Quantcast

Φοιτητής από τις ΗΠΑ δούλεψε undercover στο εργοστάσιο στην Κίνα που φτιάχνονται τα iPhone και αφηγείται τι έζησε (VIDEO)

Για πάνω από 10 ώρες τη μέρα το μόνο που έκανε ήταν να βιδώνει μια βίδα σε ένα από τα smartphone της Apple

LUBEN CREW

22 Απριλίου 2017

Oι περισσότεροι ίσως έχετε ακούσει από κάπου κάποια ιστορία για τις σκληρές συνθήκες κάτω από τις οποίες κατασκευάζονται σε εργοστάσια της Κίνας τα περιζήτητα smartphone: Τα iPhone. Κάποιος όμως προσπάθησε να το ζήσει από κοντά και να μας μεταδώσει την εμπειρία του.

Ο Dejian Zeng, ο οποίος είναι μεταπτυχιακός φοιτητής από τη Νέα Υόρκη στο πανεπιστήμιο NYU, πέρασε το περασμένο καλοκαίρι δουλεύοντας ινκόγκνιτο για 6 εβδομάδες στο εργοστάσιο Pegatron στη Σαγκάη. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι βασικό κέντρο στη διαδικασία κατασκευής των κινητών τηλεφώνων – φετίχ και ο σκοπός του φοιτητή ήταν να καταγράψει τη συγκεκριμένη δουλειά για ένα πρότζεκτ της σχολής.

Η δουλειά του ήταν πρακτικά να περνά 12 ώρες την ημέρα βιδώνοντας μία βίδα στα iPhones, μια δουλειά που ξεκίναγε στις 7:30 το πρωί και τελείωνε στις 8 το βράδυ. Σύμφωνα με τον ίδιο όμως, οι ώρες εργασίες πρακτικά ήταν γύρω στις 10 καθώς συμπεριλαμβανόταν και περίπου 1.5 ώρα διάλειμμα, ενώ η διαμονή του ήταν σε ένα κοιτώνα με άλλους επτά ανθρώπους.

Η αποτίμηση του είναι πως η δουλειά ήταν βαρετή καθώς το μόνο που έκανε ήταν να βιδώνει μια βίδα για το μεγάφωνο του iPhone στο πίσω μέρος της συσκευής. Η συγκεκριμένη δουλειά αμοιβόταν με 450 δολάρια το μηνά μαζί με τις υπερωρίες, για έξι εργάσιμες ημέρες την εβδομάδα, ενώ στο συγκεκριμένο εργοστάσιο εργάζονται από 70.000 άνθρωποι.

Δείτε το βίντεο που έκανε για το TechInsider, τμήμα του BusinessInsider:

 

 

Η κινέζικη φάμπρικα στην κυριολεξία.

(πηγή)

Best of internet