Quantcast

Σηκωθείτε από ντιβάνια, κρεβάτια, καναπέδες και καλύψτε τις webcams σας, προειδοποιεί το FBI

Προστατέψτε την ιδιωτικότητά σας, το λένε οι ειδικοί

Bobol Gordello

18 Σεπτεμβρίου 2016

Άσχημα τα νέα, αγαπητοί φίλοι, από το χώρο της πληροφορικής και των gadgets. Όπως μας πληροφόρησε ο διευθυντής του FBI, James Comey, μέσα από ομιλία του στα πλαίσια συνεδρίου, η ιδιωτικότητά σας δεν είναι πλέον ασφαλής, από τη στιγμή που δεν καλύπτετε τις webcams των υπολογιστών σας με ταινία, όταν δεν τους χρησιμοποιείτε.

webcam-cover

Και προσοχή, δεν τα λέει όποιος και όποιος αλλά ο επικεφαλής των masters της παρακολούθησης, έτσι; O Comey παρομοίασε το taping των webcams με το κλείδωμα του αυτοκινήτου, μια απλή καθημερινή κίνηση, σαν να βάζει ο Βασίλης Τσιάρτας να πιει ένα ποτήρι νερό. Αφορμή στάθηκε η απορία του κόσμου για την κάλυψη της webcam του υπολογιστή του σε πρόσφατη συνέντευξή, στην οποία απάντησε ως εξής:

Υπάρχουν ορισμένα προσωπικά δεδομένα που πρέπει να παραμείνουν ιδιωτικά. Ειδικά για μένα, δεν γίνεται να μπαίνω σε ένα κυβερνητικό γραφείο και να έχω μια μικρή κάμερα στο πάνω μέρος της οθόνης να με κοιτάει.

Ανέφερε, μάλιστα, πως έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά κατά τα οποία hackers εκμεταλλεύονται το γεγονός πως οι κάμερες κοιτούν όλη την ώρα τον προσωπικό χώρο των χρηστών, με αποτέλεσμα να καταλήγουμε σε περιστατικά εκβιασμών. Τα οποία δεν είναι και λίγα, αν σκεφτείτε για πόσους διασήμους έχετε ακούσει τα τελευταία χρόνια να παραπονιούνται για το εν αγνοία τους live streaming προσωπικών τους στιγμών.

wc_protaction

Να τον ακούτε τον κύριο Comey, κάτι παραπάνω θα ξέρει.

Best of internet