Quantcast
guide BOOZE ΦΑΓΗΤΟ

Στο Gazi College νιώσαμε σαν το σπίτι μας

Με τη διαφορά ότι στο σπίτι μας δεν έχουμε πρόσβαση σε τέτοιο mac & cheese


LUBEN CREW · 8 Ιουλίου 2016

Που λέτε αγαπητοί φίλοι, τις προάλλες δεχτήκαμε μία πρόσκληση από το Gazi College του Γκαζίου (μη βιάζεστε να πείτε “πλεονασμός” εξυπνάκηδες – υπάρχει Gazi College και στον Πειραιά και στη Γλυφάδα) προκειμένου να δοκιμάσουμε κάποια νέα πιάτα του καταλόγου τους. Αφού αμφιταλαντευτήκαμε ακριβώς μηδέν δευτερόλεπτα, δώσαμε το θετικό RSVP και σε δεύτερη φάση το παρών. Και τώρα μαζευτείτε γύρω μας και καθίστε οκλαδόν να σας πούμε για την εμπειρία μας.

_ABL9035

To πρώτο πράγμα που μας κέρδισε με το που μπήκαμε μέσα ήταν ο τοίχος – βιβλιοθήκη (τον οποίο βέβαια είχαμε ξαναδεί αλλά για τις ανάγκες αυτού του άρθρου θα προσποιηθούμε ότι αυτό δεν ισχύει). Θα θέλαμε εδώ να επισημάνουμε ότι όλα τα βιβλία είναι κανονικά, δηλαδή μπορείς να τα διαβάσεις και υπάρχει πολύ ενδιαφέρον πράμα στη συλλογή – δεν είναι ξέρω’γω σαν τα ψεύτικα βιβλία που έχει στο ΙΚΕΑ που είναι όλα στα Σουηδικά και για κάποιο λόγο έχει και 400 αντίτυπα του adaptation του Ι, Robot με τον Γουιλ Σμιθ.

Γενικότερα να κάνουμε ένα tip of the hat σε όποιον ανέλαβε τη διακόσμηση του καταστήματος γιατί είναι από τις καλύτερες που έχουμε δει σε μαγαζιά τέτοιου είδους. Η βιβλιοθήκη, τα ράφια και οι βιτρίνες μπροστά απ’την ανοιχτή κουζίνα που θυμίζουν παλιό μπακάλικο, οι “σχολικές” καρέκλες με τα ονόματα συγκροτημάτων γραμμένα με μπλάνκο, τα πάντα συνιστούν ένα σύνολο από οικείες/αόριστα νοσταλγικές εικόνες που δένουν αρμονικά και επικοινωνούν άψογα αυτό ακριβώς που είναι το Gazi College: ένα μέρος στο οποίο μπορείς να αράξεις οποιαδήποτε ώρα της μέρας (για καφέ, φαγητό, γλυκό ή #potares), να χαλαρώσεις και να αισθανθείς σαν στο σπίτι σου. Μπράβο, όχι μπράβο.

_ABL9008

_ABL9024

_ABL9020

_ABL9067

Aρκετά με το ντεκόρ όμως, ας μιλήσουμε για αυτά που καταναλώθηκαν. Αρχικά να πούμε ότι η μπύρα τους είναι ΚΡΥΑ. Κανονικά αυτό δε θα έπρεπε να θεωρείται καν κάτι σπέσιαλ γιατί οποιοσδήποτε έχει πιει μπύρα στη ζωή του, ξέρει ότι μερικοί βαθμοί κελσίου μπορούν να κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στο “μιεχ” και στο “μόλις η ψυχούλα μου βρήκε ένα αποκούμπι εν μέσω αυτού του ανίερου καύσωνα”, αλλά δυστυχώς πολλά μαγαζιά φαίνονται να μην το λαμβάνουν υπόψη τους. Ε, το Gazi College δεν είναι ένα απ’αυτά. Τη δροσιά της να’χετε, παιδιά απ’το Gazi College *σηκώνει νοητή μπύρα στον αέρα*.

Και ξέρετε τι ταιριάζει άψογα με μια παγωμένη μπύρα; Mια μεξικάνικη πίτσα.

13555865_10210617969435258_1979941203_o copy

Δεν ξέρουμε τι έχει συνήθως μια μεξικάνικη πίτσα, πάντως η συγκεκριμένη είχε κοτόπουλο, μανιτάρια, πιπεριές, καλαμπόκι, hot sauce, μοτσαρέλα, τσένταρ, κόλιναδρο και sauce γιαουρτιού και οριακά θα μπορούσε να κάνει ακόμα και τον Nτόναλντ Τραμπ να νιώσει συμπάθεια για το έθνος του Μεξικό.

Στη συνέχεια περάσαμε λίγο πιο βόρεια στην αμερικάνικη ήπειρο, προς Ηνωμένες Πολιτείες μεριά, με μια πιατέλα mac & cheese ( <3 ).

