Quantcast

Εκτός λειτουργίας το Pirate Bay από χθες το πρωί μετά από έφοδο της αστυνομίας

Νέο πλήγμα για τον δημοφιλή τρακερ ενώ Anakata και Brokep παραμένουν στη φυλακή

Eris Priestley

10 Δεκεμβρίου 2014

Μια εκτεταμένη επιχείρηση της σουηδικής αστυνομίας όπως αναφέρει το gizmodo φαίνεται να είναι η αιτία που ο δημοφιλής tracker βρίσκεται εκτός λειτουργίας από το πρωί της Τρίτης. Εκτός λειτουργίας φαίνεται να βρίσκεται επίσης και το forum του TPB αλλά και το tracker EZTV.

Η γνωστή νομική διαμάχη – σίριαλ που εκτυλίσσεται εδώ και χρόνια μεταξύ του Pirate Bay και των σουηδικών (και άλλων) αρχών είναι σαφές ότι δεν έχει τελειώσει. Με την πρώτη επίθεση στους servers του να χρονολογείται πίσω στο 2006, οι κινήσεις της ομάδας διαχείρισης έκτοτε είναι εντυπωσιακές προκειμένου να αποφύγουν την σύλληψη και την κατάσχεση των σερβερς. Σε μια τελευταία προσπάθεια να αποφύγουν πιθανές επιθέσεις σχεδίαζαν ένα cloud σύστημα με 21 virtual machine που θα έμπαιναν σε λειτουργία σε περίπτωση κατεβάσματος του κεντρικού. Κάτι που φαίνεται όμως να μη λειτουργεί.

Το σαιτ μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές εξακολουθεί να είναι κάτω και ενώ τα ιδρυτικά μέλη Anakata και Brokep εξακολουθούν να βρίσκονται στη φυλακή το μέλλον του δοξασμένου TPB θα μπορούσε να φαίνεται αβέβαιο. Πράγμα που όχι, μάλλον δεν συμβαίνει καθώς ακόμα και αν χρειαστεί να επιστρέψουν με νέο όνομα, τα τορρεντς, ο τρακερ και οι χρήστες θα βρίσκονται εκεί.

Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε πάντα για τους τύπους που σχεδίαζαν να στήσουν την πειρατική τους πραμάτεια σε ένα έρημο τεχνητό νησί. Εδώ:

Δες το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για το PIRATE BAY TPB – AFK.

Best of internet