Quantcast
THE STREAM

Ήρθε επιτέλους η ανάπτυξη δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιστρέφοντας απ’ το Eurogroup

“Ήρθε η ώρα να αποκομίσουμε καρπούς” δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών


THE NEWSROOM · 6 Δεκεμβρίου 2016

Πολύ αισιόδοξοι φαίνονται στις δηλώσεις τους το Μέγαρο Μαξίμου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά το χτεσινό Eurogroup. Απ’ ό,τι φαίνεται επιστρέψαμε από τις Βρυξέλλες με άλλη μια τεράστια νίκη, αοφύ σύμφωνα με σχόλιο του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, η απόφαση του Eurogroup για την άμεση εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, αποτελεί μια σημαντική επιτυχία και ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα, για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση.

06s19brs-thumb-large

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού:

Συγκεκριμένα, εξασφαλίζεται μείωση χρέους ύψους 22% του ΑΕΠ, δηλαδή, τουλάχιστον, 45 δισ. ευρώ, ενώ, παράλληλα, σταθεροποιούνται τα επιτόκια στο ευνοϊκό ύψος του 1,5% γεγονός ύψιστης σημασίας ειδικά σε μια περίοδο αβεβαιότητας αλλά και προβλέψεων για αύξηση των επιτοκίων το προσεχές διάστημα. Η κυβέρνηση εξάλλου κράτησε στάση αρχής διατηρώντας τις διατυπωμένες θέσεις της στα εργασιακά, αλλά και τασσόμενη απέναντι στις παράλογες απαιτήσεις για διατήρηση πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5%, μετά το 2018, για ακόμα δέκα χρόνια.

Δεν υποχώρησε, όμως, και στις ακραίες απαιτήσεις του ΔΝΤ για πρόσθετα μέτρα μετά το τέλος του προγράμματος.

Ευχάριστα είναι πάντως τα νέα, αφού ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μας δίνει και χρονοδιάγραμμα για να ξέρουμε πότε θα έρθει αυτή η ξαφνική και απότομη πρόοδος.

eukleidis-tsakalotos

Όπως ανακοίνωσε ο Υπ. Οικονομικών μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, το πολύ μέχρι το 2018 τα προβλήματα μας θα έχουν σχιάξει:

Το 2018 κλείνει το χάσμα. Όλοι επιβεβαιώνουν ότι έχει γίνει μεγάλη πρόοδος. Το άλλο καλό νέο είναι ότι θα ξεκινήσουν άμεσα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Είναι πολλά υποσχόμενα τα μέτρα και πολύ πιο ευνοϊκά από αυτά που περιμέναμε τον περασμένο Μάιο. Ο κ. Ρένγκλινγκ ήδη ανακοίνωσε μείωση στο 20% του ελληνικού χρέους μέχρι το 2060.

Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη. Έχουμε δεύτερο τρίμηνο προόδου. Είναι εντυπωσιακό αυτό που έχει γίνει στην Ελλάδα. Το αναγνώρισαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι εντυπωσιακό αυτό που έχει πετύχει η χώρα στις μεταρρυθμίσεις και τώρα ήλθε η ώρα να αποκομίσουμε καρπούς.

 

giphy

Best of internet