Quantcast
THE STREAM

Ντου Χρυσαυγιτών σε συζήτηση της ΕΣΗΕΑ για τις μειονότητες (VIDEO)

Μεταξύ αυτών και οι υπόδικοι βουλευτές Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Μπαρμπαρούσης και Νίκο Μίχος


THE NEWSROOM · 12 Δεκεμβρίου 2016

Δεν φαίνεται να πηγαίνει και πολύ καλά ο “εκδημοκρατισμός” της Χρυσής Αυγής που οραματιζόταν ο Νίκος Παρασκευόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις μια ημέρα μετά τις δηλώσεις του πρώην υπουργού δικαιοσύνης, 50 χρυσαυγίτες μαζί με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό, Ηλία Παναγιώταρο, Γιάννη Μπαρμπαρούση και Νίκο Μίχο, εισέβαλαν το μεσημέρι της δευτέρας στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ όπου βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, με θέμα «Οι εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα και οι συστάσεις των διεθνών οργανισμών».

xrysi-aygi-esiea-body-image-1481544454

Όπως διαβάζουμε εδώ, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μέλη τη Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν επί της οδού Ακαδημίας, αποκλείοντας το κτήριο και φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα προς τους δημοσιογράφους, κρατώντας ελληνικές σημαίες. Στόχος της εισβολής ήταν να διακοπεί η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τις μειονότητες.

xrysi-aygi-esiea-body-image-1481543199

xrysi-aygi-esiea-body-image-1481543352

Οι υπόδικοι βουλευτές, εισέβαλαν στο κτίριο μαζί με άλλα 50 περίπου μέλη της Χρυσής Αυγής, ανέβηκαν στον 3ο όροφο όπου διεξάγεται η συζήτηση και αφού φώναξαν υβριστικά συνθήματα, κατά των δημοσιογράφων :”αλήτες – ρουφιάνοι- δημοσιογράφοι”, αλλά και συνθήματα κατά της Τουρκίας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ μετά από λίγα λεπτά αποχώρησαν με στρατιωτικό παράγγελμα.

 

Οι διοργανωτές καταγγέλλουν πως είχαν ζητήσει αστυνομική προστασία, αλλά η έκκληση τους αγνοήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία. Η συζήτηση συνεχίστηκε, με τα μέλη της Χρυσής Αυγής να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο προτού αποχωρήσουν.

 

eisvoli-xa

Φωτογραφία: ΕΦ.ΣΥΝ./Ιωάννα Σωτήρχου

eisvoli-xa2

Φωτογραφία: ΕΦ.ΣΥΝ./Ιωάννα Σωτήρχου

eisvoli-xa3

Φωτογραφία: ΕΦ.ΣΥΝ./Ιωάννα Σωτήρχου

Best of internet