Quantcast
guide EVENTS

Συνέντευξη “The Black Heart Procession” στο Luben Guide – Κερδίστε προσκλήσεις για Θεσσαλονίκη & Αθήνα

Λίγες μέρες πριν τους υποδεχτούμε για δύο συναυλίες στα μέρη μας


President Creed · 28 Μαρτίου 2017

Οι αγαπημένοι του Ελληνικού κοινού The Black Heart Procession έρχονται ξανά στη χώρα μας μετά από αρκετό ομολογουμένως καιρό και μας δόθηκε η ευκαιρία να τα πούμε ένα χεράκι μαζί τους εν όψει των εμφανίσεων τους σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, την Πέμπτη 30 και την Παρασκευή 31 Μαρτίου αντίστοιχα

Έχουμε για εσάς 2 μονές προσκλήσεις για κάθε μία από τις δύο συναυλίες, δείτε πώς να τις κάνετε δικές σας ΕΔΩ

Ακολουθούν πληροφορίες για τις δύο συναυλίες μετά τη συνέντευξη

Συνέντευξη του Pall Jenkins στον Χρήστο Καραλιά

Έχουν περάσει ήδη 6 χρόνια από το τελευταίο σας live στην Ελλάδα. Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή σου από αυτή την επίσκεψη;
Ένα τετράωρο δείπνο που κάναμε με τους φίλους μας. Την τελευταία φορά είχα έρθει μόνος μου για να ανοίξω τη συναυλία του Κερτ Βάιλ.

Μετά από τόσα χρόνια έχετε αρκετούς πιστούς θαυμαστές ανά τον κόσμο και πλέον έχετε αρκετά μεγάλη απήχηση. Θα αυτοπροσδιοριζόσασταν ακόμη ως ένα underground συγκρότημα;
Ναι, γενικώς είμαστε ένα underground συγκρότημα. Δεν γράφουμε εμπορική μουσική.

Μένεις στο Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια, μια πολιτεία για την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ είχε πει ότι βρίσκεται “από πολλές απόψεις εκτός ελέγχου, όπως θα γνωρίζετε”. Τι πιστεύεις για αυτή τη δήλωση και ποιες είναι οι σκέψεις σου για την πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ;
Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας ηλίθιος και είναι ντροπιαστικός για όλους μας. Η Καλιφόρνια είναι μια προοδευτική πολιτεία. Μοιραζόμαστε τα σύνορα με τους φίλους μας το Μεξικό. Η ιδέα για το τείχος που σχεδιάζει ο Ντόνλαντ Τραμπ, είναι ντροπιαστική και εξοργιστική. Το να ξοδέψει κανείς χρήματα σε κάτι τέτοιο, την ώρα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε τόσα άλλα πράγματα… Είναι ένας πλούσιος τύπος που δεν έχει επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο. Δεν θα σταματήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φύγει από την Αμερικάνικη πολιτική σκηνή.

Μέρος της δημοφιλίας σας στην Ελλάδα οφείλεται στον “Κόκκινο Κύκλο”, μια αστυνομική τηλεοπτική σειρά στην οποία τα τραγούδια σας ακούγονταν συχνά και από εκεί ο κόσμος τα αγάπησε. Το γνώριζες αυτό;
Το έχω ακούσει αυτό και είναι υπέροχο, αλλά εμείς δεν έχουμε πληρωθεί ποτέ για αυτό.

Υπάρχουν παρόμοιες ιστορίες από άλλες χώρες;
Ναι, πολλές φορές χρησιμοποιούν τη μουσική μας χωρίς να το γνωρίζουμε, αλλά συνήθως είναι εντάξει.

Ο ήχος σας έχει γενικότερα ένα μελαγχολικό down-tempo ύφος. Όταν γράφετε μουσική, είστε λυπημένοι, ή βυθίζετε τους εαυτούς σας στη μελαγχολία προκειμένου να δημιουργήσετε;
Η μουσική μπορεί να σε ταξιδέψει σε πολλά μέρη. Εμείς παραδινόμαστε σε αυτή και αυτό μας δίνει δύναμη. Δεν είμαστε όλη την ώρα λυπημένοι. Μάλιστα συχνά είμαι χαρούμενος.

