Quantcast
guide ΦΑΓΗΤΟ

Πλατεία Θεάτρου: Eκπληκτικό φαγητό και ρεμπέτικες πενιές σ’ένα χώρο που θυμίζει παλιά Αθήνα

Ένα μουσικό μεζεδοπωλείο με τον Lemmy σε εικονοστάσι (βοήθειά μας)


LUBEN CREW · 23 Δεκεμβρίου 2016

Όλοι κάπως κάποτε έχουμε βρεθεί στην πλατεία Θεάτρου, ναι ναι τη γνωστή αυτή πλατεία που όσο να το πεις δεν έχει περάσει και λίγα.  Ε λοιπόν μετά από καιρό, η πλατεία αυτή αποφάσισε να ξαναζωντανέψει και όχι απλά να ζωντανέψει αλλά να μας δώσει και ένα μαγαζί όπου πήγαμε, φάγαμε και χάσαμε για λίγο τα λόγια μας. Το όνομα του είναι “Πλατεία Θεάτρου” (βολικό, δεν ξεχνάς ποτέ που βρίσκεται) και αν έπρεπε να παραλληλίσουμε τα πιάτα του με θεατρικά έργα, χωρίς υπερβολή, θα ήταν όλα από Τένεσι Γουίλιαμς και πάνω (για τους άσχετους φίλους μας, ο Τένεσι Γουίλιαμς  ήταν ένας πολύ πολύ καλός θεατρικός συγγραφέας).

9

Ας ξεκινήσουμε με το πιο αθώο θερμιδικά πιάτο μιας και είμαστε και παιδιά που προσέχουμε τη σιλουέτα μας: Σαλάτα ανάμικτη με κουκουνάρι, καβουρμά και μαρμελάδα άγριων μούρων. ‘Eνα θα πω, αν ήταν τόσο καλές οι σαλάτες θα ήμασταν όλοι μοντελάκια. Λαδοτύρι Νάξου με κρούστα δημητριακών και γλυκό του κουταλιού λεμόνι. Όχι επειδή τρελαίνομαι για τυριά αλλά αυτό το πιάτο το πήραμε 2 φορές και αν δεν ντρεπόμουν θα έπαιρνα και τρίτο. Φάβα με ψητό λουκάνικο, σταμναγκάθι και φιλέτο πορτοκαλιού. Παιδιά, εδώ το πράγμα γίνεται μυστήριο: Eνώ κανονικά δεν είμαι καθόλου μα καθόλου φαν της φάβας, αυτό το πιάτο με τρέλανε. “Θα είναι σα φάβα αλλά δε θα είναι” όπως θα έλεγε και ο γέροντας Παΐσιος.

25

24b

30

Πίτα με σπανάκι, κολοκύθι, κουκουνάρι, πράσο και γιαουρτάκι στο πλάι. ΟΚ, θα έλεγα πως έχουν ξεπεράσει και την γιαγιά μου οι τύποι αυτοί (συγγνώμη γιαγιά).  Πανσέτα με πουρέ γλυκοπατάτας. Ένα πιάτο που μας έκανε να μιλήσουμε μετά από δέκα λεπτά, γιατί στο μεταξύ μπορούσαμε μόνο να μουγκρίζουμε σα χαζοί από την απόλαυση. Και για να κλείσω, θα μιλήσω για το συκώτι που ήταν τόσο μαεστρικά μαγειρεμένο που και εσείς που δεν τρώτε συκώτι, ε εκεί θα φάτε.

20

Το μαγαζί όμως είναι ένα μουσικό μεζεδοπωλείο και αφού καλύψαμε το κομμάτι το γαστρονομικό κομμάτι, ακούστε προσεκτικά τα λόγια μας για τη μουσική: Kάθε μέρα ανεξαιρέτως, το κατάστημα έχει ζωντανή μουσική με τη μορφή λαϊκής/ρεμπέτικης κομπανίας. Δεν ξέρουμε αν το σχήμα που εμφανίζεται είναι κάθε μέρα το ίδιο ή αν παίζει κάποιο rotation, πάντως εμείς πήγαμε Δευτέρα και, σας ξορκίζουμε αδέρφια, κάντε το ίδιο. Η κομπανία ήταν τρομερά καλοκουρδισμένη και το σημαντικότερο, η τύπισσα που τραγουδούσε ήταν φω-νά-ρα. Όχι, μπράβο δηλαδή.

 

Ο γνωστός λαϊκός αοιδός Λούντβιχ βαν Μπετόβεν

Ο γνωστός λαϊκός αοιδός Λούντβιχ βαν Μπετόβεν

 

Πάρτε και το Lemmy σε εικονοστάσι που σας υποσχεθήκαμε

Πάρτε και το Lemmy σε εικονοστάσι που σας υποσχεθήκαμε

Για την ιστορία, από την επίσκεψή μας και δώθε, έχω ξαναπάει μία φορά και πήρα μαζί και τη γιαγιά μου γιατί δεν μπορούσε να δεχτεί με τίποτα τα όσα της έλεγα περί της πίτας. Ε μόλις δοκίμασε έκανε μόκο η γιαγιά, χα! Αυτά από εμάς, καλή σας όρεξη αγαπητοί φίλοι.

15

7

19

Πλατεία Θεάτρου
Πλατείας Θεάτρου 14, Αθήνα

Τηλ: 6978504193, 213-0440110
Facebook: Πλατεία Θεάτρου

 

Best of internet