Quantcast
guide CINE

Το En Lefko Film Festival είναι το ανοιξιάτικο κινηματογραφικό φεστιβάλ που ήρθε για να μείνει

Ταινίες τρόμου, πρεμιέρες, drive-in cinema και άλλα καλούδια που θα κάνουν το En Lefko Film Festival θεσμό


President Creed · 20 Απριλίου 2017

Η άνοιξη στην Αθήνα μόλις έγινε πιο κινηματογραφική, αγαπητοί φίλοι, μιας και το νέο κινηματογραφικό φεστιβάλ του EnLefko 87.7 φαίνεται ομολογουμένως πολύ ωραία και σοβαρή φάση που ήρθε για να μείνει. Το En Lefko Film Festival σας έχει ετοιμάσει πολλές προβολές, πάρτι και γενικά όλα όσα θα περιμένατε (και ακόμα περισσότερα) από ένα ανοιξιάτικο κινηματογραφικό φεστιβάλ.

Το En Lefko Festival προσγειώνεται στην πόλη την Τετάρτη 26 Απριλίου και κατακλύζει μέχρι και τις 3 Μαΐου τις αθηναϊκές νύχτες με ταινίες, με βασικές αίθουσες αυτές του Ιντεάλ και του Δαναού, αλλά και με pop up cinemas, όπως το επικό drive in cinema στο Λυκαβηττό που μπορείς να πάρεις το όχημα, το πρόσωπο και να δεις το Μπόνι και -ΜΑΔΕΡΦΑΚΙΝ- Κλάιντ. Φυσικά, όπως ήδη θα έχετε υποψιαστεί, το φεστιβάλ θα έχει μπόλικα πάρτι μετά τις ταινίες, γιατί λίγη μουσική και ποτό μετά τις προβολές έρχεται και βοηθάει στη χώνεψη των κινηματογραφικών νοημάτων.

Το φεστιβάλ ξεκινά με την συναρπαστική περιπέτεια «Η Χαμένη Πόλη του Ζ» του Τζέιμς Γκρέι με τους Τσάρλι Χάναμ και Ρόμπερτ Πάτινσον και κλείνει με το διαστημικό έπος του Τζέιμς Γκαν “Οι Φύλακες του Γαλαξία 2“.

Μιας και το φεστιβάλ το διοργανώνει ο ραδιοφωνικός σταθμός En Lefko 87.7, δε θα μπορούσε λείπει απ’ το πρόγραμμα και μια διαγωνιστική ενότητα μουσικών ντοκιμαντέρ με τίτλο «On Air», οπότε τα νέα είναι τουλάχιστον εξαιρετικά για όσους γουστάρουν και το σινεμά και τη μουσική.

Για όλους όσοι σκεφτόντουσαν ότι πλέον οι τηλεοπτικές παραγωγές (του εξωτερικού) δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από τις κινηματογραφικές, τα νέα είναι ακόμη πιο ευχάριστα, αφού το επερχόμενο φεστιβάλ παρουσιάζει ακομπλεξάριστα και αβασάνιστα την ενότητα «Small screen on big screen» που θα φέρει (επιτέλους δηλαδή) τηλεοπτικές σειρές στη μεγάλη οθόνη. Στη συγκεκριμένη κατηγορία θα κάνουν πρεμιέρα τα 2 πρώτα επεισόδια της τρίτης σεζόν του «Fargo» σε πρώτη μετάδοση αλλά και θα κάνουμε και λίγη προθέρμανση «Τwin Peaks» (ο «Ύποπτος Κόσμος» και τα «Χαμένα Κομμάτια») ώστε να είμαστε σε φόρμα όταν θα βγουν τα νέα επεισόδια.

Επιπλέον, στην κατηγορία “Midnight Thrills” θα παίξουν μπόλικες ταινίες τρόμου για τους λάτρεις του είδους, ενώ θα υπάρχει και ένα μεγάλο αφιέρωμα στις ταινίες του Ντενί Βιλνέβ που προηγήθηκαν του περιβόητου “Arrival”.

Συγκεκριμένα, στο φεστιβάλ υπάρχουν οι κατηγορίες Under the Radar με ταινίες των μεγάλων δημιουργών του αύριο, “Red Carpet” με πολυαναμενόμενες ταινίες σημαντικών σκηνοθετών και πρεμιέρες με τους μεγαλύτερους κινηματογραφικούς αστέρες του παγκόσμιου σινεμά σε αποκλειστική πρώτη προβολή, “On Air” με μουσικά ντοκιμαντέρ, “Small Screen on Big Screen” όπου αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές έρχονται στην μεγάλη οθόνη, “Midnight Thrills” με μεταμεσονύκτιες προβολές τρόμου αλλά και διάφορα Αφιερώματα σε δημιουργούς.

Ολόκληρο το πρόγραμμα των προβολών υπάρχει εδώ, ενώ από εδώ μπορείς να τσεκάρεις όλα τα πάρτι και τις παράλληλες δραστηριότητες που θα τρέχουν σε αυτή τη μεγάλη κινηματογραφική εβδομάδα. Περισσότερα για τα επιμέρους τμήματα του φεστιβάλ και πληροφορίες για όλες τις ταινίες στο elff.gr.


 

1o En Lefko Film Festival

26 Απριλίου – 3 Μαΐου

elff.gr

Facebook | Instagram | Newsletter
Spotify: @EnLefkoFF (Εδώ θα βρείτε την πρώτη μουσική λίστα του Φεστιβάλ)

Η προπώληση εισιτηρίων και καρτών διαρκείας έχει ξεκινήσει. Η γενική είσοδος σε κάθε προβολή του En Lefko Film Festival κοστίζει 6 ευρώ. Εισιτήρια προπωλούνται ηλεκτρονικά καθώς και στα ταμεία των κινηματογράφων Δαναός και Ιντεάλ. Όλες οι πληροφορίες στο elff.gr.

Ενημερωθείτε για τις παράλληλες δράσεις και τα pop-up events και parties που θα πλαισιώσουν το φεστιβάλ εδώ.

Επικοινωνήστε με το Φεστιβάλ μέσω email στο [email protected].

 

Best of internet