Quantcast
guide CINE

​ΙΧΘΥΣ: Ένα ντοκιμαντέρ για μια εντελώς διαφορετική οικογένεια κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

To 19o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσάλονίκης ανοίγει αυλαία


LUBEN CREW · 1 Μαρτίου 2017

Παγκόσμια πρεμιέρα θα κάνει η ταινία του Χρήστου Καραλιά και του Παναγιώτη Ποντικίδη “ΙΧΘΥΣ” στο πλαίσιο του 19ου Φετιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που θα διεξαχθεί από 3 έως 12 Μαρτίου 2017.

Η ιστορία μιας εξαμελούς οικογένειας που ζει σε ένα κτήμα με ψηλούς φράχτες έξω απ’ την Αθήνα και έχει επιλέξει έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο ανατροφής και διαβίωσης για τα Ελληνικά δεδομένα, ξεδιπλώνεται μέσα από το ντοκιμαντέρ “ΙΧΘΥΣ” θέτοντας ερωτήματα στον θεατή για το ποιος είναι τελικά ο σωστός τρόπος διαπαιδαγώγησης και ανατροφής των παιδιών.

Οι δημιουργοί της ταινίας κινηματογραφούσαν την οικογένεια μέσα σε ένα χρονικό διάστημα δύο χρόνων και το αποτέλεσμα θα προβληθεί για πρώτη φορά στο πλαίσιο του 19ου ΦΝΘ την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Μαρτίου στο κυρίως πρόγραμμα της ενότητας “Καλειδοσκόπιο”.

Το ελληνικό ντοκιμαντέρ έχει πρωταγωνιστική θέση στο πρόγραμμα του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Έπειτα από μεγάλο αριθμό καταθέσεων που έφτασαν τις 110, συνολικά 64 ντοκιμαντέρ θα προβληθούν στο 19ο ΦΝΘ, τόσο στο διεθνές πρόγραμμα, όσο και στο ελληνικό πανόραμα. Πολιτική, κοινωνία, προσωπικές ιστορίες, ανθρώπινα δικαιώματα, τέχνη και φαγητό, βρίσκονται φέτος στο επίκεντρο των ελληνικών ταινιών.

Η ταινία “ΙΧΘΥΣ” θα προβληθεί στο κυρίως πρόγραμμα της ενότητας “Καλειδοσκόπιο” όπου προβάλλονται ταινίες για τον κόσμο γύρω μας, τις ιστορίες που τον απαρτίζουν, το μυστήριο που κρύβουμε εντός μας, την επαφή μας με τους άλλους. Φιλμ για την ίδια τη ζωή, που πάλλονται από αυτήν.


ΤΟ “ΙΧΘΥΣ” ΚΑΝΕΙ ΠΡΕΜΙΕΡΑ
ΣΤΟ 19ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 9 & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ

Official Selection Thessaloniki Doc Festival 2017

«Θέλουμε να είμαστε μεσ’ στον κόσμο, 
αλλά όχι από αυτό τον αυτό».

ΙΧΘΥΣ / ichthys, 2016, 30′

Μια εξαμελής οικογένεια ζει σε ένα κτήμα με ψηλούς φράχτες έξω απ’ την Αθήνα. Ένα σπίτι γεμάτο παιδικές φωνές, μουσική, με οικογενειακό συγκρότημα και “σπιτικές” ταινίες. Μια διαφορετική προσέγγιση της ζωής και της ανατροφής των παιδιών σε υπεύθυνους ενήλικες με βάση την αγάπη και τη σχέση τους με το Χριστό. Μια σπουδαστική προσπάθεια που κατέληξε σε ένα ολοκληρωμένο ντοκιμαντέρ.​

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Χρήστος Καραλιάς
Παραγωγή: Παναγιώτης Ποντικίδης (Pano Ponti)
Φωτογραφία: Χρήστος Καραλιάς, Παναγιώτης Ποντικίδης, Θένια Πετσαβά
Μοντάζ: Παναγιώτης Ποντικίδης
Συμπαραγωγή: SAE Athens
Mουσική: Αθανάσιος Λαζάρου, Ηλίας Κουρτπαρασίδης

 

Ημερομηνίες προβολής:

Πέμπτη 9/3/2017  |  20:00
Αίθουσα Παύλος Ζάννας, Κτίριο Ολύμπιον, Πλ. Αριστοτέλους

Παρασκευή 10/3/2017  |  13:00
Αίθουσα Τόνια Μαρκετάκη, Αποθήκη Δ, Λιμάνι

Εισιτήρια: tickets.filmfestival.gr

 

facebook.com/ichthysmovie

ichtysmovie.com

filmfestival.gr

Best of internet