Quantcast

Άλλη μια πρωτιά για την Ελλάδα: Έχουμε το πιο αργό ίντερνετ στην Ευρώπη

ΑΡΓΑ αλλά σταθερά αναρριχηθήκαμε στην κορυφή των χειρότερων

President Creed

1 Φεβρουαρίου 2017

 load

INTERNETS

 

Σύμφωνα με την έκθεση, το 19% των συνδέσεων της Ελλάδας έχει ταχύτητες χαμηλότερες από 4Mbps, ενώ το 90% έχει ταχύτητες χαμηλότερες των 10 Mbps. Ταχύτητες γρηγορότερες των 15 Mbps “πιάνει” μόνο το 3% των συνδρομητών.

internetstats1

Σε παγκόσμια κλίμακα η χώρα μας είναι στην 69η θέση, ανάμεσα σε 142 που λαμβάνουν μέρος στην έρευνα. Την πρώτη θέση στη λίστα καταλαμβάνει η Νότια Κορέα, ενώ ακολουθούν το Χονγκ Κονγκ και η Νορβηγία. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση βρίσκονται η Σιγκαπούρη και η Ιαπωνία αντίστοιχα. Ανάμεσα στις 10 χώρες του κόσμου με τις υψηλότερες ταχύτητες στο Ίντερνετ βρίσκονται και 4 ευρωπαϊκές χώρες και συγκεκριμένα η Σουηδία, η Ελβετία, η Ολλανδία και η Λετονία – στην έκτη, έβδομη, όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα.

load

Σύμφωνα με την έκθεση, η Νότια Κορέα παρέμεινε σε παγκόσμιο επίπεδο η χώρα με τις μεγαλύτερες ταχύτητες καθώς η μέση πραγματική -και όχι ονομαστική- ταχύτητα φτάνει τα 26,3Mbps, ενώ το Χονγκ Κονγκ έχει 20,1Mbps και η Νορβηγία 20Mbps.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πρώτη στο ταχύτερο Ίντερνετ είναι η Νορβηγία με μέση ταχύτητα τα 20Mbps, δεύτερη η Σουηδία με 19,7Mbps και τρίτη η Ελβετία με 18,4Mbps. Η Ελλάδα και οι Κύπρος είναι οι δύο ευρωπαϊκές χώρες με τις πιο αργές ταχύτητες στο Ίντερνετ, με τη δεύτερη να βρίσκεται οριακά σε χειρότερη θέση από τη χώρα μας, με επίδοση 6,7Mbps.

Best of internet