Quantcast
THE STREAM

Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση χθες την Κωνσταντινούπολη – 29 οι νεκροί και 166 οι τραυματίες ως τώρα

Οι δύο εκρήξεις έλαβαν χώρα έξω από το γήπεδο της Besiktas, λίγο μετά το τέλος ποδοσφαιρικού αγώνα


THE NEWSROOM · 11 Δεκεμβρίου 2016

Διπλή βομβιστική επίθεση σημειώθηκε χθες στην Κωνσταντινούπολη, έξω από το γήπεδο της Besiktas, λίγο μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ της γηπεδούχου και της Bursaspor. στην αρχή εξερράγη ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αμάξι για να ακολουθήσει περίπου ένα λεπτό μετά μια επίθεση αυτοκτονίας από καμικάζι.

3254

Οι νεκροί ανέρχονται στους 29, μεταξύ των οποίων 27 αστυνομικοί, και οι τραυματίες στους 166, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Suleyman Soylu. 17 από τους τραυματίες, μάλιστα, υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ 6 βρίσκονται στην εντατική.

kon4111216

Οι αρχές προέβησαν σε 10 συλλήψεις, βάσει των αποδεικτικών στοιχείων από το παγιδευμένο με εκρηκτικά αμάξι. Ο Tayip Erdogan, ο οποίος ακύρωσε την προγραμματισμένη του επίσκεψη στο Καζακστάν, έκανε εξ αρχής λόγο για τρομοκρατική επίθεση, ενώ ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός Numam Kurtlmus δήλωσε πως θεωρεί πως πίσω από την επίθεση κρύβεται το PKK, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο ως τώρα.

kon1111216

Αξίζει να σημειωθεί πως η επίθεση σημειώθηκε λιγότερο από μια εβδομάδα μετά από κάλεσμα του Ισλαμικού Κράτους στα μέλη του να στοχεύσουν στις στρατιωτικές, οικονομικές και μιντιακές εγκαταστάσεις του Τουρκικού κράτους.

kon5111216

Best of internet