Quantcast
guide EVENTS

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Όσα είδαμε στα προηγούμενα Meet Market και μας άρεσαν

Κυριακάτικες βόλτες ανάμεσα σε όμορφα αντικείμενα και νοστιμιές


LUBEN CREW · 17 Οκτωβρίου 2014

meetmarket4

 
 

Είναι μια αξιόλογη προσπάθεια τα Meet Market, οι αγορές που φέρνουν το κοινό σε άμεση επαφή με ανθρώπους που δημιουργούν – και δεν είναι τυχαίο που κάθε φορά ανταποκρίνεται όλο και περισσότερος κόσμος.

Λίγες ώρες πριν το ραντεβού του Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη (πληροφορίες εδώ), ξεχωρίζουμε τους τέσσερις εκείνους δημιουργούς που μας τράβηξαν το ενδιαφέρον στα δύο προηγούμενα Meet Market, στο 6 d.o.g.s και το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων:

 
 

Τα κομψά αξεσουάρ από ανακυκλωμένο χαρτί της Fac Design

fac design 3

Σε έναν κόσμο που δεν σταματά να καταναλώνει όλο και περισσότερο, θεωρείται επιτακτική η ανάγκη να υιοθετήσουμε μια διαφορετική φιλοσοφία, ξεκινώντας με τη κατασκευή και δημιουργία αντικειμένων τα οποία παράγονται απο μία πληθώρα πραγμάτων που ήδη βρίσκονται διαθέσιμα γύρω μας. Μέσα από αυτή τη διαδικασία η χρησιμότητα των αντικειμένων, ανεξάρτητα από την αρχική τους χρήση, επαναπροσδιορίζεται.

fac design 2

Στα αντικείμενα της Fac Design τα υλικά είναι χρησιμοποιημένες σελίδες χαρτιού, επιλεγμένες και συνδυασμένες κατάλληλα προκειμένου να δημιουργηθούν γυναικεία αξεσουάρ. Πρόκειται για χειροποίητες τσάντες οι οποίες είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένες απο χαρτί και η τεχνική κατασκευής τους προέρχεται από το Μεξικό.

fac design 1

Κάθε τσάντα είναι μοναδική καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να κατασκευαστεί άλλη όμοια. Το χαρτί που χρησιμοποιείται για αυτές τις δημιουργίες προέρχεται κυρίως από παλιά περιοδικά και εφημερίδες. Επίσης κάθε τσάντα ανάλογα με το μέγεθος της αποτελείται από 180 με 350 κομματιά χαρτιού συγκεκριμένων διαστάσεων στα οποία έχει τοποθετηθεί διαφανές αυτοκόλλητο για περισσότερη αντοχή.

Δες τα από κοντά στο Meet Market Οκτωβρίου και στη σελίδα τους στο Facebook.
 
 

Lucky Elephant: vintage αισθητική επιπέδου

lucky elephant 2

Από τους πιο παλιούς συμμετέχοντες στα Meet Market και από αυτούς που δίνουν χρώμα στην εκδήλωση, οι Lucky Elephant από την Κηφισιά είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με κάθε είδους διακοσμητικά, μπιζού και δωράκια που μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα πιο όμορφη.

lucky elephant 1

 

Η ρετρό γοητεία συνδυάζεται με χρηστικά αντικείμενα για όλους, με τους υπεύθυνους του καταστήματος να επιλέγουν σχεδόν αποκλειστικά αντικείμενα χειροποίητα και κατσκευασμένα από Έλληνες δημιουργούς.

lucky elephant 4

 

Εκτός από την μεγάλη ποικιλία διακοσμητικών που θα βρεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Τεχνόπολη, στο Lucky Elephant μπορείς να δώσεις και τη δική σου παραγγελία για επιγραφές, σουβέρ, μαυροπίνακες κλπ, όλα φτιαγμένα από ξύλο.

lucky elephant 3
Lucky Elephant: Αγίου Τρύφωνος 27 & Κύπρου 42, Κηφισιά // 213 0226796 // Facebook page // web
 
 

Τα εντυπωσιακά χειροποίητα κοσμήματα της Lazy Penguin

lazy penguin 3

Όταν η Ακριβή Σταματελοπούλου παραιτούνταν από τη δουλειά της ως ηχολήπτρια το 2008 για να ασχοληθεί επαγγελματικά με τις δημιουργίες της, άνοιγε την πόρτα σε εναν άγνωστο κόσμο.

