Quantcast
guide TRAVEL

Αν πας Αμοργό φέτος, μην τυχόν και δεν περάσεις από το Περγαλίδι στη Λαγκάδα

Eμείς πάντως σε προειδοποιήσαμε


LUBEN CREW · 26 Ιουλίου 2016

Στις Κυκλάδες, περγαλίδι λένε το μποστάνι. Στην Αμοργό συγκεκριμένα, Περγαλίδι λένε το αγαπημένο μας bar στο χωριό της Λαγκάδας. Και δεν εννοούμε ότι είναι απλα “καλό για bar νησιού” – η ατμόσφαιρα, η μουσική και τα κοκτέιλ του μαγαζιού θα το έκαναν στέκι μας, ακόμα κι αν βρισκόταν σε κάποιο βρωμόστενο της Αθήνας. Αλλά η αλήθεια είναι ότι το setting του δίνει πολλούς πόντους. Όχι, δείτε δηλαδή:

_ABL0163

_ABL0157

_ABL0167

_ABL0076

_ABL0079

To Περγαλίδι λοιπόν αγαπητοί φίλοι, ανοίγει πρωί-πρωί, σίγουρα νωρίτερα από όταν ξυπνάτε στις διακοπές σας τελοσπάντων και σας περιμένει για πρωινό (το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας ε, μην ξεχνιόμαστε). Το κατάστημα προσφέρει ομελέτες για όλα τα γούστα, γιαούρτι με φρούτα, μούσλι και μέλι και διάφορες άλλες καρδαμωτικές επιλογές, η δική μας πρόταση όμως είναι αυγόφετες παμψηφεί.

_ABL0147 _ABL0140 _ABL0134

Επίσης: Ρωτήστε οπωσδήποτε για τις σπιτικές πίτες τους. Στη φωτό απο κάτω ποζάρει ένα κομμάτι Μεσογειακής πίτας με αμοργιανή ξινομυζήθρα, πιπεριά, ντομάτα, ελιά και κάπαρη. Μιαμ.

_ABL0155

Το βράδυ προφανώς το σκηνικό αλλάζει και η φάση είναι κοκτέιλ υπό το φως των άστρων. Όλες οι επιλογές του καταλόγου είναι δυνατές – εμείς θα προτείνουμε Mystic Sage με μαστίχα και φασκόμηλο και για τους πιο γλυκατζήδες, Purple Haze με τζιν, τζιντζερ και μούρα.

_ABL0119

Last but not least, θα πάρουμε το θάρρος να πούμε ότι το Περγαλίδι είναι το bar που παίζει την καλύτερη μουσική στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλης. Κι εκτός από τα εκλεκτικά DJ sets από διάφορους καλεσμένους που κυμαίνονται από alt rock μέχρι funk και soul (brother), πάρα πολύ ζουμί έχει η υπόθεση live. Για να πάρεις μια μικρή ιδέα για τι πολυσυλλεκτικό μουσικό γούστο μιλάμε, τα τελευταία live που φιλοξενήσανε, ήταν από ένα rock δίδυμο τύπου Black Keys, ένα πειραματικό σχήμα που παίζει drum n bass με hardware electronics, σαντούρι και μπαγλαμά κι ένα ακουστικό σετ με κιθάρα-φλάουτο-φωνή και μπαλάντες από την Κάτω Ιταλία μέχρι τον αμερικάνικο Νότο. Γενικά μην το ψάχνεις πολύ, εμπιστέψου μας όταν λέμε ότι είναι το μέρος που πρέπει να πας οπωσδήποτε αν είσαι κοντά στη Λαγάδα/Aιγιάλη και θέλεις να ακούσεις σωστή-σωστή μουσική (και έχε το νου σου στο Facebook page τους για events).

_ABL0165
_ABL0083

Πάντως αν πάτε, χαιδέψτε λίγο και τους χοντρόγατους του μαγαζιού για εμάς.

Περγαλίδι
Λαγκάδα, Αμοργός

Τηλ: 22850 73193
Facebook: Περγαλίδι

 

 

 

 

Best of internet