Quantcast
guide ΦΑΓΗΤΟ

Street Kitchen: To comfort food που θέλουμε, με θέα τη θάλασσα

Όταν η κουλτούρα του street food συναντά την ποιότητα


Yπάρχει πιο ωραίο πράμα, τώρα που άνοιξε ο καιρός, απ’το να πάρεις αγκαζέ το άισθημα ή/και τα φιλαράκια σου και να πας να φας παραλιακά; Όχι δεν υπάρχει. Για καλή σου τύχη, αυτό μπορεί να γίνει πολύ έυκολα αφού ζεις σε μια πόλη που βρίσκεται πολύ κοντά στη θάλασσα. Για ακόμα καλύτερή σου τύχη, το Luben Guide είναι εδώ για σένα και φροντίζει ώστε να μην καταλήξεις σε καμιά glorified ταβέρνα με προτηγανισμένα καλαμαράκια, αλλά όπως πάντα, σε στέλνει στα καλύτερα.

Εν προκειμένω, σε στέλνει στο Street Kitchen στον Περαία.

Το Street Kitchen που λέτε, σερβίρει ζυμαρικά, σάντουιτς (εδώ πιάνονται και τα burgers), σαλάτες και γλυκά. Πρώτο καλό σημάδι αυτό, γιατί δεν πολυσυμπαθούμε τα μαγαζιά που προσπαθούν να τα κάνουν όλα και τελικά όλα είναι κάπως μιεεεχ. Η λέξη “street” στο όνομα μπορεί να σε κάνει να νομίζεις ότι θα φας κάτι που θα θυμίζει “βρώμικο” αλλά καμία σχέση: πρόκειται για τις πιο ποιοτικές εκδοχές των αγαπημένων εδεσμάτων που έχουμε συνηθίζει να συνδέουμε με την κουλτούρα του φαγητού δρόμου (μια έννοια τόσο παρεξηγημένη στην Ελλάδα) αλλά θα πρέπει να τονίσουμε το “ποιοτικές”.  Κάπου εδώ λοιπόν να πούμε “γεια στα χέρια σου ρε Νίκο Ομάρ” (έτσι λένε το σεφ), και να περάσουμε στην επιμέρους ανάλυση των όσων τσακίσαμε.

Σαλάτα Καίσαρα με κοτόπουλο, μπέικον και κρουτόν. Απλό και αγαπημένο πιάτο, άψογα φτιαγμένο. Έξτρα πόντοι για την τραγανότητα του κρουτόν.

Μένοντας στην κατηγορία “φαγητά-που-όλοι-νομίζουν-ότι-μπορούν-να-φτιάξουν-αλλά-ελάχιστοι-κάνουν-σωστά” περνάμε στην καρμπονάρα η οποία ήταν φανταστική! Σερβίρεται με πανσέτα και με κρέμα γάλακτος ή με σάλτσα αβγού-τυριού για τους πιο παραδοσιακούς τύπους. Mε μακαρόνι al dente και δε συμμαζεύεται. Αν σας ρωτήσει κανείς “που να φάω καλή μακαρονάδα στον Πειραιά” τώρα ξέρετε (αλλά να πείτε ότι το μάθατε από εμάς, μην είστε τέτοιοι).

Εδώ φιλαράκια μου καλά βλέπουμε ένα σάντουιτς με πανσέτα, σαλάτα coleslaw και καπνιστό τυρί, συνοδεία φρέσκων, κυδωνάτων τηγανητών πατατών. Ένα ποίημα. Να σημειωθεί ότι η Coleslaw είναι χειροποίητη όπως είναι τα πάντα στο Street Kitchen, ακόμα πχ και ο ζωμός κρέατος που στρατηγικά προσθέτουν σε κάποια πιάτα (τρελό κόλπο για γνώστες αυτό). Και μιας και είπαμε “ζωμός κρέατος”…

ΜΠΟΥΜ. Για λίγο νομίσατε ότι πήγαμε να φάμε σε μαγαζί και δε δοκιμάσαμε burger ε; Πλάκα έχετε αλλά ας επιστρέψουμε τώρα στην πραγματικότητα.

Εννοείται ότι φάγαμε burger και μάλιστα burger με μπιφτέκι από 100% black angus. Πρωταγωνιστούν επίσης, τσένταρ, μπέικον, μαρούλι, καραμελωμένα κρεμμύδια και σως μουστάρδας. Ε λοιπόν το burger αυτό ήτα εξαιρετικό. Και ξέρετε τι είναι αυτό που του έδινε αυτό το κλικ για να πάει από το “πολύ καλό” στο “εξαιρετικό”; To κολπάκι με το ζωμό που λέγαμε νωρίτερα (κι αυτό παιδιά λέγεται προοικονομία).

Για επιδόρπιο πήραμε ένα ωραιότατο cheesecake με Oreo και μερμελάδα βύσσινο. Και επειδή όπως είπαμε, φτιάχνουν τα πάντα μόνοι τους, η μαρμελάδα αλλά και η βάση ήταν σπιτικές. Εντάξει το Oreo είναι αγοραστό. Τι θέλετε πια, να φτιάξουν και δικά τους Οreo; Καταρχάς και να το κάνανε δε θα μπορούσαν να τα ονομάσουν “Οreo”  γιατί θα τους κάνανε μήνυση. Το σκεφτήκατε αυτό; Όχι, γιατί ξέρετε μόνο να γκρινιάζετε!

Τελοσπάντων. Για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ας κλείσουμε με μερικά σοφά λόγια που κοσμούν τους τοίχους του μαγαζιού:

Aυτά από εμάς. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη φορά που θα φάμε σε κάποιο μέρος που αξίζει να σας γνωρίσουμε. Μεχρί τότε, καλή όρεξη κι αντίο.

Street Kitchen
Aκτή Θεμιστοκλέους 40, Πειραιάς

Τηλ: 215 -5350790
Facebook: Street_Kitchen

 

Best of internet