Quantcast
THE STREAM

Μετά από μήνες διαδηλώσεων αυτή η ινδιάνικη φυλή σταμάτησε το πέρασμα πετρελαιαγωγού απ’ την περιοχή της (PHOTOS)

Οι ιθαγενείς κέρδισαν μια σημαντική μάχη για την προστασία της περιοχής τους


THE NEWSROOM · 5 Δεκεμβρίου 2016

Mια μεγάλη νίκη κέρδισε εχθές η φυλή της εθνοτικής ομάδας Σιού και οι οικολόγοι που διαδήλωναν μαζί τους ενάντια στην κατασκευή αγωγού πετρελαίου ο οποίος θα περνούσε από τη λίμνη Οάχε στην περιοχή.

dakota-access-pipeline-protestor-camp-eviction-2

Συγκεκριμένα, το Σώμα Μηχανικών του Αμερικανικού Στρατού απέρριψε την άδεια για τον αμφιλεγόμενο πετρελαιαγωγό που διασχίζει τη Βόρεια Ντακότα, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες. Οι ιθαγενείς είχαν κατασκηνώσει στο χώρο μαζί με οικολόγους εδώ και αρκετούς μήνες, προκειμένου να διαδηλώσουν εναντίον του έργου για αρκετούς μήνες τώρα. Ο πετρελαιαγωγός Dakota Access Pipeline, ιδιοκτησίας της εταιρείας Energy Transfer Partners LP με έδρα το Τέξας, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί εκτός από ένα τμήμα του, το οποίο θα περνούσε κάτω από τη Λίμνη Οάχε, ενός ταμιευτήρα νερού που δημιουργήθηκε από ένα φράγμα στον ποταμό Μιζούρι.

Ο Βοηθός Γραμματέας Πολιτικών Έργων Jo-Ellen Darcy είπε πως η απόφαση βασίστηκε στην ανάγκη να «διερευνηθούν εναλλακτικές διαδρομές» για τη διέλευση του αγωγού. Οι Σιού και οι οικολόγοι διαδηλώνουν για το έργο αξίας $3,8 δις, καταγγέλοντας ότι μπορεί να ρυπάνει την πηγή νερού της φυλής και να καταστρέψει ιερούς για τη φυλή τόπους. Η διαδήλωση έχει προσελκύσει την υποστήριξη χιλιάδων που έχουν σπεύσει στη Βόρεια Ντακότα για να διαδηλώσουν εναντίον της ολοκλήρωσης του αγωγού.

 

Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του στρατού, οι διαδηλωτές ξέσπασαν σε δάκρυα χαράς. “Οι προσευχές μας εισακούστηκαν” όπως δήλωσε ο φύλαρχος των Σιού. “Ξέρω ότι το μεγάλο πνεύμα θα ευλογεί όλους μας”.

 

Παρ’ ότι οι εξελίξεις είναι θετικές, ο Jan Hasselman, συνήγορος της φυλής, αναφέρει ότι η απόφαση μπορεί να ανατραπεί.

“Η εταιρία μπορεί να μηνύσει, και ο Τραμπ μπορεί να προσπαθήσει να ανατρέψει την απόφαση. Αλλά η ανατροπή αυτή θα υποστεί αυστηρό έλεγχο από το Εφετείο και θα παρακολουθούμε τη νέα διοίκηση από κοντά. Ελπίζουμε ότι η νέα διοίκηση του Τραμπ θα σεβαστεί την απόφαση και θα κατανοήσει την πολύπλοκη διαδικασία που μας οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα.”

 

161204194138-07-dapl-stopped-1204-exlarge-169 161204201341-09-dapl-stopped-1204-exlarge-169

Best of internet