Quantcast
guide BOOZE

Ο Καραγκιόζης ξεκίνησε σα γλυκάδικο κι έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα καφενεία των Εξαρχείων

Άλλο ένα αγαπημένο στέκι της οδού Κωλέττη


LUBEN CREW · 29 Νοεμβρίου 2016

Aγαπητέ φίλε Λουμπεναγναγνώστη. Αν βρεθείς στην περιοχή των Εξαρχείων μία από αυτές τις (λίγο) κρύες καλοκαιρινές μέρες, άκου τη συμβουλή μας και πήγαινε μια βόλτα από την ζεστή φωλιά που λέγεται πεζόδρομος Κωλέττη και συγκεκριμένα στον Καραγκιόζη. Αν είναι καλοκαίρι θα βρεις πολλά τραπεζάκια έξω, αλλά τώρα η φάση είναι μέσα, στα ζεστά. Ο Καραγκιόζης είναι ένα απ’τα πολύ αγαπημένα μας μαγαζιά της περιοχής και τον τιμάμε κι εμείς συχνότατα, επομένως μπορείς να είσαι σίγουρος ότι πρόκειται για ένα ποιοτικό μέρος, αφού ως γνώστον το γούστο μας είναι αλάθητο.

_ABL9632

 

(Φωτό από αρκετά χαλαρή στιγμή - τα βράδια γίνεται σταθερά πανικός)

(Φωτό από αρκετά χαλαρή στιγμή – τα βράδια γίνεται σταθερά πανικός)

Ο Καραγκιόζης αφού έκλεισε πολύ πρόσφατα 5 χρόνια ζωής (και το γιόρτασε δεόντως) είναι μιας πρώτης τάξεως επιλογή για να απολαύσεις μερακλίδικο ελληνικό καφέ, πολιτικά και άλλα γλυκά, μέχρι και αποστάγματα από την Κρήτη και την Ικαρία. Εδώ αξίζει να μείνουμε λίγο στα γλυκά. Μπορεί να μη φαίνεται πολύ καλά στην παρακάτω φωτογραφία αλλά όταν τα βλέπεις έτσι μαζεμένα στη βιτρίνα να σε καλούν να τα φας όλα, θέλει μεγάλο ψυχικό σθένος για να αντισταθείς. Οι επιλογές είναι πολλές και ικανοποιούν όλα τα γλυκατζίδικα γούστα, αλλά εμείς θα προτείνουμε Καζάν Ντιπί και Εκμέκ – ε είναι must, τι να κάνουμε.

glyka

Οι μουσικές του Καραγκιόζη κινούνται στο εντεχνολαϊκό φάσμα (από Μάλαμα και Βιτάλη μέχρι Διονυσίου και φυσικά οι συνήθεις ύποπτοι Θανάσης – Χαρούλης). Βέβαια τώρα την καλοκαιριά μικρό μου, που λέει και το λαϊκό άσμα, δεν είναι έντονη η παρουσία τους – η φασούλα είναι μέσα το χειμώνα. Και κοίτα τι ωραίο που είναι το μέσα:

_ABL9671 _ABL9656 _ABL9646 _ABL9645 _ABL9637

Επίσης, κατά καιρούς γίνονται και live, μέσα στο μαγαζί και στον πεζόδρομο. Τα μουσικά τους ερεθίσματα είναι κυρίως από Αθήνα, Κωνσταντινούπολη κι από τα χάλκινα της Βόρειας Ελλάδας και ενδεικτικά, μερικοί από τους καλλιτέχνες που έχουν φιλοξενηθεί στα 5 αυτά χρόνια είναι ο Xρήστος Τζίτζικας με παραδοσιακό γλέντι και μουσικές απ’όλη την Ελλάδα, ο Νίκος Βερόπουλος με ινδιάνικους ροκ ήχους,  ο Κωνσταντής Πιστιόλης με μουσικές από την Ήπειρο και την Ικαρία,  οι Βalkanlaika με balkan jazz ήχους και ελληνικές διασκευές, οι  Muchatrela και last but not least οι Χατζηφραγκέτα.

_ABL9620 _ABL9619 _ABL9609

Έχε το νου σου στη σελίδα τους λοιπόν για τα επερχόμενα συναυλιακά δρώμενα ή ακόμα καλύτερα, απλά πέρνα από την Κωλέττη για κανένα μπυράκι και είναι πολύ πιθανό είναι να γίνεις θαμώνας και να τα μαθαίνεις από πρώτο χέρι.

_ABL9624

Καραγκιόζης
Κωλέττη 33, Εξάρχεια

Τηλ: 213-0068858
Facebook: Kαραγκιόζης Παραδοσιακό Καφενείο

Best of internet