Quantcast
guide ΦΑΓΗΤΟ

Το NoστιμοΣφαιρίδιον σερβίρει κεφτεδάκια στο χέρι με τη συνταγή της γιαγιάς

Πώς και δεν είχε εμφανιστεί αυτή η ιδέα μέχρι τώρα;


LUBEN CREW · 26 Αυγούστου 2016

Eδώ και πολύ λίγο καιρό έχει ανοίξει ένα μικρό γωνιακό μαγαζάκι στο κάτω τέρμα του πεζόδρομου της Κωλέττη, που είχε την καλύτερη εμπορική ιδέα που συναντήσαμε εδώ και καιρό: κεφτεδάκια στο χέρι, αγαπητοί φίλοι. Μπουμ. Γιατί δεν το είχε σκεφτεί κανένας τόσον καιρό βασικά; Είναι η τέλεια εναλλακτική στο σουβλάκι και μπορείς να τα πάρεις για το δρόμο σε μποξάκι, σάντουιτς, ακόμα και σε πίτα (ροδίτικη) αν δε θες να παρεκκλίνεις πολύ απ’αυτό που έχεις συνηθίσει. Το μαγαζί λοιπόν αυτό λέγεται ΝοστιμοΣφαιρίδιονΤastyBall εις την βαρβαρικήν) και είναι το θέμα της σημερινής μας εκπομπής.

_ABL8720

To NoστιμοΣφαιρίδιον που λες, αν δεν έχει γίνει αρκετά σαφές μέχρι τώρα, σερβίρει κεφτέδες. Συγκεκριμένα, έχει 5 διαφορετικά είδη κεφτέ: Kλασικό, σουτζουκοκεφτέ, κοτοκεφτέ, κολοκυθοκεφτέ και πατατοκεφτέ, ενώ σύντομα στο ρόστερ θα προστεθεί και ρεβυθοκεφτές. Να πούμε κάπου εδώ ότι οι κεφτέδες πλάθονται καθημερινά με φρέσκα υλικά και για το μίγμα τους χρησιμοποιείται ελαιόλαδο Καλαμάτας.

_ABL8746

Το concept λοιπόν είναι ότι μπορείς να τους πάρεις και στο χέρι, αλλά εννοείται ότι αν γουστάρεις μπορείς και να τους απολαύσεις στο πάσο, επί της ωραιότατης οδού Κωλέττη.

_ABL8722

Στην περίπτωση αυτή μπορείς αν θες να πάρεις και μερίδα με μιξ κεφτέδων, σως της επιλογής σου και φρέσκιες πατάτες ή ρύζι για συνοδευτικό. Εμείς κλασικά για να μη μας ταλανίζει το δίλημμα πήραμε μια μερίδα με σουτζουκοκεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα και ρύζι κι άλλη μία με κλασικό κεφτέ, πατατούλες και σως γιαουρτιού. Νοστιμότατα τα σφαιρίδια.

_ABL8737

_ABL8716

Ας μιλήσουμε τώρα για τους τρόπους με τους οποίους οι κεφτέδες μπορούν να γίνουν mobile. Ο απλούστερος από αυτούς είναι δια της μεθόδου του κουτακίου: Διαλέγεις είδος/η, γεμίζεις κι έχεις ένα ωραιότατο κεφτεδοβουναλάκι για να τσιμπάς στο γραφείο, στον καναπέ, στο περπατητό, γιατί όχι και στην παραλία βρε αδερφέ.

_ABL8710

Αν νιώθεις ότι σου λείπει ο υδατάνθρακας από όλο το σκηνικό, μπορείς πάντα να πάρεις ένα κεφτεδοσάντουιτς. Με πατάτες, λαχανικά και σαλατούλα της επιλογής σου (εμείς προτείνουμε την coleslaw πάντως, αλλά όλες οι επιλογές είναι δυνατές).

_ABL8734

_ABL8765
Τέλος, ο άσσος στο μανίκι, το τυλιχτό με ροδίτικη λαδόπιτα. Όπως είχε πει κι ο γέροντας Παΐσιος:

Θα είναι σα σουβλάκι αλλά δε θα είναι

(Δοκιμάστε το οπωσδήποτε).

_ABL8730

Καταλαβαίνεις ότι παίζοντας με συνδυασμούς κεφτέ, σερβιρίσματος και σως (έχουνε πολλές τις όποιες φτιάχνουν σχεδόν όλες μόνοι τους – εμείς στηρίζουμε μουστάρδας) μπορείς να τρως Νοστιμοσφαιρίδιο κάθε μέρα χωρίς να βαρεθείς ποτέ. Εμείς ας πούμε που είμαστε και γείτονες, είμαστε πολύ κοντά σ’αυτή την κατάσταση (παίρνουμε delivery κάθε τρεις και λίγο). Γιατί εκτός από νόστιμο το σφαιρίδιο είναι και φτηνό: Όλες οι επιλογές του μενού είναι ασυνήθιστα φιλικές προς την τσέπη σου. Και γενικά αυτά καλό είναι να γίνονται.

ΝοστιμοΣφαιρίδιον
Κωλέττη 33, Εξάρχεια

Τηλ: 215-5016909
Facebook: To ΝοστιμοΣφαιρίδιον TastyBall

Best of internet