Quantcast
guide EVENTS

Όλες οι προβολές του Louder Than Bombs Festival, το Σάββατο 19/12 στο FUZZ

100 λεπτά από βραβευμένα και με διακρίσεις short films ελληνων κινηματογραφιστών


LUBEN CREW · 17 Δεκεμβρίου 2015

Το Louder Than Bombs σας έχουμε πει ήδη, είναι ένα μινι-φεστιβάλ αφιερωμένο στους πρόσφυγες, όπως βλέπετε και στο fb. Για μια μέρα στο φιλόξενο Fuzz (Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1) θα προβληθούν βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους και θα ακολουθήσει ένα γεμάτο συναυλιακό πρόγραμμα. Όλα τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν σε κινήσεις αλληλεγγύης και καταλήψεις με ειδικό σκοπό την περίθαλψη ή την άμεση βοήθεια προσφύγων.

Από τις 19.30 στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Fuzz στο πανί θα προβάλλεται μια διαλογή εξαιρετικών ταινιών μικρού μήκους από ανεξάρτητους έλληνες κινηματογραφιστές. Βραβευμένες και με διακρίσεις σε διαγωνιστικά τμήματα ξένων και ελληνικών φεστιβάλ οι ταινίες του Louder Than Bombs ανοίγουν ένα φωτεινό παράθυρο στον κόσμο του νέου ελληνικού κινηματογράφου, στην οπτική του για την ανθρώπινη συνθήκη στην Ελλάδα του σήμερα.

Δείτε το trailer των προβολών:

Αναλυτικά οι ταινίες που θα προβληθούν:

“45 Βαθμοί” του Τζώρτζη Γρηγοράκη

Σύνοψη:

Αθήνα, Αύγουστος 2012. 45 βαθμοί. Η κατάσταση είναι τεταμένη. Ένας πατέρας αλλάζει υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης. Νυχτώνει κι ακόμα κάνει πολλή ζέστη. Το βραβευμένο short film του Τζώρτζη Γρηγοράκη για μια μητρόπολη έτοιμη να εκραγεί και έναν άνδρα που μεταλάσσεταi. Αυτή είναι η δεύτερη ταινία του σκηνοθέτη που συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ του Κλερμόν Φεράν, με πρώτη το «Κι εγώ για μένα» με το οποίο συμμετείχε το 2010, πάλι στο διαγωνιστικό τμήμα.

Διάρκεια: 14′

«Σύκο» του Νικόλα Κολοβού

syko

Σύνοψη:

Η τελευταία επιθυμία της Ελένης, λίγο πριν πεθάνει, είναι ένα σύκο. Ο Κώστας πάει σε μια συκιά και στην προσπάθειά του να κόψει το σύκο πέφτει και σπάει το πόδι του. Ο χρόνος είναι λίγος και ο Κώστας γέρος. Με το σύκο στο χέρι περνά δύσκολες στιγμές μέσα στην απρόβλεπτα σκληρή φύση ώσπου να γυρίσει σπίτι και να εκπληρώσει την τελευταία ευχή της αγαπημένης συζύγου του.

Διάρκεια: 14′

«Κουτι» της Κατερίνας Γιαννακοπούλου

Σύνοψη:

Ένας ‘Ανδρας, μία έγκυος Γυναίκα, η Κ. και ένα ξύλινο κουτί, μέσα σε ένα σπίτι. Η Κ. εγκλωβισμένη στο ξύλινο κουτί και στις διαθέσεις του Άνδρα. Ακόμα και αν το κουτί σπάσει, δε μένει ποτέ άδειο.

Διάρκεια: 12′

«Το Χαμομήλι» του Νεριτάν Ζιντζιρία

Σύνοψη:

Είναι μόνη της. Ο κόσμος των ζωντανών είναι μακριά, ενώ ο κόσμος των νεκρών μυρίζει χαμομήλι.

Διάρκεια: 12′

«Joanna» του Παναγιώτη Φαφούτη

Σύνοψη:

Η Joanna κατεβαίνει κάθε μέρα στο λιμάνι για να βρει την αγάπη.

Διάρκεια: 9′

«Bόλτα» της Στέλλας Κυριακοπούλου

Σύνοψη:

Μαμά και κόρη ξεκινούν από το κέντρο της Αθήνας για να καταλήξουν στα βόρεια προάστια. Η Νίνα νομίζει ότι πάει βόλτα

Διάρκεια: 11′

«Dye» του Γιώργου Τελτζίδη

Σύνοψη:

Προϊόντα τηλεπώλησης, θεωρίες συνομωσίας, τριχόπτωση, σύστημα πυραμίδας, σπρέι πύκνωσης μαλλιών, καλοκαίρι. Ο Παναγιώτης, ο Νίκος και η Φανή είναι μια οικογένεια που ζει στην Αθήνα. Από πάνω τους υπάρχει ενα διαμέρισμα που νοικιάζουν στον Ρασίντ. Όταν ξαφνικά παρουσιαστεί μια ευκαιρία πώλησης του διαμερίσματος, ο καθένας θα κληθεί να διαλέξει μεριά, με τα όρια ανάμεσα στον θύτη και το θύμα να ειναι δυσδιάκριτα.

Διάρκεια: 25′

Best of internet