Quantcast
THE STREAM

Σκυλίτσα από την Ηλεία ξανακάνει βόλτες με αμαξίδιο, γιατί ο νομός της καρδιάς μας έχει και ανθρώπινο πρόσωπο (PHOTOS)

Φιλοζωική ομάδα του Πύργου είχε περισυλλέξει το άτυχο ζωντανό με σοβαρά τραύματα και του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή


THE NEWSROOM · 10 Δεκεμβρίου 2016

Ηλεία μπορεί να είναι οι κλοπές λουκάνικων από ταβέρνες, οι κλοπές ναρκωτικών από φαρμακεία, τα φέρετρα που το σκάνε από τις νεκροφόρες, τα τρακτέρ που μπαίνουν στα ίσα σε καφενέδες, τα γραφεία Αρτέμη Σώρρα που πλησιάζουν σε αριθμό εκείνο των καλλιεργειών χασίς του νομού. Δεν υπάρχει, όμως, μόνο αυτή η Ηλεία, αγαπητοί φίλοι.

capture-image9

Υπάρχει και άλλος νομός Ηλείας, φίλοι, ο νομός Ηλείας που αντιστέκεται στα κακώς κείμενα του νομού, που δεν αφήνει τα αδέσποτα που χτυπούν οι απόγονοι των κόπρων του Αυγεία να πεθάνουν πονεμένα στο δρόμο, αλλά τα περιθάλπτουν και τους δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

skilitsa3

Η Κάθυ, ένα δίχρονο σκυλάκι με σοβαρό πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη και αδυναμία κίνησης των πίσω άκρων, βρέθηκε σε άθλια κατάσταση πριν κάποιο καιρό στο Κατάκολο από μέλη της ομάδας “Αδέσποτες πατούσες Πύργου”, δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες σε κτηνιατρική κλινική του Πύργου και, ύστερα, μεταφέρθηκε σε διαγνωστική κλινική στην Κηφισιά για τα περεταίρω.

skilitsa4

Εκεί αποκαλύφθηκε πως ο σοβαρός τραυματισμός της σκυλίτσας ήταν αποτέλεσμα εξάσκησης Ηλείων κυνηγών πάνω στο δύσμοιρο ζωντανό και η βλάβη στη σπονδυλική στήλη οφειλόταν σε πυροβολισμό και όχι χτύπημα αυτοκινήτου. Οι φιλόζωοι, όμως, δε σταμάτησαν στα διαγνωστικά και, σε συνεργασία με υδραυλικό από τη Λάρισα, έδωσαν την ευκαιρία στην Κάθυ να μπορεί να ξανακάνει τις βόλτες της, χάρη στο ειδικό αμαξίδιο που κατασκεύασε ο Λαρισαίος υδραυλικός, Βασίλης Τζιγκούρας, αμαξίδιο που έχει κατασκευάσει και για άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις ανά την Ελλάδα.

skilitsa1a_a8fb266b9fc5d4525eaab9ed83ced48c

Και όλα αυτά επειδή ο νομός Ηλείας έχει και άλλο πρόσωπο από αυτό που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε.

Best of internet