Quantcast
guide BOOZE

Αν δεν έχεις επισκεφτεί ακόμα το MoΜix, ήρθε η ώρα να το κάνεις

Ψάξου με μοριακή αναμειγνυολογία


Διονύσης Παππάς · 30 Σεπτεμβρίου 2015

Το MoMix είναι το πρώτο bar project που αφιερώθηκε στη μοριακή αναμειγνυολογία στην Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα στον κόσμο που παρουσιάζει την παραγωγική διαδικασία των cocktails και των τεχνικών μοριακής που εφαρμόζονται μπροστά στα μάτια του καταναλωτή.

9

Είναι μια ιδέα καινοτόμα που εφαρμόστηκε καταρχάς στον Κεραμεικό το Νοέμβριο του 2012 και ένα χρόνο αργότερα – ύστερα από τεράστια ανταπόκριση σε ελληνικό κοινό αλλά και την παγκόσμια κοινότητα του bartending – η δραστηριότητα επεκτάθηκε και στα νότια προάστια της Αττικής, στη Γλυφάδα (Ιανουάριος 2014).

 

unnamed

77

unnamed3

“Tι το τόσο καινοτόμο έχει πια αυτό το bar;” σε ακούμε να αναρωτιέσαι αγαπητέ αναγνώστη. Η απάντηση είναι ότι στο MoMix δεν πίνεις απλά κοκτέιλ, αλλά άμα γουστάρεις μπορείς και να τα φας. Τσέκαρε για παράδειγμα, τα Α-Bubbles, τα σφαιροποιημένα λικέρ που σκάνε στο στόμα σου:

 

A-Bubbles (A for alcohol - συνοδεύονται από sauce)

A-Bubbles (A for alcohol – συνοδεύονται από sauce)

Ή το Vanity Mirror, το κοκτέιλ-ύμνο στη λευκή σοκολάτα. Η φάση είναι ότι τρως το κραγιόν, το σφουγγαράκι και την πούδρα (περιέχουν όλα αλκοόλ) και πίνεις την κολόνια, καθώς θαυμάζεις την ομορφιά σου στον καθρέφτη:

8

Πέραν της ανατρεπτικής λειτουργίας του ως bar, το MoMix ακολούθησε και ακαδημαϊκή διαδρομή με ομιλίες, εισηγήσεις και σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς φορείς όπως το Πανεπιστήμιο Αθηνών (τμήμα Χημικού), τo Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ,  το Athens Science Festival (2014 & 2015), τα ΔΙΕΚ κ.α. Επιπλέον, πολλά events με θέμα την διαφορετικότητα και την καινοτομία του MoMix οργανώθηκαν με επίκεντρο την ομάδα του. Πιο χαρακτηριστικά είναι τα events στο Λονδίνο (RexTail),  στο Μεξικό (καλεσμένοι της Olmeca tequila), στο Μόναχο (Intersolar) και στη Σόφια (Ring Mall).

Τέλος, για την ανάπτυξη του MoMix δημιουργήθηκε το MoMix Lab, ένας εργαστηριακός χώρος έρευνας, ανάπτυξης και κατάρτισης. Στα πλαίσια της κουλτούρας του εντάσσονται και δράσεις όπως η ομάδα καινοτομίας “MoMix Innovation Team” που δημιουργεί concepts και gadgets που διευκολύνουν το κοινό να μυηθεί στην ιδέα της νέας εκδοχής του bartending (βλέπε Momix Cube menu και MoMix App).

 


unnamed4

 

unnamed5

Πρόσφατα το MoMix απέκτησε και τη σφραγίδα του ειδήμονα Jack Maxwell και του Booze Traveler (δες από 20:10 μέχρι 23:35):

https://www.youtube.com/watch?v=Ir6nMA216Wk

Το MoMix Γλυφαδας βρίσκεται στη στοά του εμπορικού κέντρου Colosseum επί των οδών Ποσειδώνος 81 & Δούσμανη 3.  Παρουσιάζει το ιδιαίτερο menu του MoMix σε ένα ζεστό χώρο το χειμώνα και σε μια καταπράσινη και τεράστια αυλή τους καλοκαιρινούς μήνες. Το design είναι σε βιομηχανικό ύφος και με έντονο το καλλιτεχνικό στοιχείο μέσω τοιχογραφιών. Το ωράριο είναι 20:00-3:00 καθημερινά.

 

7

unnamed2


MoΜix
Κελεού 1, Κεραμεικός
Τηλ: 210-346 9662
Facebook: Momix Bar (Molecular Mixology)

MoΜix Glyfada
Ποσειδώνος 81 & Δούσμανη 3

Tηλ: 6947156191
Facebook:
MoMix Bar Glyfada (Molecular Mixology)

Site: www.momix.gr
(Τσεκάρετε και το Υοutube channel τους)

Best of internet