Quantcast
guide ΦΑΓΗΤΟ

Φυτό που παράγει κέτσαπ και πατάτες μαζί ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στην Βρετανία

Ελπίζουμε η επιστήμη να μας δώσει και το φυτό που θα βγάζει burgers


LUBEN CREW · 27 Απριλίου 2016

Ένα ιδιαίτερο φυτό που παράγει συγχρόνως ντομάτες και πατάτες ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στην Μεγάλη Βρετανία για πρώτη φορά. Με την ονομασία “το δεντρό της κέτσαπ και των τσίπς”, αυτό το περίεργο φυτό έχει στόχο τις οικογένειες οι οποίες δεν έχουν ή έχουν μικρή αυλή.

Chips-with-ketchup

Αυτό το πρωτότυπο υβρίδιο πήρε 6 χρόνια να τελειοποιηθεί και θα βρίσκεται στα ράφια των σουπερμάρκετ από την Δευτέρα. Το φυτό μπορεί να αναπτυχθεί περίπου στο ένα μέτρο, στην κορυφή του έχει κόκκινες ντομάτες και υπόγεια λευκές πατάτες. Αναπτύχθηκε από μια αγγλική εταιρία και μέχρι στιγμής τα πρώτα φυτά έχουν αναπτυχθεί στην Ολλανδία .

E6GXKD TomTato plant at RHS Harlow Carr. Grafted plant that produces both tomatoes and potatoes.

Η αλυσίδα των σουπερμάρκετ που θα αρχίσουν να τα εμπορεύονται από την προσεχή εβδομάδα το νέο αυτό φυτό αναφέρουν  ότι δεν έχει γίνει κάποια γενετική τροποποίηση και ότι το φυτό αυτό έχει παραχθεί με φυσιολογικούς τρόπους μετά από 6 χρόνια “μεταμόσχευσης ” σπόρων των δυο φυτών.

Η τιμή του βλασταριού θα πωλείται στα σουπερμάρκετ από 5 ευρώ  και θα παράγει ντομάτες και πατάτες μεταξύ Ιουλίου και Οκτωβρίου.

(Πηγή)

Best of internet