Ποιο θα ήταν το ιδανικό σκηνικό για να απολαύσει κανείς τη μουσική σας;
Σε ένα κάστρο ή σε μια εκκλησία.

Πρόκειται να παίξετε ζωντανά ολόκληρο το άλμπουμ “1”, είκοσι χρόνια μετά την κυκλοφορία του. Τι νιώθεις ότι έχει αλλάξει στους BHP μετά από όλα αυτά τα χρόνια;
Είναι υπέροχα, χαιρόμαστε που παίζουμε και το συγκρότημα νιώθει υπέροχα, ενώ και τα live μας μέχρι τώρα ήταν εξαιρετικά.

Να περιμένουμε κάποιο καινούριο άλμπουμ από τους Black Heart Procession ή τους Three Mile Pilot; Τι σχέδια έχετε?
Οι Black heart συζητάμε για ένα καινούριο άλμπουμ και έχουμε ήδη μερικά τραγούδια, αλλά έχουμε ακόμη πολύ δρόμο και πολλή δουλειά μπροστά μας. Με τους Three Mile Pilot δεν έχουμε κάποια σχέδια αυτή τη στιγμή.

Σ’ ευχαριστούμε, Pall!
Ευχαριστώ πολύ, θα τα πούμε σε λίγες μέρες στην Ελλάδα!


Οι Black Heart Procession επιστρέφουν! Η μπάντα που ξεκίνησε την μοναχική πορεία της το 1997, στο San Diego της California, κάνοντας το όνομά της συνώνυμο της ευαισθησίας, της μελαγχολίας και του λυρισμού, συνεχίζει το ταξίδι της. Mε αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από την κυκλοφορία του εμβληματικού πρώτου album τους, θα πραγματοποιήσουν μία σειρά ζωντανών εμφανίσεων όπου θα το παρουσιάσουν ολόκληρο, μαζί με επιλεγμένα κομμάτια από ολόκληρη την καριέρα τους. Η Ελλάδα δε θα μπορούσε να λείψει από τη διαδρομή τους κι έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε αυτό το σπάνιο show την Πέμπτη 30 Μαρτίου στο Fix Factory of Sound της Θεσσαλονίκης και την Παρασκευή 31 Μαρτίου στο Fuzz Live Music Club της Αθήνας!

Οι συναυλίες είναι μία συμπαραγωγή των Fuzz Productions και Primitive Music.

Εισιτήρια
Θεσσαλονίκη
Προπωλούνται προς 22 ευρώ (το ένα) και 40 ευρώ (τα δύο)
Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 25 ευρώ.

Αθήνα
Προπωλούνται προς 25 ευρώ (το ένα) και 45 ευρώ (τα δύο)
Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 28 ευρώ

Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Reload, Media Markt και το www.viva.gr

 

Οι πόρτες και για τις δύο συναυλίες ανοίγουν στις 20:00.


Το 1997, όταν οι εξαιρετικοί indie-rockers Three Mile Pilot αποφάσισαν να κάνουν ένα διάλειμμα στη δραστηριότητά τους, ο τραγουδιστής / κιθαρίστας Pall Jenkins και ο πολυοργανίστας Tobias Nathaniel αποδύθηκαν σε ένα διαφορετικό, πιο σκοτεινό και χαμηλότονο, ταξίδι με όχημα τους Black Heart Procession. Πολλά χρόνια και albums αργότερα, το line-up της μπάντας γνώρισε αρκετές αλλαγές αλλά η καρδιά και η ψυχή του παραμένουν ο Jenkins και ο Nathaniel, χαρίζοντάς μας ορισμένα διαχρονικά, συγκινητικά και κλασικά δισκογραφικά διαμάντια και παραμένοντας περιπετειώδεις, εκλεκτικοί και συνεπείς σε μία σπάνια ποιότητα.

