Quantcast
guide EVENTS

Ήμασταν στην συναυλία των Bad Bid την Κυριακή 1 Ιουνίου στο Κύτταρο

και η φάση ήταν όλα τα λεφτά


LUBEN CREW · 6 Ιουνίου 2014

DSC_0295

Την προηγούμενη Κυριακή, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε κάτι που -κατά τη γνώμη μου- θα έπρεπε να γίνεται κάθε Κυριακή αφού νέες μπάντες υπάρχουν ,ευτυχώς, πολλές και καλές , τα live stage στην Αθήνα συνεχώς πολλαπλασιάζονται και λόγω καιρού, κρίσης και λοιπών παραγόντων ο κόσμος είναι συνέχεια έξω είτε καθημερινές είτε σουκου. Το θέαμα δεν ήταν άλλο από το Κυριακάτικο live στο Κύτταρο όπου 5 μπάντες : Bad Bid , The Overjoyed , Day Oof , Sneakers Ate Mars , North Shore Lioness ένωσαν τις σούπερηρωο-δυνάμεις τους (όπως έλεγε και το πρωτότυπο αφισάκι του gig) για ενα ακίνδυνο για την τσέπη live-party ποικίλων μουσικών επιρροών,κόσμου και διαθέσεων .

DSC_0303

DSC_0543

DSC_0273

Το live ξεκίνησε νωρίς σε ένα Κύτταρο γεμάτο μπαλόνια που μέχρι τις 12 προβλεπόταν ότι θα έχουν όλα σκάσει. Παραπάνω από αρκετός κόσμος είχε ήδη έρθει στο Κύτταρο σπάζοντας την παράδοση του να γεμίζει το μαγαζί στα μισά του σετ της δεύτερης μπάντας. Σε αυτό βοήθησαν τα κεράσματα που είχαν οι μπάντες για τους 120 πρώτους (σφηνάκια, τσίπουρα, πίτσα) δείχνοντας ότι το να βγάλουν λεφτά είναι το τελευταίο που τους ενδιαφέρει.

Και όσοι ήρθαν νωρίς δικαιώθηκαν πλήρως. Οι Sneakers Ate Mars έβγαλαν έναν μαζικό και δεμένο ήχο παίζοντας κάτι που έχει τις βάσεις του στο metalcore, αλλά τα σκιρτήματα προς λιγότερο περπατημένους μουσικούς δρόμους ήταν εμφανή. Με σχεδόν όλα τα μέλη στα 21 χρόνια, η μπάντα έδωσε μαθήματα τεχνικής σε όλους τους τομείς. Ο τραγουδιστής (περαστικά για το μάτι του από μια κιθαριά των Day oof) παρουσίασε άνεση σε μία γκάμα από διαφορετικούς τρόπους στα βρώμικα φωνητικά, τα έγχορδα τέλεια δεμένα από τα πιο βαριά ρυθμικά μέχρι τα πιο γρήγορα μελωδικά ριφάκια και ο ντράμερ ήταν η μηχανή που τα κρατούσε όλα σε σειρά για να πέφτουν όσο πιο βαριά γίνεται στα αυτιά μας.

DSC_0323

DSC_0375

Σειρά είχαν οι δυναμικοί North Shore Lioness, ανέβασαν τον κόσμο και ΄έμπασαν’ με το ζόρι μέσα όσους νόμιζαν ότι εκείνη την Κυριακή θα την έβγαζαν έξω από το Κύτταρο. Μελωδικά, screams και ημιβρώμικα φωνητικά σε πολύπλοκα κομμάτια με πινελιές από happy hardcore, δεν άφηναν τον κόσμο να χάσει το ενδιαφέρον του ούτε δευτερόλεπτο.

Σε παρόμοιο και ταυτόχρονα εντελώς διαφορετικό μοτίβο οι Day Oof πήραν τη σκυτάλη και με την επικοινωνία με τον κόσμο και τα αστεία(?) αστεία τους και την κότα-groopie να εκστασιάζετε πάνω και κάτω απο τη σκηνή, έπαιξαν παλιά και καινούρια γεμάτα ενέργεια κομμάτια με τον λαό τους να τραγουδάει συνεχώς. Η μπάντα φαίνεται όλο και πιο δεμμένη στα λάηβ της και ο κόσμος τους περιμένει έντονα κάποια νέα κυκλοφορία δίσκου.

DSC_0545

_MG_6774

Καθώς σιγά σιγά βράδιαζε και το live πλησίαζε στο τέλος τους Day Oof διαδέχτηκαν οι Overjoyed δίνοντας έναν πιο chill και ρυθμικό πανκ ροκ τόνο. Γνωρίζοντας τον νέο μπασίστα τους φάνηκε μία ωρίμανση της μπάντας με την εισαγωγή δεύτερων φωνητικών και νέων συνθέσεων που έσπρωχναν ευχάριστα συχνά το πανκ ροκ στα όριά του. Αναμένουμε να δούμε πώς θα κινηθούν μετά από ένα ωραίο δείγμα δουλειάς στο λάηβ.

DSC_0152

DSC_0189

Οι Overjoyed αποτέλεσαν την ιδανική μετάβαση για την τελευταία μπάντα αυτού του live (mini festival) τους γνωστούς και μη εξαιρετέους Bad Bid. Με τα σούπερ-γουαου visuals (βλέπε afro samurai) και το πλήθος τους να γεμίζει από άκρη σε άκρη τη σκηνή, γέμισαν τα αυτιά μας με punk-ska-rock-reggea-ό,τι θέλετε συμπληρώστε ήχους και με κυρίαρχο στοιχείο τα πολλά και ανεβαστίκα πνευστά τους να κινούν την υποψία ότι ίσως θα ήταν η πιο ταιριαστή support μπάντα για την επόμενη φορά που οι Streetlight Manifesto θα επισκεφθούν το Ελλαδιστάν!!

_MG_6779

DSC_0005

DSC_0051

Best of internet