τη λιωμένη σάρκα του πελάτη μου»

927

Στην αγωγή περιλαμβάνονται και δεκάδες καταγγελίες ατόμων για μοντέλα της Samsung που αγοράστηκαν από το 2011 μέχρι και σήμερα. Η βρετανική εφημερίδα Guardian επικοινώνησε με τη Samsung, η οποία δε θέλησε να σχολιάσει κάτι από αυτά.

 

Best of internet