Quantcast
guide EVENTS

Μιλήσαμε με τους πολυαγαπημένους μας Lost Bodies λίγο πριν τη συναυλία τους στο ΙΛΙΟΝ Plus

Θα γιορτάσουμε μαζί τους το Σάββατο (8 Απρίλη) του Λαζάρου – Κερδίστε προσκλήσεις!


Τσαγκ · 6 Απριλίου 2017

Οι Lost Bodies σε μια ιστορική συναυλία! Ζωντανά για πρώτη φορά σε εντελώς πλήρη σύνθεση με ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ!

Οι Lost Bodies είναι άγριοι, ακατέργαστοι αλλά και βαθιά λυρικοί. Το πρότζεκτ με τίτλο “Music from the empty quarter” περιλαμβάνει για πρώτη φορά στη σκηνή τα κομμάτια τους που συνήθως ακούγονται σπίτι και δεν έχουν παιχτεί ποτέ ζωντανά. Τα ξεσπάσματα φυσικά δεν λείπουν όμως η κατεύθυνση είναι άλλη. Μουσικές πιο ατμοσφαιρικές, πιο σκοτεινές, πιο πειραματικές και ταξιδιάρικες σε ποίηση Ιβάν Γκολ, Καβάφη, Σαχτούρη, Άρη Αλεξάνδρου, Μπρετόν, Νίτσε, Μπόρχες και άλλων.

Υπάρχει κάτι ακόμη για το οποίο γιορτάζουμε! Για πρώτη φορά μαζί με την μπάντα θα ανέβει στη σκηνή ο Αντώνης, ένα από τα δύο ιδρυτικά μέλη των Lost Bodies, που δεν έχει εμφανιστεί ποτέ ως τώρα στο κοινό, παρά μόνο μας κοιτούσε πίσω από τις γρίλιες τα τελευταία 32 χρόνια.

Οι Lost Bodies είναι:
Θάνος & Σίλια (φωνή)
Αντώνης (lap top) (γιές ιζ τρούθ!)
Γιώργος & Κωσταντής  (κιθάρες)
Βασίλης (μπάσο)
Λέανδρος (κρουστά)

Επιμέλεια παραγωγής: Goodheart productions

Έχουμε για εσάς 2 διπλές προσκλήσεις, δείτε πώς να τις κάνετε δικές σας ΕΔΩ

Σάββατο 8 Απριλίου – ΙΛΙΟΝ plus
Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17 
Τηλέφωνο: 210 88 24 383, 6983 600 510
Ώρα έναρξης: 22:00 (οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00)

Γενική είσοδος : 8€

——————————————–

 

Οι Lost Bodies εμφανίζονται για πρώτη φορά στην ανεξάρτητη μουσική σκηνή της Αθήνας το 1985 και κυκλοφορούν δύο κασέτες το 1988. Συμπληρώνουν πλέον 32 χρόνια συνεχούς παρουσίας έχοντας στο ενεργητικό τους 2 κασέτες, 2 βινύλια & 11 CD.

Η μουσική των Lost Bodies βρίσκεται στις παρυφές της ελληνικής εναλλακτικής μουσικής σκηνής και ενσωματώνει στοιχεία από το industrial, το trip-hop και το post-punk μέχρι το funk και την avant-garde, σε μια πειραματική μίξη ακουστικού, ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού ήχου με αρκετά στοιχεία πρόζας, αυτοσαρκασμού και κοινωνικής σάτιρας.

 

www.youtube.com/lostbodies
www.lostbodies.gr
www.lostbodies.gr/blog
Lost Bodies facebook

 

Στην συνέντευξη που μας παρέθεσε  ο  Θάνος από τα “χαμένα κορμιά” μας εξιστορεί την ιστορία του συγκροτήματος και τα πλάνα τους για το μέλλον, μας λέει πως βλέπει την σημερινή κατάσταση πολιτικά και μουσικά άλλα πάνω από όλα μας εξηγεί τι σκατά θα τους κάνουμε τόσους σωλήνες.

 

  • Πώς ξεκίνησαν οι lost bodies?

Είμασταν δύο φίλοι γειτονόπουλα στην Καλλιθέα το 85 και παίζαμε μουσική μαζί και αυτοσχεδιάζαμε μέχρι που τελικά φτιάξαμε τον ήχο και τη μουσική που μπορούσε να σταθεί κάτω από τον τίτλο Lost Bodies. Έπειτα κυκλοφορήσαν 2 κασέτες και τα υπόλοιπα είναι σχετικά γνωστά.