_ABL8992

Tι να πει κανείς τώρα γι’αυτό. Άλλωστε όπως λέει και η παροιμία “αν πετύχει το mac & cheese, τύφλα να’χει το παστίτσιο” και το συγκεκριμένο ήταν πραγματικά επιτυχημένο Έχω ξαναδοκιμάσει να ζήσω το αμερικάνικο όνειρο παραγγέλνοντας το συγκεκριμένο πιάτο στην Αθήνα και είχα απογοητευτεί σφόδρα – δε θα ήθελα να εκθέσω κόσμο τώρα, αλλά ναι, το κάνουν καλά το mac & cheese στο Gazi College. O πιο ελιτιστικά αμερικανόφιλος της παρέας δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι θα ήθελε περισσότερο τσένταρ βέβαια – εγώ από την άλλη έχω να πω ότι η Ευρώπη έχει προσφέρει πολλά στην ανθρωπότητα, μεταξύ αυτών και διάφορα υπέροχα τυριά τα οποία βρίσκονταν σ’αυτή την πιατέλα κι ότι μια τέτοια γαστρονομική μίξη πολιτισμών μόνο ευχής έργον θα τη χαρακτήριζα.

Και μιας και μίλησα για μίξη…

13621673_10210675245427122_1574556085_o

Αυτό που βλέπετε εδώ αγαπητοί φίλοι είναι ένα Carbonara Burger (διπλό ζουμερό μπιφτέκι Βlack Angus, με cream sauce, μπέικον και ψητά μανιτάρια pleurotus ). Σα να λέμε, πήρανε 2 ήδη φανταστικά φαγητά και τα ένωσαν σε ένα καινούριο, φανταστικό πιάτο. Γιατί δεν το είχε σκεφτεί κανείς νωρίτερα το συγκεκριμένο κόλπο; Τελοσπάντων στο Gazi College το σκέφτηκαν, το έκαναν και να το φάτε γιατί είναι φοβερό.

Επίσης, μετά από πιέσεις που μας ασκήθηκαν, γιατί προφανώς δεν τα κάνουμε αυτά τα πράγματα εμείς, δοκιμάσαμε και το φουλ υγιεινό burger τους, το Chicken Kinoa Βurger (μπιφτέκι από κοτόπουλο και κινόα με chuttney ντομάτας, μπέικον και τραγανό iceberg). Λοιπόν ξέρετε κάτι; Ήταν πάρα πολύ καλό. Ποιος να μας το’λεγε ότι κάποια τροφή μπορεί να είναι απολαυστική και ταυτόχρονα όχι βουτηγμένη στην αμαρτία και τις θερμίδες. Μάλλον, μας το είχαν πει διάφοροι αλλά δεν τους πιστεύαμε γιατί στην πραγματικότητα αυτό επιτυγχάνεται ελάχιστες φορές, κι ευτυχώς αυτή ήταν μία απ’αυτές.

13524125_10210617969315255_550187886_o

Για επιδόρπιο παίξαμε με αυτήν εδώ την ομορφιά:

13575566_10210617969515260_1571533568_o

Hot Soft American Cookie παρακαλώ με παγωτάκι και διπλή sauce σοκολάτας και butterscotch caramel. Εξαιρετικό.

Να τονίσουμε κάπου εδώ ότι όοοοολα τα φαγώσιμα στο Gazi College είναι χειροποίητα: Tα μπριός ψωμάκια φτιάχνονται εκεί, οι πατάτες είναι “κανονικές” και φρέσκιες, ακόμα και μηχανή για να φτιάχνουν το δικό τους ζαμπόν έχουνε. Πιο in-house δε γίνεται.

_ABL9012

Συνοψίζοντας, πολύ ωραία τα περάσαμε στο Gazi College. Πέρα απ’το φαγητό δηλαδή, σου βγάζει μια πολύ ωραία χαλαρή ατμόσφαιρα γενικά και όση ώρα καθίσαμε, ο κόσμος ανακυκλωνόταν συνεχώς (επίσης το μεγαλό μοναστηριακό τραπέζι τους, ενδείκνυται για γνωριμίες on the spot και για να μεγαλώσεις την παρέα σου αβασάνιστα). Kαι οι τιμές τους είναι πολύ value for money, να τα λέμε κι αυτά.

_ABL9030

_ABL9042

Κλείνουμε με ένα pro tip για ξενύχτηδες: To κατάστημα του Κεραμεικού τα Παρασκευοσάββατα είναι 24ωρο. Mαγκιά;

Gazi College
Γκάζι: Περσεφόνης 53, 210-3422112
Πειραιάς: Γρηγορίου Λαμπράκη 117, 210-4100612
Γλυφάδα: Γρηγορίου Λαμπράκη 5, 210-8982723
(Kαι τα τρία καταστήματα έχουν takeaway και delivery)

Site: Gazicollege.gr
Facebook: GaziCollegeGr
Insta: gazicollege

 

 

 

 

Best of internet