Quantcast
THE STREAM

Σε νοσοκομείο της Ρώμης εισήχθη ο Stephen Hawking, με την κατάστασή του να μην εμπνέει ανησυχία

Ο διάσημος θεωρητικός φυσικός βρισκόταν στο Βατικανό την εβδομάδα που μας πέρασε, κατόπιν πρόσκλησης της Παπικής Ακαδημίας Επιστημών


THE NEWSROOM · 3 Δεκεμβρίου 2016

Στη Ρώμη και το Βατικανό βρέθηκε τις τελευταίες μέρες ο κορυφαίος Βρετανός φυσικός, κοσμολόγος και συγγραφέας, Stephen Hawking, ως προσκεκλημένος της Παπικής Ακαδημίας Επιστημών, όπου και συναντήθηκε με τον Πάπα τη Δευτέρα και έδωσε διάλεξη για την καταγωγή του σύμπαντος.

Την Πέμπτη το βράδυ, όμως, ο διάσημος επιστήμονας δεν αισθάνθηκε καλά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Gemeli για προληπτικούς λόγους, με τις πηγές του Βατικανού να αναφέρουν πως η κατάστασή του δεν είναι σοβαρή και πως όλα είναι υπό έλεγχο. Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, αναφέρουν ότι η σύντομη περιπέτεια της υγείας του Hawking δεν τροποποίησε την προγραμματισμένη για σήμερα αναχώρησή του από το Βατικανό.

hawking-large_trans4_x9trkg1d1-zb4nnx8ejrpawo_x3pibpd-pxgtauvm

Εύλογο το άγχος, πάντως, στο άκουσμα της είδησης, όχι (μόνο) επειδή έχουμε ακόμα 2016, αλλά λόγω της νόσου του κινητικού νευρώνα που ταλαιπωρεί το Βρετανό φυσικό, της πλάγιας μυατροφικής σκλήρυνσης, γνωστής και ως ALS. Ο Hawking επικοινωνεί μέσω υπολογιστή με τον περίγυρό του, ενώ σε κάθε του ταξίδι συνοδεύεται από εξειδικευμένο προσωπικό, μεταξύ του οποίου και 2 νοσηλευτές.

carmencitta-the-new-einstein-stephen-hawking-2

Best of internet