 

  • Τι μουσική ακούγατε τότε; Επηρεαστήκατε από αυτή;

Πάντα επηρεάζεσαι από τις μουσικές που αγαπάς. Εμείς ακούγαμε punk, αλλά ταυτόχρονα και πειραματικά και τζαζ και δημοτικά και χίλια δυο και της κότας το φτερό, αλλά κυρίως punk.

 

  • Τι μουσική ακούτε τώρα;

Πολύ πολλά, από Drone και Core, μέχρι κλασική, ηλεκτρονικά, και δε συμμαζεύεται πάντα με γνώμονα να έχουν κάτι να πουν και να είναι ξεκάθαρο.

 

  • Τα τελευταία χρόνια έχετε αλλάξει ύφος, πού οφείλεται η αλλαγή αυτή;

Η διαφορά στον ήχο έγινε από το 2000 και μετά, όπου και έγινε η μετάβαση από τα ακουστικά του “Ζωή” και “Μαύρο Σιτάρι” στα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά από εκεί και πέρα. Ο λόγος είναι ότι ακούγαμε και πολλά σε trip hop, Drum & bass, gabba, κ.λ.π. και βέβαια εξελίξαμε τη μουσική μας, με την ίδια πάντα φιλοσοφία, αλλά μέσα από πολλές διαφορετικές μουσικές φόρμες.

 

  • Ποια ήταν η πολιτική σας στάση στα πρώτα σας χρόνια σαν μπάντα; Άλλαξε αυτή επί ΠΑΣΟΚ και πώς έχει διαμορφωθεί τώρα;

Από πάντα η κριτική μας ήταν από μια ελευθεριακή σκοπιά, από μια προσπάθεια για μια πιο ανθρώπινη, πιο δίκαιη, και πιο φιλική προς το περιβάλλον και κατ’ επέκταση προς τον άνθρωπο, γιατί και να καταστραφεί η φύση ο άνθρωπος θα πάθει, το σύμπαν δεν πρόκειται να πάθει τίποτα. H εντελώς ότι να’ναι πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα πάντα μας δίνει άφθονο υλικό.

 

  • Τη δεκαετία του 80 τρολάρατε τις “προοδευτικές δυνάμεις” και γλιτώσατε το ξύλο γιατί θα σας θεώρησαν “χαμένα κορμιά” μετά από τόσα χρόνια νιώθετε ακόμα ότι κάποιοι μπορεί να σας βλέπουν έτσι;

Εννοείτε, μια και ακόμα η δουλειά μας και η κριτική μας συνεχίζει να είναι αυθάδης και ρηξικέλευθη, οπότε το χαμένα κορμιά είναι τίτλος ευγενείας για εμάς.

 

  • Τα πράγματα στο άμεσο μέλλον τα βλέπετε ζοφερά;

Εδώ και 8 χρόνια μοιάζει σαν να ζούμε στον χειρότερο συνομωσιολογικό εφιάλτη, σαν να παίζουμε σε ταινία επιστημονικής φαντασίας. Σαρώθηκαν οι διεκδικήσεις αιώνων, παρόλα αυτά φαντάζομαι ότι δεν θα είναι γραμμική η εξέλιξη της κοινωνίας και ότι θα σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και θα αλλάξουν τα πράγματα.

 

  • Στο πολύ μακρινό μέλλον; 100 χρόνια από τώρα πχ.

Αν ρώταγαν  κάποιον πριν από 100 χρόνια πως θα είναι το σήμερα θα σου έλεγε ότι θα πετάμε με ατομικές τουρμπίνες, θα διακτινιζόμαστε στο διάστημα, κ.λ.π. και τώρα βλέπουμε ότι δεν έχουμε ούτε για εισιτήρια για το τρόλεϊ ούτε για πετρέλαιο για το καλοριφέρ για τον χειμώνα,….. Αν συνεχίσουμε έτσι θα είμαστε πάλι σε σπηλιές, με τους πολέμους, με την καταστροφή και την αδιαφορία για τον άλλον, θα τελειώσουμε, και θα μείνουν για σπορικό μόνο τα καθίκια.

 

  • Πέρα από “πανκ δωματίου”, πώς αλλιώς θα περιγράφατε τη μουσική σας σε κάποιον που δεν είχε στο παρελθόν την παραμικρή επαφή μαζί της;

Πάντα ήμασταν στις παρυφές της ελληνόφωνης μουσικής σκηνής. Δύσκολο λοιπόν να την ορίσουμε και δύσκολο να καταλάβει κάποιος το στήσιμο της φάσης. Σίγουρα κάτι προς το Punk/πειραματικό/περίεργο παίζαμε αλλά και όχι μόνο. Εξ αρχής ήμασταν αχαρακτήριστοι…..αλλά δεν έχουν σημασία οι κατατάξεις. Κάποιοι λένε ότι κανείς δεν μεθάει με ετικέτες κρασιών.