Από το 1998 μέχρι το 2009, κυκλοφόρησαν έξι albums (“1” / 1998, “2” / 1999, “Three” / 2000, “Amore Del Tropico” / 2002, “The Spell” / 2006, “Six” / 2009), που θαρρείς πως το ένα είναι καλύτερο από το άλλο, στα οποία περιέχονται μερικά από τα πιο όμορφα και ταυτόχρονα σπαρακτικά τραγούδια της τελευταίας εικοσαετίας, όπως τα “It’s A Crime I Never Told You About The Diamonds In Your Eyes”, “A Cry For Love”, A Light So Dim”, “The Waiter”, “Blue Water-Black Heart”, “Even Thieves Couldn’t Lie”, “Square Heart”, “The Letter”, “We Always Knew”, “Release My Heart”, “The Spell”, “Fade Away”, “The Old Kind Of Summer”, “Sympathy Crime”, “Drugs”, “Forget My Heart”, “When We Reach The Hill”, “Wasteland”, “The Invitation”, “The One Who Has Disappeared”, “Witching Stone” και τόσα άλλα.

Η πανέμορφη μουσική τους κίνησε σχεδόν αμέσως το ενδιαφέρον του ελληνικού κοινού, που συχνά αρέσκεται σε ιδιαίτερα και μελαγχολικά ακούσματα. Οι Black Heart Procession δεν άργησαν να τοποθετηθούν δίπλα σε ονόματα όπως οι Wovenhand, 16 Horsepower, The Walkabouts, Chris & Carla, Madrugada, Sivert Hoyem, Tindersticks, Low, Midnight Choir, Spain, Devastations, Sparklehorse, ακόμα και Nick Cave.

To 2017, μετά από χρόνια απουσίας, οι Black Heart Procession αποφάσισαν να παρουσιάσουν ζωντανά ολόκληρο το πρώτο τους album, “1”, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 ετών από την κυκλοφορία του. Οι ίδιοι θέλουν να απευθύνουν τα ακόλουθα λόγια προς τους φίλους τους:

“Σε μια μικρή πόλη, διαθέτοντας μόνο ελάχιστες πιθανότητες, δύο ταπεινοί απόκληροι μοχθούσαν πυρετωδώς στις μικρές ώρες της νύχτας δημιουργώντας μπαλάντες για την απώλεια και την υποτίμηση του εαυτού, ελπίζοντας να διαφωτίσουν τον κόσμο με την ιδιαίτερα μελαγχολική αταξία τους.

Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά, αυτοί οι ίδιοι αχρείοι φτάνουν στο κατώφλι σας για να πνίξουν τις λύπες σας, να απαλύνουν τον πόνο σας και να απελευθερώσουν τις καρδιές σας.

Οι Black Heart Procession, προμηθευτές του απαρηγόρητου, θα ήθελαν να σας προσκαλέσουν να παρευρεθείτε σε ένα μοναδικό event, ένα απεγνωσμένο πανηγύρι, έναν πένθιμο εορτασμό της κατήφειας. Είναι η δική σας πόλη, η δική σας απόγνωση, η δική σας λύτρωση.

Ελάτε μαζί μας στο γλέντι της θλίψης, καθώς τιμούμε την 20η επέτειο του πρώτου μας album. Γελάστε, κλάψτε και απαλλαχτείτε από τις αμαρτίες σας με εμάς. Μαζί, θα κάνουμε τον κόσμο πιο φωτεινό, θα αντιμετωπίσουμε τις σκιές κάτω από τα κρεβάτια μας και…

…όπως και να έχει, μπορείτε απλά να έρθετε στο show που θα γίνει στην πόλη σας, όπου θα παίξουμε τον πρώτο μας δίσκο από την αρχή μέχρι το τέλος, μαζί με κάποια ακόμα κομμάτια στο δεύτερο μέρος. Ελπίζουμε να σας δούμε όλους εκεί, τόσο τα δάκρυα του γέλιου όσο και της θλίψης.”

Best of internet