Quantcast
THE STREAM

Σκληρά επεισόδια ανάμεσα σε ναυτεργάτες και κρητικούς αγρότες στο λιμάνι του Ηρακλείου (VIDEO)

Φωτοβολίδες πέταξαν στο πλοίο οι αγρότες – οι ναυτεργάτες απαντούν με ρίψεις νερού


THE NEWSROOM · 9 Δεκεμβρίου 2016

neakriti-news-image_-1

Σκληρά επεισόδια έλαβαν χώρα σήμερα το βράδυ στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης, όταν κρητικοί αγρότες επιτέθηκαν και πολιόρκησαν δεμένο πλοίο ζητώντας να ανοίξει για να μπουν τα οχήματά τους, ενώ σύμφωνα με τοπικά μέσα έβαλαν φωτιά και σε εκδοτήρια ναυτιλιακής εταιρείας που υπήρχαν στο λιμάνι. Ο λόγος ήταν η συνεχιζόμενη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και το πλοίο που έγινε στόχος των εξαγριωμένων αγροτών ήταν το Blue Horizon της Blue Star Ferries.

neakriti-news-image-1

neakriti-news-image-2

Οι αγρότες χόντρυναν την κατάσταση πετώντας φωτοβολίδες προς τους ναυτεργάτες του καραβιού, με τους δεύτερους να απαντάνε ρίχνοντας νερό με τη μάνικα από το κατάστρωμα. Το αίτημα των αγροτών, το οποίο υποστηρίζουν πως θα τραβήξουν την κατάσταση στα άκρα αν δεν πραγματοποιηθεί, είναι να φύγει σήμερα καράβι προς τον Πειραιά.

Oι εκατοντάδες αγρότες συγκεντρώθηκαν από το μεσημέρι στο λιμάνι του Ηρακλείου ξεκινώντας από την Μεσσαρά, τον Άγιο Νικόλαο, την Ιεράπετρα και την Σητεία σύμφωνα με την απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών. Ανάλογες κινήσεις έγιναν και στο λιμάνι των Χανίων.

Η κατάσταση φαίνεται να έχει ξεφύγει τόσο πολύ που ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Θεοδόσιος Καλαντζάκης έστειλε επιστολή στον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Αν. Ιωάννου, όπου ζητά να κηρυχθεί ο δήμος Ιεράπετρας αλλά και ολόκληρο το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Όπως γνωρίζετε η παρατεταμένη απεργία της ΠΝΟ πλήττει ανεπανόρθωτα την Κρήτη και πολλούς Δήμους της μεταξύ των οποίων και την Ιεράπετρα, επιφέροντας τεράστια οικονομική καταστροφή σε πολλούς κλάδους.   Τα πλήγματα που έχουν δημιουργηθεί στον αγροτικό τομέα και τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες είναι ανεπανόρθωτα με τον αγροτικό κόσμο να βρίσκεται πλέον σε απόγνωση, αφού βλέπει τις καλλιέργειές του να καταστρέφονται και τα ευπαθή αγροτικά προϊόντα να μένουν εγκλωβισμένα και αδιάθετα, οδηγώντας τον σε ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή.

neakriti-news-image-3

 Με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης και την τεράστια καταστροφή που έχουν υποστεί χιλιάδες αγρότες της Ιεράπετρας και του νησιού μας, λόγω της αδυναμίας σε επίπεδο κράτους να εφαρμόσει τον προβλεπόμενο νόμο, αιτούμαστε την κήρυξη του νησιού και του Δήμου Ιεράπετρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την άμεση δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας για την μεταφορά των αγροτικών μας προϊόντων.   Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να επιλυθεί ένα ζήτημα που πλήττει το νησί μας ανεπανόρθωτα»

(πηγή)

Best of internet