 

  • Ποια είναι η άποψή σας για το έλκηθρο τώρα που καλοκαιριάζει;

Του βάλαν πανιά και κόβει βόλτες στις παραλίες !!!!

 

  • Βραζιλία ή Καλλιθέα;

Και Βραζιλία και Καλλιθέα !!!!!

 

  • Τα τελευταία χρόνια έχετε συνεργαστεί με την Όλια Λαζαρίδου & τον Κώστα Φιλίππογλου. Η σχέση σας με το θέατρο περιορίζεται εκεί;

Όχι, πάντα είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις για ένα live Strip Show 🙂

 

  • Το σουτιέν που σας πέταξαν στη συναυλία σας στο Ρομάντσο τι να απέγινε;

Στο αρχείο μας, θα περάσει στις επόμενες γενιές! (τρίχες, είναι κάτω από το κρεβάτι μου και δεν με παίρνει ο ύπνος αν δεν το τρίψω λίγο πριν κοιμηθώ 🙂 )

 

  • 30 χρόνια non stop μέλη του  ελληνικού underground, πώς είναι για μια μπάντα να επιβιώνει μέσα σε αυτό και ποιες οι πιο ουσιώδεις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην σκηνή όλα αυτά τα χρόνια ;

Αν υπάρχει  αγάπη, επιμονή και συνέπεια για αυτό που κάνεις αν το πιστεύεις και γίνει τρόπος έκφρασής σου μόνο κέρδος θα έχεις, και προσωπικό και στην τέχνη σου. Το underground είναι ο βιότοπος μας.

Νομίζω ότι λόγω ίντερνετ υπάρχει μεγαλύτερη ευκολία να ακουστεί η δουλειά σου. Παλιά όσοι μας άκουγαν ήταν οι μυημένοι, οι ψαγμένοι και κυρίως όσοι είχαν πρόσβαση σε εναλλακτικά μέσα (φάνζιν, ελεύθερη ραδιοφωνία, κ.λ.π.). Τώρα υπάρχει μεγαλύτερη ευκολία στην επαφή με την δουλειά σου.

 

  • Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια στροφή του κόσμου προς την υπόγεια σκηνή της δεκαετίας του 80-90, πως βλέπετε σε αυτή την  “αναγέννηση” της σκηνής και ποιες ανάγκες του κοινού εξυπηρετεί;

Πολύ καλή η ματιά στις μουσικές άλλων δεκαετιών, αρκεί να μην είναι μια μόδα, μια επιφανειακή ματιά. Αυτό που περιμένω είναι να δούμε νέα σχήματα που θα εντάξουν την εμπειρία τους από την επαφή τους με αυτές τις μουσικές με την δική τους φρέσκια ματιά, όπως κάνουν ήδη οι “οδός 55”.

 

  • Το 2002 γράφατε ” Αρκετά ρε μαλάκες με την κονόμα και τις μαλακίες σας, μας γαμήσατε” , έπρεπε να σουν “χαμένο κορμί” το 2002 για να προφητεύσει το τέλος της ψευτο-ευδαιμονιας των 00s;

Κοίταξε και τότε ο καπιταλισμός ευημερούσε και γαϊδούρευε αλλά τώρα μιλάμε για καπιτακλισμό, παλιά μας έπινε το αίμα η ντόπια ελίτ, τώρα πέσαμε στα σαγόνια της διεθνούς απληστίας και ρουφάνε και το μεδούλι. Έπρεπε να ήσουνα τυφλός για να μην δεις την απάτη και την ξεφτίλα του life style των 80s. Τώρα όμως το βλέπουν ακόμα και οι θεόστραβοι.

Κάλιο αυγά παρά πουρέ που λένε.

 

  • Πως βλέπετε το άμεσο μέλλον της μπάντας, θα υπάρξει νέο υλικό; Τι σκατά θα τους κάνουμε τόσους σωλήνες;

Ναι φυσικά και υπάρχει και πολύ σύντομα, με την γνωστή τακτική μας μέσω youtube δηλαδή, θα σκάσουν μύτη ακόμα και μουσικές στα Βραζιλιάνικα.

Θα φτιάξουμε την άρπα του Αίολου και θα προσπαθήσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε τα μηνύματα από την ανάσα του μέλλοντος.

Best of internet