Λίγα χρόνια μετά, μεράκι, φαντασία και δεξιοτεχνία μεσολάβησαν ώστε τα χειροτεχνήματα της με το ταμπελάκι “Lazy Penguin” να κοσμούν τις προθήκες επιλεγμένων καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα.

lazy penguin 1

Επιχρυσωμένος και επαργυρωμένος μπρούτζος, ημιπολύτιμοι λίθοι, ξύλο, σμάλτο και φυσικά υλικά σε εμπνευσμένα σχέδια περιγράφουν με λίγες λέξεις τα χειροτεχνήματα Lazy Penguin.

lazy penguin 2
Περισσότερες πληροφορίες για τις δημιουργίες της Lazy Penguin στη σελίδα στο Facebook και από κοντά στην Τεχνόπολη.
 
 

Μελίαρτος: εκεί που η ποιοτική διατροφή γίνεται καθημερινή συνήθεια

Οι γεύσεις του “Μελίαρτου” βγήκαν από τον διάσημο πλέον πολυχώρο της οδού Ερμού, πήγαν μέχρι το Meet Market και ενθουσίασαν! Ο συνδυασμός παράδοσης από τη μία και μοντέρνας προσέγγισης από την άλλη, έχει αποδείξει σε όσους κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας την αξία των Ελληνικών συνταγών όταν αυτές φτιάχνονται με υπέροχα τοπικά προϊόντα, γνώση και φαντασία – και μόνο τυχαίο δεν είναι ότι πριν λίγες μέρες οι New York Times ανέδειξαν τον Μελίαρτο ως ένα ένα από τα πιο ξεχωριστά καταστήματα της περιοχής του κέντρου.

μελιαρτος 4

Μπαίνοντας στο χώρο της Ερμού 65 ο επισκέπτης βρίσκεται στο Πιτοπωλείο, όπου θα γευτεί παραδοσιακές πίτες με χειροποίητο φύλλο, πεϊνιρλί με κασέρι και διάφορες τάρτες με γιαούρτι, φέτα ή λαχανικά. Δίπλα συναντάμε το Γαλακτοπωλείο με το εκπληκτικό ρυζόγαλο και το χειροποίητο μπακλαβά, μαζί με καρυδόπιτα, φρέσκο γιαούρτι με μέλι και αυθεντικό χειροποίητο παγωτό.

μελιαρτος 1

Στο βάθος βρίσκεται το Κουζινάκι, όπου καθημερινά δημιουργούνται λαχταριστές ομελέτες και τυλιχτές ελληνικές πίτες, σερβίρεται πρωινό και φρεσκοστυμμένοι χυμοί εποχής, σαλάτες και πιάτα ημέρας. Στην άλλη πλευρά βρίσκεται το Καφενείο, όπου θα βρεις ελληνικό καφέ στη χόβολη, τον οποίο, καινοτομώντας, εκτός από ζεστό, ο Μελίαρτος προτείνει και παγωμένο.

μελιαρτος 3

Κάνοντας πράξη την ανάγκη για μια σωστή διατροφή η οποία δεν θα είναι πλεονέκτημα λίγων, τα προϊόντα στον Μελίαρτο είναι φτιαγμένα με πρώτες ύλες όπως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Λαμίας, φέτα ΠΟΠ Μυτιλήνης, αυγά αχυρώνα Άμφισσας, χειροποίητα αλλαντικά Δράμας και Καρδίτσας. Τα υλικά προέρχονται από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς, που καλλιεργούν με μεράκι τη γη τους δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και τη γεύση των προϊόντων, για να καταλήξουν, με την ικανότητα και την πειραματική διάθεση των ανθρώπων του “Μελίαρτου”, σε εκπληκτικές νοστιμιές για κάθε ώρα και όρεξη.

μελιαρτος 2

Που θα το βρείς: Ερμού 65 και Αιόλου, Αθήνα 210 3237379 // web // Facebook

Best of internet