Quantcast

Αν οι ταινίες του Hitchcock αποτελούσαν έμπνευση για video games

8 bit video games με την υπογραφή του θρυλικού σκηνοθέτη

Hard Candy

24 Οκτωβρίου 2013

Σίγουρα πριν 20-φεύγα χρόνια, ένα παιχνίδι τύπου Teenage Mutant Ninja Turtles ή Donkey Kong στο NES, ήταν άκρως διασκεδαστικό. Τι θα λέγατε όμως αν υπήρχε και ένα παιχνίδι τελείως αντισυμβατικό που θα είχε και την υπογραφή του Hitchcock;

Όπως πολύ καλά ξέρουμε, η πιο δραστήρια περίοδος για τον Alfred Hitchcock ήταν η δεκαετία του 50. Όμως, ο καλλιτέχνης  Joe Spiotto, αναλογιζόμενος πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν ο Hitchcock μεσουρανούσε την δεκαετία του 80, θεώρησε ότι η θεματολογία των ταινιών του Hitchcock, θα αποτελούσε σπουδαία πηγή έμπνευσης, επηρεάζοντας τους δημιουργούς παιχνιδιών για την Nintendo Entertainment.

Απλά φανταστείτε ότι βρίσκεστε σε μία πίστα ενός οκτάμπιτου παιχνιδιού, και ενώ κάνετε ντουζ, προσπαθείτε να γλυτώσετε απο την απειλή ενός μαχαιριού (με την ανάλογη μουσική υπόκρουση), ή πασχίζετε να ξεφύγετε απο ένα σμήνος πουλιών που είναι έτοιμα να σας κατασπαράξουν. Χωρίς αμφιβολία, η ενσάρκωση του Psycho σε ένα οκτάμπιτο παιχνίδι θα μπορούσε να είναι κάτι που θα σου προκαλούσε ανατριχίλα για τα δεδομένα της τότε εποχής, ενώ η version για Τα Πουλιά, θα έμοιαζε περισσότερο σαν μία πιο τρομακτική έκδοση του κυνηγιού της πάπιας.

Παρακάτω, παρουσιάζονται εικόνες από τα εξώφυλλα τέτοιων παιχνιδιών, όπως τα φαντάστηκε και τα φιλοτέχνησε ο Joe Spiotto.

 

 

 

 

Best of internet