Quantcast
guide ΦΑΓΗΤΟ

ΦΟΥ ΦΟΥ: Το “ψητοτεχνείο” του Μπουρναζίου για τους λάτρεις του καλού κρέατος

Παραδοσιακές και μοντέρνες γεύσεις σ’ένα μεγάλο, φιλόξενο χώρο


LUBEN CREW · 3 Οκτωβρίου 2016

Ως γνωστόν, εδώ στο Luben είμαστε πολύ της κρεατοφαγίας και θέλουμε συνεχώς να ανακαλύπτουμε καινούρια μέρη όπου μπορούμε να απολαύσουμε ποιοτικό κρέας, μαγειρεμένο σωστά. Τελευταία μας ανακάλυψη, με την οποία είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι, είναι το “ψητοτεχνείο” Φου Φου στο Μπουρνάζι.

_ABL1841

Αρχικά να πούμε ότι με το που μπήκαμε μέσα, μας κέρδισε ο χώρος: Mεγάλος, φωτεινός, φιλόξενος και με πολύ ενδιαφέρουσα διακόσμηση που συνδυάζει παραδοσιακά με μοντέρνα, industrial στοιχεία. Στο βάθος έχει και εσωτερικό κηπάκι, ενώ πολύ ωραία για να καθίσεις είναι και στα τραπεζάκια απέναντι, στη μικρή πράσινη πλατεΐτσα.

_ABL1751 _ABL1746 _ABL1735 _ABL1730 _ABL1725

Ας μιλήσουμε τώρα γι’αυτά που δοκιμάσαμε.

Η αρχή έγινε με τη δροσερή σαλάτα Summertime: Tρυφερά φυλλαράκια ρόκας, φρέσκο μαρούλι, κόκκινη και πράσινη λόλα, κόκκινη και κίτρινη πιπεριά, αγγούρι, καρότο, ντοματίνια Σαντορίνης και dressing σως γιαουρτιού.

_ABL1807

_ABL1809

Από σαλάτες, δοκιμάσαμε και την Κουκουβάγια, δηλαδή ένα twist στα γνωστά παραδοσιάκα ντακάκια με ξινομυζήθρα και φύλλα ρόκας και τη Μεσογειακή με μανούρι (γαλλική σαλάτα, λόλα, ραντίτσιο, κινέζικο λάχανο, μαρούλι, λιαστή ντομάτα, καρύδια, με σως μέλι-μπαλσάμικο). Όλες οι σαλάτες ήταν πλούσιες και χορταστικές (οι μερίδες είναι των 1000 ml) ενώ πρέπει να σημειωθεί στα πρακτικά ότι το κατάστημα χρησιμοποιεί μόνο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο για την παρασκευή τους.

_ABL1762

_ABL1802

Από ορεκτικά, τιμήσαμε τα πουγκάκια με τρία είδη τυριών (κασέρι Π.Ο.Π., φέτα Π.Ο.Π. και κεφαλογραβιέρα) και φέτα τυλιγμένη σε φύλλο με μέλι και μαυροκούκι. Εξαιρετικά και τα δύο.

_ABL1767

_ABL1789

Περνάμε τώρα κυριολεκτικά στο ψητό. Είπαμε να αρχίσουμε λίγο χαλαρά, με κοτόπουλο στο σουβλί. Άψογη υφή και πολύ ωραία μαρινάδα – προτείνεται ανεπιφύλακτα.

_ABL1774

Τιμήσαμε και το Γλειφιτζούρι της Φου Φου, δηλαδή μπουκίτσες με πρασολουκάνικο Τυρνάβου περασμένες σε ξύλινο καλαμάκι και σερβιρισμένες σε πίτα ολικής άλεσης. Δε χρειάζεται να πούμε πολλά εδώ, όποιος έχει φάει το συγκεκριμένο λουκάνικο, ξέρει ότι πρόκειται για αλλαντικό αξιώσεων (και δεν το λέμε απλά επειδή έχουμε και Τρικαλινό στην ομάδα μας – ισχύει).

_ABL1818

Και τώρα ο λόγος για τον οποίο επισκεφτήκαμε τη Φου Φου (τελικά αποδείχτηκε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για να πας, αλλά εμάς κυρίως γι’αυτό μας είχαν μιλήσει): Βουβαλίσιο Κεμπάπ φίλες και φίλοι, από κρέας βούβαλου της λίμνης Κερκίνης. Καταπληκτικό και ό,τι πρέπει για όσους είναι φαν του κεμπάπ αλλά όχι του αρνιού (όπως εμείς). Υπερατού του καταστήματος θα έλεγε κανείς, αφού δεν ξέρουμε κάποιο άλλο μαγαζί στην Αθήνα που να σερβίρει κάτι τέτοιο.

_ABL1797

Δοκιμάσαμε και το περίφημο Flank Steak για το οποίο επίσης είχαμε ακούσει πολλά και όπως αποδείχτηκε ίσχυαν όλα: Χοιρινό κομμάτι μπριζόλας μαζί με το φιλέτο της, ξεκοκκαλισμένο. Εξαιρετικά ζουμερό και μαλακό – μπορεί η φράση “λιώνει στο στόμα” να είναι μεγάλο κλισέ αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση πραγματικά ισχύει.

_ABL1794

Και τώρα κάτι extra special: Tomahawk, δηλαδή το γνωστό Το rib eye με ιδιαίτερα μακρύ κόκκαλο, με υψηλή ποιότητα κρέατος μεγαλωμένο και σιτεμένο σε ειδικές συνθήκες. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε και θα μας θυμηθείτε (προφανώς δε χρειάζεται να πούμε ότι για να το απολαύσεις σε όλο του το μεγαλείο το παραγγέλνεις ψημένο medium).

_ABL1788

Για το τέλος αφήσαμε το απόλυτο όργιο: Στοίβα κρεατικών με χοιρινό μπριζολάκι λαιμού, μπιφτέκι μοσχαρίσιο, μπιφτέκι κοτόπουλο, κεμπάπ κοτόπουλο σε βέργα, κεμπάπ μοσχαρίσιο σε βέργα, λουκάνικο Τρικάλων, γύρος χοιρινός & κοτόπουλο σερβιρισμένα με τζατζίκι, σως, πατάτες και πιτάκια. Όπως καταλαβαίνετε, το πιάτο αυτό μπορεί να χορτάσει μια ολόκληρη παρέα αν και εμείς θα προτείναμε να το πάρετε για τη μέση για πιο μερακλίδικες καταστάσεις. Πολύ δυνατή η στοίβα.

_ABL1798

Στο τέλος μας κεράσανε και εκμέκ καταΐφι το οποίο ήταν φανταστικό κι ό,τι πρέπει για να γλυκαθούμε μετά απ’αυτή τη σκληρή μάχη που δώσαμε με τα κρεατικά. Να σημειωθεί ότι το κερνάνε σε όλους τους πελάτες αυτό κι όχι μόνο άμα πάρουν το 1/3 του καταλόγου όπως εμείς.

_ABL1824

Αν και μάλλον έχει γίνει ήδη αντιληπτό, περάσαμε πολύ ωραία στη Φου Φου και  σίγουρα θα ξαναπάμε σύντομα. Και αν είστε φαν του κρέατος, σας προτείνουμε να κάνετε το ίδιο κι εσείς.

_ABL1754

Φου Φου
Παρασκευοπούλου 45, Περιστέρι

Τηλ: 210-5726346 (για κρατήσεις ή delivery)
Facebook: Φουφού

 

Best of internet