Quantcast
guide EVENTS

Η ομάδα των λόκαλ/Αthens κλείνει 10 χρονια και διοργανώνει ποδηλατοδρομία για να επανακτήσει τους δρόμους

30 Απρίλη με σημείο συνάντησης το Πάρκο του Ευαγγελισμού στην Βασιλίσσης Σοφίας


Τσαγκ · 28 Απριλίου 2017

Η ομάδα των λόκαλ/Athens συστάθηκε πριν από 10 χρονια με σκοπό να επανακτήσει την πόλη από τις αυθαιρεσίες των διαφημιστικών και κατασκευαστικών εταιριών, το καυσαέριο και το τσιμέντο.

 

10 χρονια μετά , οι ανάγκες των πολιτών της Αθήνας για περισσότερο οξυγόνο και λιγότερο τσιμέντο εξακολουθούν δυστυχώς να είναι οι ίδιες. Οι  λόκαλ/Athens, δεν έχουν σκοπό να το βάλουν κάτω και διοργανώνουν μια μεγάλη “Reclaim Public Space” ποδηλατοδρομία στην Αθήνα για να γιορτάσουν τα 10 χρονια τους.
Facebook Event

Αναλυτικά:

Για αυτή την επέτειο επαναλαμβάνουμε την απόλυτη #fuckcars δράση:
10 χρονια, 1 μήνα, 1 εβδομάδα, 1 ημέρα, 1 ώρα και 1 λεπτό αργότερα.

10 χρόνια μετά η μόδα ήρθε και πέρασε, το φλερτ των media ξέφτισε και οι Δήμαρχοι, ειδικοί, urban planners, δημοσιογράφοι και opionion makers έμειναν στα τσιτάτα, τους εντυπωσιασμούς και τις ανώριμες διακυρήξεις. Δεν είδαμε κανένα δήμαρχο/διευθυντή να ποδηλατεί, δεν είδαμε καμία εταιρία να προμοτάρει την χρήση στον εργασιακό χώρο.
Το πρόταγμα των livable_cities και της αστικής ποδηλατικής κουλτούρας όμως παραμένει ζωντανό. Ναι, έτσι εκριβώς όπως υπάρχει και στο εξωτερικό. Στις αγαπημένες σου πόλεις. Ποιός όμως το ακολουθεί? Ποιός είναι διατεθιμένος να αλλάξει?

Όλοι θέλουν να αλλάξει η Ελλάδα/Αθήνα αλλά κανένας δεν θέλει να αλλάξει αυτός/ή. Κανένας δεν θέλει να κάνει το βήμα που τους αναλογεί. Η πόλη – αν και τουριστικός προοριμός – παραμένει χωρίς ίχνος δημόσιου χώρου, γεμάτη αυτοκινητιστική/μηαχανοκίνητη βία και μεγάλη αδικία ενώ οι μπάτσοι παρακολουθούν και υποστηρίζουν την πλήρη ανομία. Η πρόοδος, η οικολογία, η ποιότητα ζωής, η ελευθερία και η τέχνη παραμένουν ακόμα τα στοιχεία που θα κάνουν μια πόλη να λάμψει ή να χαθεί.

Σε αυτή την επέτειο σε καλούμε να καβαλήσεις το ποδηλατό σου με το κεφάλι ψηλά και να συνεχίσεις για τα επόμενα 10 χρόνια.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συμμετοχική φάση, checkpoint δράσης για τους γιολάδες της πόλης μας, κομμένη ανάσα, 2 έργα καράτε, critical mass race και πολλά χαι φαιβ.

Έλα.

ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ
Πάρκο Ευαγγελισμου. Βας. Σοφίας.
12:00

art @TheWaste

Reclaim public space.

 

Best of internet