Quantcast
guide EVENTS

To ΣΚΡΑ-punk γιορτάζει τα 3 του χρόνια με ένα δυστοπικό θεματικό πάρτυ στο Χυτήριο

Το Σάββατο 4 Μαρτίου, στον υπόγειο χώρο της Ιεράς Οδού, με ελεύθερη είσοδο


LUBEN CREW · 21 Φεβρουαρίου 2017

Με ένα δυστοπικό themed πάρτυ στο υπόγειο του Θέατρο Χυτήριο γιορτάζει τα τρίτα του γενέθλια το webzine ΣΚΡΑ-punk. Με τη συνδρομή του web radio Archivist.FM στα decks και σύμφωνα με το Facebook Event το party θα κινηθεί σε synthpop, new retrowave, industrial, indie και σε κάθε περίπτωση dystopian ηχητικά μονοπάτια. Είσοδος ελεύθερη.

Δελτίο τύπου:


ΑΘΗΝΑ, 4.3.2018

(Ο ήχος από το τρίξιμο των αρθρώσεών του αντηχεί σε όλη την περιοχή. Ο κόκκινος ήλιος αρχίζει να αποχαιρετά. To σκοτάδι απλώνεται γρήγορα. Κατεβαίνει προς την ερημική Πειραιώς. Κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα και οι 500 κάτοικοι της Αθήνας που επιβίωσαν της καταστροφής δίνουν ραντεβού στο Χυτήριο. Πίνουν και χορεύουν σαν να μην υπάρχει αύριο. Πράγματι, ίσως και να μην υπάρχει αύριο).

Τα έχουμε ξαναπεί. Και μόνο το γεγονός ότι επιβιώσαμε το 2016 έχει κάτι να μας ενώνει. Ζήσαμε τη μεταβατική περίοδο και τώρα μπαίνουμε στην αγνή δυστοπία. Η εκλογή Trump, οι τρομοκρατικές επιθέσεις, οι συγκρούσεις μεταξύ των υπερδυνάμεων, τα υπαρξιακά ερωτήματα που θέτει η ίδια η ύπαρξη του Γιώργου Λιάγκα. Τα πάντα μυρίζουν καταστροφή.

Εμείς, το ΣΚΡΑ-punk, με αφορμή και το κλείσιμο των 3 χρόνων λειτουργίας μας, κάνουμε πράξη τον θρίαμβο του μεταμοντερνισμού και γιορτάζουμε τη δυστοπία. Στο σκοτεινό και βιομηχανικό υπόγειο του Θεάτρου Χυτήριο σας περιμένουμε για να ακούσουμε μουσικές που θα μας ενώσουν χορεύοντας και πίνοντας στη μέση της αθηναϊκής ερήμου όλο το βράδυ, μέχρι να εμφανιστεί και πάλι το πρωί ο απειλητικός κόκκινος ήλιος.

Στα decks o Archivist.fm με ποστ-αποκαλύπτικ σετάκι από synthpop και indie μέχρι industrial και techno, ÜberHits και τις απαραίτητες pop culture αναφορές. Πλάι στις μουσικές θα βιώσετε και πολλά ακόμη που ούτε μπορείτε να φανταστείτε. Όπως δεν φανταζόσασταν ως παιδιά και γλείφοντας αμέριμνοι το παγωτό σας το 2004 και βλέποντας τους ρεπόρτερ να κυνηγάνε τον Κεντέρη πού θα πήγαιναν τα πράγματα μόλις 13 χρόνια μετά.

Όποιος ήρθε σε κάποιο από τα προηγούμενά μας πάρτι, ξέρει περίπου τι συμβαίνει. Τα μάτια τους γουρλώνουν και μιλούν συνέχεια γι’αυτό που έζησαν.

Τώρα, όμως, κι αν είναι που δεν μπορείτε να λείψετε.

Για το καλό σας το λέμε.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Best of internet