Quantcast

Eπιτέλους, η μουστάκα του Mάριο στο κινητό σου: H Νintendo μπαίνει στο χορό του mobile gaming

…και ανακοινώνει νέα κονσόλα με το όνομα “ΝΧ”

Διονύσης Παππάς

18 Μαρτίου 2015

Για κάποιο λόγο, η Νintendo μέχρι τώρα σνόμπαρε πεισματικά την όλη φάση του mobile gaming. Αυτό όμως είναι κάτι που ανήκει πλέον στο παρελθόν, αφού μόλις ανακοίνωσε ότι ξεκινάει συνεργασία με  τον Ιαπωνικό κολοσσό του mobile software DeNa προκειμένου να αρχίσει να φτιάχνει παιχνίδια για κινητά.

Τα παιχνίδια θα χρησιμοποιούν τους χαρακτήρες της Νintendo αλλά δε θα είναι απλά light εκδόσεις ήδη υπαρχόντων τίτλων.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της DeNa:

Για να διασφαλίσουμε την ποιότητα της εμπειρίας gaming που οι καταναλωτές περιμένουν από τη συμμαχία της Nintendo και της DeNa, θα φτιαχτούν μόνο νέα, πρωτότυπα παιχνίδια βελτιστοποιημένα για smart συσκευές, αντί να προσαρμοστούν παιχνίδια που έχουν φτιαχτεί ειδικά για το Wii U και το DS.

Και μόνο η σκέψη ότι μπορεί σύντομα να παίζει Μario Kart στο κινητό του, ανεβάζει την ποιότητα ζωής ενός ανθρώπου κατά 75%

Και μόνο η σκέψη ότι μπορεί σύντομα να παίζει Μario Kart στο κινητό του, ανεβάζει την ποιότητα ζωής ενός ανθρώπου κατά 75%

Και τα νέα δε σταματούν εδώ: Όπως φαίνεται και στο διάγραμμα από την ίδια συνέντευξη τύπου, η Νintendo ετοιμάζει και μια νέα “αφοσιωμένη” κονσόλα με το όνομα “ΝΧ” που θα αποτελέσει μέρος του νέου μοντέλου της εταιρίας στο οποίο κονσόλες και mobile gaming γίνονται ένα μεγάλο, αγαπημένο παρεάκι.

nintendo-press-conference-infographic

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το “ΝΧ” και μάλον δε θα υπάρξει κάποια δραματική εξέλιξη μέχρι του χρόνου, πάντως  δεδομένου ότι μόλις κυκλοφόρησε το νέο 3DS, είναι χλωμό να είναι handheld συσκευή.

 

Best of internet