Quantcast
guide EVENTS

Plisskën: Το μόνο “ευρωπαϊκό” φεστιβάλ που διοργανώνεται στην Ελλάδα

H πιο ολοκληρωμένη φεστιβαλική εμπειρία για το φετινό καλοκαίρι


danaouki-hime · 28 Μαΐου 2014

10417498_499832460117121_5716696747795180570_n

Ξεκινά και επίσημα το καλοκαίρι σε λίγες ημέρες και μαζί του φέρνει τη λεγόμενη “φεστιβαλική σεζόν”. Πρόκειται για ένα μάλλον ατυχή όρο στην περίπτωση της Ελλάδας, αφού τη “σεζόν” συνιστούν κάποιες κακο-οργανωμένες, διάσπαρτες συναυλίες και μερικά – καθόλου – θεματικά διήμερα. Το πρώτο πράγμα που ερχόταν ανέκαθεν στο μυαλό μας όταν ακούγαμε τη λέξη “φεστιβάλ” ήταν χώμα, πολύ χώμα, αποπνικτική ατμόσφαιρα, υπερτιμημένα εισιτήρια και κακή παραγωγή.

Όλα αυτά έχει προσπαθήσει να αλλάξει τα τελευταία χρόνια το Plisskën Festival, το μόνο πραγματικά αξιόλογο και διεθνούς επιπέδου φεστιβάλ στη χώρα μας. Κάθε χρόνο, στην καρδιά της Αθήνας, το καλοκαίρι ξεκινά με ένα διήμερο γεμάτο εξαιρετική ηλεκτρονική μουσική, κόσμο που θες να γνωρίσεις αλλά είναι διάσπαρτος στην πρωτεύουσα όλο τον υπόλοιπο χρόνο, ξεχωριστά events και χορό, χορό, χορό μέχρι το πρωί. Πρόκειται για την εξαίρεση στα ελληνικά δεδομένα, ένα φεστιβάλ με πρωτοποριακό ήχο και άρτια τεχνική οργάνωση τόσο του εκάστοτε χώρου όσο και του ήχου των συναυλιών. Μέχρι στιγμής δε μας έχει απογοητεύσει και είμαστε πιστοί και απαιτητικοί θαμώνες!

10300311_496680490432318_2225977678645745317_n

Το Plisskën θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 6 και 7 Ιουνίου και το line-up του είναι το καλύτερο που έχουμε δει. Περιλαμβάνει πολύ σημαντικά ονόματα του χώρου της ηλεκτρονικής μουσικής που θα ικανοποιήσουν και τα πιο απαιτητικά γούστα. Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε επί σκηνής τους Fuck Buttons, Mount Kimbie, Black Lips, Wooden Shjips, Nightmares on Wax, Son Lux, 65daysofstatic και πάρα πολλούς ακόμη. Είναι τόσα πολλά τα συγκροτήματα που θέλουμε να δούμε που μάλλον θα τρέχουμε μεθυσμένοι από τη μία σκηνή στην άλλη, για να προλάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερους.

unnamed

 
 

Το φεστιβάλ, όπως και πέρυσι, διοργανώνεται στο Κτίριο 56 του Κέντρου Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος” στην Πειραιώς. Ο χώρος θα έχει διαμορφωθεί λίγο διαφορετικά αυτή την φορά και θα χωρίζεται σε τέσσερα stages: Main Stage, Outdoor Stage, Club Stage και Outdoor Club Stage, ενώ θα λειτουργήσει και Comedy Stage με stand-up comedy από γνωστούς Έλληνες κωμικούς. Θα υπάρχει επίσης ένας ειδικά διαμορφωμένος κήπος με ελληνικά φυτά – σε περίπτωση που θέλετε να σταματήσετε τον ξέφρενο χορό και να χαλαρώσετε – και cocktail bar αν θέλετε να αναβαθμίσετε το ποτό σας από μπύρα σε κάτι πιο ψαγμένο.

Μπορείτε να πάρετε εδώ μια ιδέα για κάποια από τα ονόματα του φετινού εξαιρετικού line-up, ενώ περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα και τη facebook page του φεστιβάλ.

 
 

Mount Kimbie

Οι γνωστοί Βρετανοί παραγωγοί έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά από μια επιτυχημένη χρονιά και το LP ‘Cold Spring Fault Less Youth’.  


FATIMA AL QADIRI

H ανακάλυψη της αγγλικής Hyperdub Records χαρακτηρίζεται από έναν πειραματικό πολυπολιτισμικό ήχο. Με το νέο της δίσκο, ‘Asiatisch’, γίνεται γνωστή στο ευρύτερο κοινό.


Say Lou Lou

 

Οι δίδυμες αδερφές Kibley από την Αυστραλία είναι ένα dream pop ντουέτο που έγινε γνωστό με το τραγούδι ‘Julian’, έχοντας ως ταυτότητα τους μια ambient αισθητική.


Son Lux

Ο χαρισματικός μουσικός, συνθέτης κινηματογράφου και συνεργάτης του Sufjan Stevens έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα μοναδικό ύφος με εμφανείς επιρροές από κλασσική μουσική. Μην τον χάσετε.


Wild Beasts

Ιδιάιτερη Indie μπάντα, κυρίως λόγω της χαρακτηριστικής χροιάς και προφοράς του τραγουδιστή τους, Hayden Thorpe, η οποία μπλέκει στοιχέια πολλών ειδών, δημιουργώντας κομματια όπως τα ‘Wanderlust’ και ‘Reach a bit Further’.


Suuns

Μια μπάντα από το Μοντρεάλ, η οποία εξέπληξε τους πάντες με τον πρώτο -ιδιαίτερα σκοτεινό- δίσκο τους, έρχεται με ένα καινούριο δίσκο γεμάτο μινιμαλιστικούς ήχους και πειραματισμούς.


Damien Jurado

Ένας αυθεντικός τροβαδούρος της indie folk σκηνής από το Σιάτλ, που έχει το μοναδικό τρόπο να περιγράφει μαγευτικές ιστορίες με φόντο την Αμερική.

Best of internet